Als ik het verschuldigde bedrag betaal, betaal ik dan geen rente in die maand?

Dit is wat ik heb:

Totaalsaldo: X

     

Verschuldigd saldo: X-500

     

Minimale betaling: 50

Als ik X-500 betaal, zal ik dan die maand nul rente betalen? Of betaal ik rente voor de rest van wat er nog op mijn creditcardrekening staat?

Ik ben deze situatie nog niet tegengekomen omdat ik altijd volledig betaal. Ik vroeg me gewoon af of ik nog wat meer kon sparen door alleen het verschuldigde bedrag te betalen.

3
Kwamen deze cijfers van een papieren factuur of van het online bekijken van uw account?
toegevoegd de auteur Ben Miller, de bron
Ik ben het eens met de antwoorden, maar 500 is vreemd. Meestal, als ik dit heb, heb ik dingen als XX.78 of zoiets, omdat maar weinig producten/diensten ronde prijzen hebben. Is het precies 500? Heb je 500 in rekening gebracht (of bedragen die exact 500 bedragen)?
toegevoegd de auteur Casper78, de bron
@BenMiller, online weergave.
toegevoegd de auteur nazar, de bron
@GuySirton, Australië. Zal dit in mijn vraag bewerken.
toegevoegd de auteur nazar, de bron
In welk land ben je? Als u in Canada betaalt wat verschuldigd is, is er geen rente op het extra bedrag. De "verschuldigde" is het is saldo op de datum van de verklaring.
toegevoegd de auteur LiamGoodacre, de bron

4 antwoord

Het "openstaande saldo" is het saldo aan het einde van de laatste factureringsperiode. Dit is het bedrag dat u op de vervaldag moet betalen om rentekosten te voorkomen.

Het "totale saldo" omvat aankopen die hebben plaatsgevonden in de huidige factureringsperiode, nadat de laatste factureringsperiode is afgesloten. Als u naar een papieren rekening kijkt, ziet u dit saldo niet, omdat het transacties bevat die plaatsvonden nadat de verklaring werd afgedrukt. De betaling voor deze transacties is pas verschuldigd nadat de huidige factureringsperiode is verstreken.

7
toegevoegd
Bedankt. Ik heb het verschuldigde bedrag betaald en hopelijk kan ik bevestigen dat ik na een paar dagen geen rente betaal. : D
toegevoegd de auteur nazar, de bron

Zolang uw creditcard een rentevrije periode heeft (gewoonlijk tussen 40 en 60 dagen), betaalt u geen rente als u het volledige verschuldigde saldo betaalt op de vervaldatum voor die periode. Alle resterende uitgaven op de kaart zijn gedaan in de nieuwe periode die verschuldigd is als onderdeel van uw volgende verklaring.

Als u betalingen uitvoert via elektronische overboeking, moet u ervoor zorgen dat u de betaling een paar dagen van tevoren uitvoert om te controleren of de betaling door de kaartaanbieder is ontvangen vóór de vervaldatum, anders kunnen zij u rente in rekening brengen als de betaling te laat is en u blijft rente betalen tot het volledige saldo is betaald en niet alleen het saldo.

3
toegevoegd

Ik heb een creditcard waar ik dit doe. Ik gebruik het vaak omdat het hoge beloningen heeft voor restaurants, dus ik ben constant bezig met een balans. De kaart is ingesteld om het betalingsoverzicht elke maand automatisch te betalen. Als gevolg hiervan is er altijd een saldo over als de betaling doorgaat (de kosten die na de verklaring zijn ontstaan).

Ik heb deze kaart nauwlettend gevolgd sinds ik deze vorig jaar heb geopend om ervoor te zorgen dat dit geen rentelasten zou opleveren, en dat is niet zo.

Zoals Victor opmerkt, is dit te wijten aan een periode op deze kaart (waar voor veel maar niet voor alle kaarten), wat vaak een gratieperiode wordt genoemd. De "40 tot 60 dagen" die hij geciteerd heeft, zijn vanaf het moment van aankoop. Het creditcardbedrijf geeft u een aantal dagen vanaf het einde van elke factureringsperiode, meestal ongeveer 25 dagen, om het saldo van de rekening te betalen en rente te vermijden. Aangezien uw aankoop op elk gewenst moment in de factureringsperiode kan worden gedaan, varieert de hoeveelheid tijd die u hebt vanaf de aankoop.

Het is belangrijk om op te merken dat dit misschien niet van toepassing is als u al een saldo bijhoudt waarvoor rente in rekening wordt gebracht. Als dit het geval is, moet u de voorwaarden zorgvuldig controleren. Vaak betekent dit dat rente vanaf dag 1 (de dag van de aankoop) toekomt. Neem bij twijfel contact op met een vertegenwoordiger en vraag specifiek naar uw situatie.

Omdat je zei dat je het saldo volledig betaalt, betaal je op dit moment waarschijnlijk geen rente.

Op een persoonlijke noot betaalde ik ook alle kaarten volledig als ze een saldo hadden, en ik vond het erg vrij om het saldo van de rekening automatisch te laten betalen. Ik betaal nog steeds geen rente, ik hoef me geen zorgen te maken over het doen van handmatige betalingen en ik verlaag een klein beetje opportuniteitskosten.

1
toegevoegd
De kaart moet een respijtperiode van meer dan 30 dagen hebben, anders zou één verklaring starten terwijl u nog steeds op de vorige staat. Mijn heeft een rentevrije periode tot 55 dagen - mijn verklaring eindigt omstreeks de 12e van de maand en het saldo wordt betaald op ongeveer de 6e van de volgende maand. Dus als ik aan het begin van de factureringsperiode een aankoop doe, ontvang ik 55 dagen rentevrij op die aankoop, maar als ik een aankoop doe op de laatste dag van de factureringsperiode, krijg ik slechts 25 dagen rentevrij (voor maanden met 30 dagen) ).
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Ah, ja dit klopt. We begonnen op verschillende tijdstippen. U had het over de hoeveelheid tijd vanaf het moment dat u de aankoop deed. Ik ga mijn antwoord bewerken om dit te verduidelijken.
toegevoegd de auteur Ernesto Marrero, de bron

als uw openstaande saldo 16.000 is en uw minimale verschuldigde betaling 600,00 is en laten we zeggen dat uw vervaldatum op de 27e van elke maand ligt en u betaalt op het bedrag van 16.000, zelfs op uw vervaldag, dan zou u niet langer moeten betalen voor de minimale betaling verschuldigd (dat is 600,00 rente)

0
toegevoegd
Waar haal je die $ 600 rente vandaan?
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron