Wat doet een CFP?

Ik ben op zoek naar een levensverzekering. Veel mensen bevelen aan dat ik een CFP raadpleeg, anderen dat ik gewoon in de vleesmolen stap en online solliciteer bij een groot financieel bedrijf zoals AIG, METLIFE etc.

Wat doen CFP's? Zijn ze strikt levensverzekeringen "adviseurs/verkopers"

Is het een gerenommeerde carrière of een onderdeel van de multi-level marketing steigers die volgens mij veel van het levensbeleid voor deze bedrijven krijgt?

5
@Als het CFP dat u overweegt ook levensverzekeringen verkoopt, zoek dan een nieuw GVB. Er zijn te veel soorten vreselijke levensverzekeringen en ze maken allemaal zulke ongelooflijke kosten voor de agent dat een verzekeringsagent het niet kan helpen ze aan iedereen aan te bevelen. De enige vorm van levensverzekering die je nodig hebt, is term. Zoek een GVB dat overeenkomt met die verklaring.
toegevoegd de auteur Ben Miller, de bron
@verdammelt goede bewerking hier bedankt
toegevoegd de auteur Jake, de bron

2 antwoord

Een Certified Financial Planner is geslaagd voor een licentietentamen en zal u adviseren en helpen uw financiële doelen te bereiken. Een goede CFP kan u veel helpen, vooral als u niet zeker weet hoe u uw eigen verzekeringen, investeringen, spaartegoeden en financiële plannen kunt opzetten.

U hebt geen CFP nodig om een ​​levensverzekering te krijgen. Als u wel een GVB krijgt, zou hij of zij u moeten helpen boven levensverzekeringen - d.w.z. pensioenplanning, beleggingsadvies, onderwijsplanning, enz. Het is voordelig voor u om een ​​vaste prijs voor diensten te betalen in plaats van een percentage of commissie. Onderhandel prijzen van voren.

Voor levensverzekeringen past in de meeste gevallen een termijnbeleid bij uw behoeften. Het hele leven, het universele leven, enz., Combineren beleggingen en levensverzekeringen tot een enkel product en zijn grote commission makers voor de verkoper. Ze laten het klinken als het beste wat ooit is, dus wees gewaarschuwd. Een van mijn vuistregels is dat, over het algemeen genomen, hoe groter de commissie is voor de verkoper, hoe slechter het product voor de consument is. Welkom bij standplaatsen voor levensverzekeringen.

Term life is far less expensive and provides a death benefit and nothing else. If you just had a baby and need to protect your family, for example, term life is often a good solution, easy to buy, and inexpensive. As you stated, any of the major providers will do just fine.

8
toegevoegd
Dit is buitengewoon inzichtelijk en informatief antwoord. Geweldig bedankt. Als ik mag vragen Wat is uw referentie hier? Ofwel bron of is het van persoonlijke of professionele ervaring? Ben jij een CFP?
toegevoegd de auteur Jake, de bron
Sommige van mijn beste vrienden zijn CFP's! Ik ken ook een paar levensverzekeringsagenten. Op een serieuzere toon, dit is gebaseerd op veel persoonlijk en professioneel onderzoek toen ik dezelfde vragen had. En als je weet dat je een levensverzekering nodig hebt, heb je ook een testament nodig. Als u veel vermogen heeft, overweeg dan een levend vertrouwen, maar u kunt dat later instellen.
toegevoegd de auteur Keith Blakemore-Noble, de bron

CFP staat voor "Certified Financial Planner" en is een certificering die wordt beheerd door het CFP bestuur (een niet-gouvernementele organisatie zonder winstoogmerk).

Dit heeft niets met verzekeringen te maken, en CFP zijn geen verzekeringsagenten. Veel staten eisen dat verzekeringsagenten expliciet een vergunning van de staat als zodanig krijgen en alleen erkende verzekeringsagenten kunnen advies geven over verzekeringsproducten.

Wanneer u op zoek bent naar een verzekeringspolis als een beleggingsvehikel, kan een financieel adviseur (CFP, of wat dan ook acroniem op het visitekaartje) niet van belang zijn. Maar in ieder geval, als u te maken hebt met verzekeringen - praat met een erkende verzekeringsagent.

Als uw financieel adviseur geen erkend belastingadviseur is (EA/CPA met een vergunning in uw land), praat dan met een erkende belastingadviseur over uw opties voordat u een beslissing neemt.

2
toegevoegd
Verzekering maakte deel uit van het CFP-curriculum toen ik er doorheen ging. Een GVB zou objectief advies moeten bieden met betrekking tot verzekeringen en niet dezelfde interesse hebben als de agent zeggend, heel het leven.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron