Kapitaalverbetering en afschrijvingen in restaurant LLC

Ik opende een restaurant en gebruikte een aanzienlijk kapitaal om het op te zetten, inclusief upgrades naar de plaats zoals sanitair, elektriciteit, afzuigkap, enz. Ik kocht apparatuur om te koken en de plek te bedienen, betaalde architect en verschillende onderaannemers. Ik betaalde ook verschillende vergoedingen - legaal, licenties, etc.

Ik heb een paar vragen over de boekhouding - moet al het geld dat ik heb uitgegeven deel uitmaken van de kapitaaluitgaven? Of maakt het er gewoon deel van uit?

Als het allemaal kapitaaluitgaven zijn voordat ik de plaats open, kan ik het dan in de loop van de tijd depreciëren als ik begin met zakendoen? Of moet ik het elke maand onmiddellijk gaan afwaarderen?

Het kostte me ongeveer een jaar om het restaurant te openen, dus in het begin besteedde ik gewoon geld en had ik geen inkomen.

Ons bedrijf is LLC als dit van belang is.

0
In welk land ben je?
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
Verenigde Staten van Amerika (staat de VS niet toe, te kort voor een antwoord)
toegevoegd de auteur Standa Thor, de bron

1 antwoord

Ten eerste moet u waarschijnlijk een goed overleg hebben met een bevoegd belastingadviseur (EA/CPA met een vergunning in uw land). Eigenlijk had je het moeten hebben voordat je begon, maar dat schip is gevaren.

U hebt het over opstartkosten . U kunt over het algemeen maximaal $ 5000 aftrekken in het jaar dat uw onderneming start en de extra kosten worden afgeschreven over 180 maanden (15 jaar). Dit gebeurt volgens de IRC Sec. 195 . De afschrijving begint wanneer uw bedrijf actief is (dat wil zeggen: u kunt de woning kopen, maar het restaurant niet echt openen - u kunt de afschrijving niet starten).

Ik heb een paar vragen over de boekhouding - moet al het geld dat ik   besteed deel uitmaken van de kapitaaluitgaven? Of maakt het er gewoon deel van uit?

Als het kwalificeert als opstartkosten/organisatiekosten, moet het worden gekapitaliseerd. Als het wordt besteed aan kapitaalgoederen - dan moet het ook worden gekapitaliseerd, maar om verschillende redenen en anders. Kosten voor het indienen van papierwerk voor vergunningen zijn bijvoorbeeld opstartkosten. Het kopen van een commerciële oven is een aankoop van kapitaalgoederen die afzonderlijk moet worden afgeschreven, zoals het kopen van de tafels en het bestek. Als het een loonkost is voor uw werknemers - dan is het een lopende uitgave en mag het niet worden gekapitaliseerd.

Ons bedrijf is LLC als dit van belang is.

Het maakt uit hoe het uw persoonlijke belastingaangifte beïnvloedt.

2
toegevoegd