Http bericht aanvraag-body

Ik probeer Lua te gebruiken om een ​​script te schrijven om wat gegevens van de website op te halen: www.baidu.com (populair in China), maar het vereist authenticatie en iedereen kan zich aanmelden. Als ik me aanmeld, Ik gebruik Fiddler om de sessie vast te leggen en ik ontdekte dat het verzoek-lichaam maar enkele variabele parameters heeft, zoals dit:

ppui_logintime=14084&charset=UTF-8&codestring=&token=9fcf00d59b6b9860937a70c221??95d818&isPhone=false&index=0&u=http%3A%2F%2Fwww.baidu.com%2F&safeflg=0&staticpage??=https%3A%2F%2Fpassport.baidu.com%2Fv2Jump.html&loginType=1&tpl=mn&callback=paren??t.bdPass.api.login._postCallback&username=test&password=test&verifycode=&mem_pass??=on 

De ppui_logintime en token veldwaarde, Waar komen ze vandaan? En wat zijn ze vroeger doen?

Alle hulp/advies/suggesties worden enorm op prijs gesteld.

0

1 antwoord

De waarden zijn afkomstig van het HTML-webformulier waarmee gebruikers zich aanmelden bij de site. Het bevat verborgen velden, niet alleen de velden die de gebruiker op het scherm ziet. Wanneer de webserver de HTML aan de browser levert, bevatten die verborgen velden de waarden die worden teruggestuurd naar de webserver samen met de waarden die de gebruiker invoert. Zo werken HTML-webformulieren in het algemeen.

1
toegevoegd
U moet eerst de HTML-code voor de aanmeldingspagina downloaden, alle veldnamen en -waarden van het webformulier handmatig analyseren, de veldwaarden voor het legitimatiegegeven invullen die u nodig hebt en vervolgens alles naar de server verzenden. Er is geen enkele code om dat allemaal te doen. Curl kan de HTML downloaden en opnieuw indienen bij de server, maar u moet de HTML-parsing zelf uitvoeren.
toegevoegd de auteur Remy Lebeau, de bron
Bedankt voor je reactie! Nu wil ik de site aanmelden met een script (zoals krul of andere taal) om wat gegevens op te halen. Hoe moet ik dat doen? Ik had met Google gezocht, maar ik kan geen volledig voorbeeld van code vinden, dus ik ben me maar half bewust van wat ik moet doen.
toegevoegd de auteur ms2008, de bron