Intrekking van normale vs Roth 401K

Ik werk bij een bedrijf waarmee ik mijn 401K in een gewone of Roth 401K kan stoppen. Ik heb begrepen dat:

  1. Voor de normale 401K betaal ik belasting wanneer ik geld van de 401K ophaal.
  2. Voor de Roth betaal ik belastingen terwijl ik geld sta in de 401K, maar betaal geen belastingen wanneer ik me terugtrek.

Ik heb een vraag over terugtrekking uit de Roth 401K. Ik weet dat er een vroegtijdige boete is, maar moet ik ook belasting betalen als ik vroeg vertrek?

6

2 antwoord

Een extra opmerking met betrekking tot Roth vs reguliere: voor een normale 401k of IRA betaalt u de boete van 10% op elke opname. Voor een Roth kunt u de bijdragen vroeg (maar niet de inkomsten) intrekken zonder enige boete of belasting.

Natuurlijk, als dit een pensioenrekening is, is het beter om het zo te laten. Persoonlijk is het een reden dat ik Roth vermijd - naast dat ik waarschijnlijk nu in een hogere categorie zit, zou ik er ook de voorkeur aan geven mijn geld niet aan te raken. Maar voor sommigen kunnen er voordelen zijn in het hebben van dat vermogen (zoals in een noodgeval).

3
toegevoegd

Je bent dicht bij het begrip, maar het lijkt erop dat je een beetje uit bent:

Normaal 401K - Het bedrag dat u bijdraagt, wordt voor het belastingjaar in het belastingjaar dat u het verdient, van uw belastbare inkomen afgetrokken. Wanneer u het echter bij pensionering uittrekt, telt intrekking als inkomen voor belastingdoeleinden. (U betaalt later de belasting op het geld)

Roth 401K - Het bedrag dat u bijdraagt, is niet dat u in het belastingjaar dat u het verdiend, uit uw belastbaar inkomen voor belastingdoeleinden haalt. Wanneer u uw pensioen echter bij pensionering intrekt, wordt de opname niet als inkomsten voor belastingdoeleinden. (U betaalt nu de belasting op het geld.) Bijkomend voordeel: u betaalt nooit belasting over de winst.

2
toegevoegd
"U betaalt nooit belasting over het voordeel" - niet helemaal juist, alleen voor gekwalificeerde opnames.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron