Minecraft-pi op headless pi met behulp van ssh -X

Is het op een of andere manier mogelijk om minecraft-pi uit te voeren op een RPi zonder kop met behulp van ssh -X ? Ik moest mijn gebruiker toevoegen aan de video -groep, maar dan kon ik het starten via ssh, maar het enige dat ik krijg is een zwart, niet-reagerend venster op de SSH-client.

Hoe kan ik minecraft-pi spelen op een RPi zonder kop met behulp van ssh -X ?

4
Als je de standaard Jessie (of Wheezy, wat dat betreft) Raspian distro gebruikt, dan is er een X-server actief, ongeacht of de RPi headless is of niet.
toegevoegd de auteur François Beausoleil, de bron
Er loopt een X-server op de machine die inbelt naar de Pi?
toegevoegd de auteur Ghanima, de bron
Omdat vnc alleen het grafische scherm van de host doorgeeft aan de client, moet x op de Pi worden uitgevoerd.
toegevoegd de auteur Ghanima, de bron
X11 doorsturen in ssh per -x optie vereist een x-server aan beide kanten. (En ook aan beide kanten met de config aan het spelen)
toegevoegd de auteur Ghanima, de bron
Heeft de RPI geen werkende X voor vnc nodig om te werken?
toegevoegd de auteur rdt2, de bron
Weet je het zeker? Ik denk dat ik eerder ssh -X had, voor een browservenster, zonder dat X11 op de RPi draaide .. edit Ik ben net begonnen met leafpad op een ssh sessie met doorsturen en het lijkt prima te werken, zonder dat X op de RPi draait
toegevoegd de auteur rdt2, de bron
Dat is wat ik dacht en aangezien het een RPi zonder hoofd is, loopt er geen X.
toegevoegd de auteur rdt2, de bron
Ik weet niet precies hoe het werkt, de Raspberry Pi-organisatie heeft hier een pagina over het onderwerp: raspberrypi.org/documentation/remote-access/vnc
toegevoegd de auteur Patrick Cook, de bron
Ik weet het niet ssh -X maar ik weet dat je vnc kunt gebruiken.
toegevoegd de auteur Patrick Cook, de bron

2 antwoord

Het is niet mogelijk om ssh-x te gebruiken. Het is alsof je een video op een terminal probeert te bekijken. Terminals zijn alleen tekst.

U kunt echter een VNC-server installeren zoals door enkele opmerkingen wordt gesuggereerd. Op deze manier kunt u een bureaublad hebben en de pi gebruiken zonder een monitor (de ervaring is vergelijkbaar met die van TeamViewer).

EDIT: I think I have tried this before, both ssh -x and VNC. Yes, I also got a blank Minecraft window. I think this is the case because Minecraft somehow makes the GPU draw directly on-screen (aka overlay). Because of that, your game session would be visible on a monitor if you have one plugged in but not on your terminal/vnc session.

X zou alles zien wat er aan de hand is, maar niet de overlay omdat het direct op het scherm getekend is. Dat is waarom je het raam kunt zien, maar niet de vuilblokken.

EDIT: After a bit of research, I found these. We almost said the exact thing:

3
toegevoegd
@ boolean.is.null Ik denk dat het in de Minecraft-code is ingekookt.
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
Het is alsof je omxplayer via SSH uitvoert. U zou niets zien op de terminal, maar u zult zien dat uw film wordt afgespeeld op een aangesloten monitor.
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
@ boolean.is.null Ik denk dat ik dit eerder heb geprobeerd, zowel ssh -x als VNC. Ja, ik heb ook een leeg Minecraft-venster. Ik denk dat dit het geval is omdat Minecraft de GPU op de een of andere manier direct op het scherm laat tekenen. Daarom zou je spelsessie zichtbaar zijn op een monitor (als je er een hebt aangesloten) maar niet op je terminal/vnc-sessie.
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
fyi, ssh -x heeft X op beide machines nodig om te kunnen werken @ boolean.is.null
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
@ boolean.is.null De VNC-software op de pi zorgt voor het uitvoeren van een virtuele X-sessie voor u. U hoeft niet met X te rommelen. Het enige dat u hoeft te doen is verbinden.
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
Ik begrijp het, dat is logisch. Is er een schakelaar, kan ik gebruiken om die functie uit te schakelen? Ik denk dat omxplayer zo'n schakelaar heeft.
toegevoegd de auteur rdt2, de bron
wel, ik vrees dat ik mijn situatie dan niet begrijp. Ik heb X niet draaien op de RPi, maar de sessie ssh -X geeft me een werkende GUI op de client, bijvoorbeeld wanneer ik leafpad uitvoer. Ik zal proberen de VNC-server actief te maken, bedankt.
toegevoegd de auteur rdt2, de bron
Ik weet niet of ik niet duidelijk was of dat je de optie ssh -X niet kent. Hierdoor kan de GUI worden weergegeven op de ssh-client. Als in de sessie ssh -X een grafisch venster wordt geopend, wordt dit geopend op de client, als een nieuw venster, NIET in de terminal.
toegevoegd de auteur rdt2, de bron

Hoewel je het niet kunt doen met ssh of met tightvnc, heeft RealVNC een alfaversie uitgebracht die dit probleem omzeilt. Op je Pi:

curl -OL https://github.com/RealVNC/raspi-preview/releases/download/5.3.1.18206/VNC-Server-5.3.1-raspi-alpha1.deb
sudo dpkg -i VNC-Server-5.3.1-raspi-alpha1.deb

VNC Server uitvoeren in servicemodus:

sudo systemctl start vncserver-x11-serviced.service

Om VNC Server automatisch te laten opstarten wanneer je de Pi aanzet:

sudo systemctl enable vncserver-x11-serviced.service

Maak een bestand in /home/pi/.vnc/config met -geometry 1280x720 om de venstergrootte in te stellen.

Download the viewer for Windows https://www.realvnc.com/download/viewer/

Om de hardware-versnelling van VNC Server optimaal te benutten, configureert u VNC Viewer op de volgende manier:

  • Voer VNC Viewer uit en maak verbinding met de Raspberry Pi.
  • Klik op de werkbalk VNC Viewer op de knop Opties. Klik op Geavanceerd ... en vervolgens op het tabblad Expert.
  • VoorkeurEncoding instellen op JPEG
  • AutoSelecteren naar False
  • ColorLevel tot volledig.
1
toegevoegd
Merk op dat dit antwoord nu achterhaald is. De nieuwste versie van RealVNC Server (die standaard in Raspbian is geïnstalleerd) omvat de functie voor direct vastleggen en vereist geen speciale configuratie voor de VNC Viewer. Het enige wat u hoeft te doen om het in te schakelen, is aanvinken "Experimentele directe vastlegmodus" in de Server-opties onder "Problemen oplossen".
toegevoegd de auteur Andrew Wedgbury, de bron