Moet ik een creditcard krijgen als ik al een bankpas heb?

Het spijt me als deze vraag lijkt op een duplicaat van een andere (waarschijnlijk dit ), maar mijn situatie is eigenlijk een beetje verschillend.

Mijn situatie is dat ik een bankpas heb bij een bank die ik handig vind, maar gezien de populariteit van creditcards deze dagen, vraag ik me af of ik echt een creditcard zou moeten krijgen.

  • Debetkaart heeft een chip en een magnetische strip. Kan in beide soorten POS-machines worden gebruikt.
  • Bank geeft me een rentepercentage van 5% per jaar, ongeacht het aantal aankopen en opnames dat ik maak.
  • Online bankfaciliteiten, directe online verklaringen en sms-meldingen worden aangeboden tegen een jaarlijkse vergoeding, wat hetzelfde is als ik een creditcard heb.
  • Ik kan tegen een kleine vergoeding overzee geld opnemen en buitenlandse POS-transacties zijn gratis.

De creditcards worden echter geleverd met een aantal aanbiedingen en renteloze betalingsschema's.  - Er is een jaarlijkse vergoeding en de rente (na de aflossingsvrije periode) is extreem hoog.  - Zegelrechten, geldopname, etc. worden ook toegepast.

Is er een reden om toch voor een creditcard te gaan? Ik weet zeker dat ik de schuld vóór de vervaldag kan afbetalen, maar de jaarlijkse kosten zijn slechts een extra kostenpost. Is het echt de moeite waard om een ​​creditcard te krijgen? Zijn er voordelen die ik mis?

1
@jferr eigenlijk een spaarrekening. Alstublieft. (Hier) [ sampath.lk/en/interest-rates-local]. We kunnen deze interesse niet verdienen omdat het proces van bijna alles het volgende jaar 110% zal zijn.
toegevoegd de auteur Dan A., de bron
Geen enkele bank heeft ooit 5% APY gegeven op een betaalrekening (de rekening gedebiteerd door een bankpas). U bedoelt misschien 0,05%. Ook is het, om toe te voegen aan wat er is geschreven, moeilijk om kredietgeschiedenis op te bouwen (vereist voor alles van postpaidtelefoonplannen tot hypotheken) zonder een creditcard.
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Nou dat zou het verklaren, jouw systeem is daar een beetje anders en de prijzen zijn heel anders! Mijn verontschuldigingen.
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron

4 antwoord

Debetkaarten kunnen riskanter zijn dan creditcards. Daarom vermijd ik persoonlijk bankpassen, tenzij ik een zeer goede reden heb om die richting uit te gaan (bijvoorbeeld HSA-accounts).

Om het risico uit te leggen, overweeg wat er gebeurt als iemand de kaart of het nummer steelt en begint te gebruiken:

Credit card: You get a big bill, which you dispute and eventually get dismissed.

Debit card: Your bank account balance drops, you don't have access to cash, and your checks start bouncing and you rack up bounced check charges with your bank and stores where you write checks. Eventually, you convince the bank it was fraud and they refund the money to your account.

Het grote verschil is dat, terwijl het gebeurt, je het geld met een betaalpas uit handen hebt, en met een creditcard is de BANK het geld kwijt. Het bovenstaande scenario is met mijn broer gebeurd en het was niet mooi. Hij moest geld lenen om zijn huur en boodschappen te betalen terwijl de bank het uitzocht.

5
toegevoegd
Ik zou de strategie van het houden van een klein bedrag in rekeningen met debetkaarten voorstellen. Vermijd ook het schrijven van cheques op debitcard-accounts. Het hele ding lijkt meer gedoe dan het mij waard is. Mijn broer kreeg de teruggave in minder dan een week, maar afhankelijk van de timing kan het hebben van een banksaldo van $ 0 pijnlijk zijn, zelfs voor korte stukken.
toegevoegd de auteur Rob Allen, de bron
Heb je mijn opmerkingen over debetkaarten in mijn antwoord gezien? Ze zijn absoluut riskanter. Mijn broer kwam terecht in precies de hierboven beschreven situatie. Hoewel het waar is dat u uiteindelijk toch uw geld terugkrijgt, heeft u met een bankpas misschien geen toegang tot uw geld totdat ze het uitzoeken.
toegevoegd de auteur Rob Allen, de bron
Dankje voor het antwoord! Wat als ik twee kaarten gebruik, één met een behoorlijk bedrag in vergelijking met een creditcard en de rest van mijn geld op een ander account laat staan? Kan uw broer de restitutie krijgen zonder veel papierwerk of tijd?
toegevoegd de auteur Dan A., de bron
Ik ben het niet eens met de stelling dat debetkaarten riskanter zijn dan creditcards. Beide dragen dezelfde bescherming: het Mastercard- of Visa-symbool op de bankpas geeft aan dat deze bedrijven de fraudebescherming hanteren, niet uw bank, of dat nu Bank of America of Little Bank in My Town is. In tegendeel, ik zou zeggen dat creditcards risicovoller zijn. Er is geen kans op het krijgen van geslagen met een vergoeding voor het niet betalen van een saldo op een bankpas. Dat geld is al van jou.
toegevoegd de auteur rocketman, de bron

Ik begrijp uit uw vermelding van "zegelrecht" dat u in Groot-Brittannië bent? Ik ben alleen bekend met Amerikaanse kaarten, maar voor hen kan ik niet zien dat er een reden is (behalve een gebrek aan zelfdiscipline) om zoveel mogelijk geen creditcard te gebruiken, vooral deze dagen.

1) Er zijn veel kaarten zonder jaarlijkse vergoeding.

2) Je krijgt overal van 1-5% korting/contant geld terug bij aankopen.

3) Velen geven je aanmeldingsbonussen en een jaar of meer zonder rente. (Dus je stopt dat geld in je beleggingsrekening en de kansen zijn dat je er winst mee maakt.)

4) Zelfs na de inleidende 0% renteperiode, krijgt u gemiddeld een maand van 0% rente tussen aankoop- en vervaldatum, gedurende welke periode het geld voor u rente kan verdienen.

Ik heb hier in de loop van de jaren vele duizenden dollars voor gemaakt. Nogmaals, het enige nadeel dat ik kan zien, is dat je misschien niet de zelfdiscipline hebt om de rekeningen te betalen voordat ze rente gaan boeten.

3
toegevoegd
Sorry, bedoelde je dat je geld hebt gespaard of geld hebt verdiend? Ik kom uit Sri Lanka, dat een soortgelijk schema heeft als Britse banken. Bedankt voor je antwoord. De geldruggen lijken een sterke reden om een ​​creditcard te gebruiken
toegevoegd de auteur Dan A., de bron
@Ayesh K: verdiende geld, op de geldruggen, plus geld te hebben geïnvesteerd dat ik tijdens de inleidende 0% renteperiode heb uitgegeven. Op een gegeven moment (kort na de financiële crash van '08) had ik bijna $ 10.000 die door verschillende kaarten '0% periodes rolde'. Het geld ging in plaats daarvan naar indexfondsen, die meer dan 25% apprecieerden, waardoor ik $ 2500 winst behaalde. Dit hangt natuurlijk af van het vermogen en de discipline om kaarten uit te betalen voordat de 0% -periode verloopt.
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
@Bishop: Ik denk dat het langer is. Er is een maandelijkse betalingscyclus en u kunt op elk gewenst moment aankopen doen tijdens de cyclus, dus gemiddeld 2 weken. Dan heb ik nog ongeveer 2 weken vanaf het einde van de betalingscyclus totdat de betaling daadwerkelijk verschuldigd is. Eigenlijk kan het zelfs langer zijn dan dat: voor de kaart die ik momenteel voor de meeste dingen gebruik (Barclay), is deze factureringscyclus gesloten op 15.15 en moet de betaling worden uitgevoerd op 2/13, dus dat is ongeveer 6 weken.
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
Daaraan zou ik toevoegen dat ze uw credit score helpen, en de meesten u beschermen tegen frauduleuze activiteiten terwijl pinpassen dat niet doen.
toegevoegd de auteur Dmitry Pavlov, de bron
In antwoord op punt 4 geloof ik dat u gemiddeld slechts een rente van een halve maand van 0% krijgt
toegevoegd de auteur Astral Sea, de bron

Wat een creditcard riskant maakt, is dat het een discipline vereist. Het is heel gemakkelijk om dingen te kopen die je niet kunt betalen met een creditcard. Creditcards vereisen meestal elke maand een minimale betaling als je ze geld schuldig bent, maar als je alleen het minimumbedrag betaalt, groeit je schuld snel. En aangezien de rentetarieven meestal erg hoog zijn, kunt u gemakkelijk in een staat stappen waarin u overweldigd bent door uw schuld. De juiste manier om een ​​creditcard te gebruiken is om de volledige factuur elke maand te betalen. Als u niet in staat bent om de volledige factuur te betalen omdat u te veel hebt uitgegeven, verlaag dan uw creditcard.

Aan de positieve kant zijn er veel situaties waarin betalen met een creditcard u bescherming biedt als u niet de goederen krijgt waarvoor u hebt betaald, omdat het creditcardbedrijf volledig verantwoordelijk is voor die goederen, net als de verkoper. Dus als u betaalt voor een $ 5.000 vakantie met een creditcard en het bedrijf waar u aan hebt betaald, failliet gaat, zal het creditcardbedrijf uw geld terugbetalen.

Kijk niet ooit naar contant geld bij aankopen. U krijgt alleen geld terug als u geld uitgeeft . Het terugkrijgen van $ 50 heeft geen zin als je $ 2.500 dieper in de schuld moet krijgen om dat geld terug te krijgen. (Sommige mensen kunnen dit tegenspreken, maar als u om advies over money.stackexchange vraagt, is dit het juiste advies voor u dat u moet volgen).

2
toegevoegd
$ 50 verdienen met $ 2500 uitgaven is van aanzienlijk nut, als je die $ 2500 toch zou moeten uitgeven. Nogmaals, het hangt allemaal af van zelfdiscipline: als je jezelf er niet van kunt weerhouden om geld uit te geven dat je niet hebt, dan zou je geen creditcard moeten hebben. Maar voor degenen onder ons die dat probleem niet hebben, zijn het in principe gratis geld.
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
er is niet zoiets als "gratis" geld. Denkt u dat een geavanceerd creditcardbedrijf, dat geld verdient met het lenen van anderen, 'gratis' geld weg zou geven? Ze hebben de nummers gerund. Ze maken veel meer dan de cash-back in achterstallige betalingstoeslagen en rente. Zelfs als je gedisciplineerd bent, gebeuren er fouten, is er een betaling verloren, is je kind ziek en vergeet je op tijd te betalen, of de zogenaamde "automatische" betaling gebeurt niet.
toegevoegd de auteur rocketman, de bron

Er zijn nogal wat voordelen voor creditcards in het Verenigd Koninkrijk. Maar leen ze niet na de gratieperiode. Stel een automatische incasso in om het volledige bedrag te betalen.

  • Respijtperiode: u betaalt geen rente voor een maand. Dat helpt de cashflow en verdient u een klein beetje rente
  • Cashback: sommige kaarten geven u geld terug bij aankopen
  • Bouwt uw credit rating op: nuttig als u een lening of een hypotheek voor de toekomst nodig heeft.
  • Bescherming van consumentenkrediet: u krijgt extra bescherming tegen defecte goederen en diensten als u ze op creditcard koopt, zelfs als slechts een deel van de betaling op de kaart staat. Als uw ebay-pakket bijvoorbeeld niet aankomt, kunt u niet betalen, als uw nieuwe badkamer slecht is ingericht, enz. ...
  • Noodgeld: als je wanhopig bent, heb je onmiddellijk toegang tot extra geld
1
toegevoegd