Hoeveel van een bedrijf wordt publiek?

Wanneer een bedrijf openbaar wordt, betekent dit dan dat het 100% openbaar is? Ik zag zojuist deze infographic . En nadat ik de laatste taart verdeeld zag, vroeg ik me af of bedrijven feitelijk slechts een percentage van het bedrijf geven voor openbare handel.

2
@Jaak je kunt trustbedrijven (of eigenlijk elke entiteit) gebruiken om je investeringen privé te houden. de naam van de entiteit zal de eigenaar zijn van openbare deponeringen en er zijn verschillende manieren om dit verder te maken, zodat zelfs de bank en het makelaarskantoor geen idee hebben wie de eigenaar van het account is, zelfs als ze werden gedagvaard
toegevoegd de auteur VolkerK, de bron
Betekent dit dat het bedrijf moet aangeven hoeveel aandelen het eigendom zijn van elk individu, zowel werknemers als beleggers? Kon ik erachter komen hoeveel aandelen Trump bezit als belegger? Kan ik zien hoeveel aandelen Alice en Bob als werknemers hebben? Hoe houden ze hun investeringen privé in een openbaar bedrijf?
toegevoegd de auteur mccrager, de bron
Voor de duidelijkheid: waar zou ik de gegevens van het bedrijf opzoeken om erachter te komen wie eigenaar is van aandelen en in hoeveel personen de eigenaar is? Is dat zelfs mogelijk?
toegevoegd de auteur mccrager, de bron

4 antwoord

Telkens wanneer een bedrijf investeringen doet, moeten zij beslissen welk deel van het bedrijf te koop is. Als ze besluiten om 25% van het bedrijf te verkopen via een IPO, blijft 75% van het bedrijf in handen van de oprichters, initiële investeerders, functionarissen en vroege werknemers.

Over the decades after the IPO the entire company may be sold to individual investors. When Microsoft was founded there were two owners. Now Bill gates owns a minority share of the company

Voor het eerst in de geschiedenis van Microsoft, bijna 40 jaar   nadat Bill Gates het bedrijf in 1975 oprichtte, is hij niet langer de   grootste individuele aandeelhouder. Die titel is nu van Steve   Ballmer, die van 2000 tot 2014 CEO was.

     

In een inzending van 30 april onthulde Gates dat hij 4,6 miljoen aandelen had verkocht   voor ongeveer $ 186 miljoen voor belastingen. Hij bezit nu 330 miljoen aandelen, 3   miljoen minder dan Ballmer, zijn vriend van Harvard die zich later bij hem aansloot   Het bedrijf van Seattle. Mede-oprichter van Gates, Paul Allen, die blijkbaar een   kleinere inzet dan Gates vanaf het begin, verkocht de meeste van zijn aandelen   jaar geleden.

     

Gates, Ballmer en Allen hebben allemaal een enorm fortuin opgebouwd   Microsoft in een softwaregigant. Gates werd de rijkste man   de planeet, met een fortuin van $ 77 miljard. Ballmer kreeg $ 20 miljard,   goed voor de 34e rijkste ter wereld. En Allen, een van Gates 'jeugd   vrienden, is nu $ 16 miljard waard, waarmee hij de 55e rijkste is.

     

Gates bleef tot juni 2008 nauw betrokken bij bedrijfsoperaties,   toen hij terug stapte om zich te concentreren op het weggeven van het fortuin Microsoft   maakte hem. Gates is de rijkste man ter wereld voor 15 van de   afgelopen 20 jaar, ondanks dat ze al minstens $ 28 miljard hebben weggegeven.   Hij is nu eigenaar van 4% van Microsoft, een participatie ter waarde van $ 13,3 miljard. Het grootste deel van   zijn fortuin wordt bewaard in zijn privébedrijf Cascade Investment.

Toen zij aanvankelijk investeerders aannamen, verkochten zij geen 90% van het bedrijf. Maar na verloop van tijd hebben die eerste officieren de meerderheid van hun aandelen verkocht.

4
toegevoegd
en op veel beurzen wordt een minimale free float (% van het bedrijf dat wordt verhandeld) verplicht om te worden toegelaten tot de beurs
toegevoegd de auteur Ryan, de bron

Wanneer een bedrijf aandelenfinanciering neemt in plaats van een lening, moet een deel van de zeggenschap over het bedrijf worden opgegeven door een deel van de eigenaren in ruil voor het geld. In feite neemt het bedrijf nieuwe partners aan.

Wanneer een bedrijf financiering neemt, openbaar of anderszins, neemt het $ X voor Y% -bezit van het bedrijf. Persoonlijk zou ik geen bedrijf willen waarvan 100% van het eigendom werd afgestaan ​​bij een IPO.

Zodra een bedrijf een van zijn aandelen officieel beschikbaar heeft voor het publiek, is het onderworpen aan verschillende rapportageverplichtingen dan de meeste privébedrijven. Zodra het bedrijf aandelen beschikbaar heeft voor het publiek, is het hele bedrijf openbaar, zelfs als 100% van de aandelen niet expliciet wordt aangeboden aan het publiek op het moment van de IPO.

2
toegevoegd
Persoonlijk zou ik geen bedrijf willen waarvan 100% van het eigendom is opgegeven in een IPO. En technisch gezien zou u dat niet kunnen!
toegevoegd de auteur Ryan Zotti, de bron

I can't speak if it's universal, but in the case of Dave & Buster's IPO in Oct 2012, they sold 5.88M shares which raised $94M (Wikipedia), well below what the company is acutally worth, even less than 1 years' revenues of $.5B

1
toegevoegd

Wanneer een bedrijf openbaar wordt, zijn 100% van de aandelen betrokken in het proces. Nu zal het bedrijf - zijn eigenaars, kiezen hoeveel van die aandelen ze willen verkopen en hoeveel ze willen behouden.

Laten we dit eenvoudig maken: als je The Wiget Co. hebt gestart en 5 jaar later heb je het openbaar gemaakt. U bezit 100% van het bedrijf en u zou besluiten om te verkopen - in een IPO - zeg, 49% van die aandelen. Hierna is 100% van de aandelen publiek geworden, het is zo dat u 51% van die aandelen bezit.

100% van de aandelen vormen het volledige eigendom van het bedrijf. Er is geen geheimzinnig deel van het bedrijf dat geen deel uitmaakt van de 100%. Als dat wel het geval zou zijn, zou dat gedeelte geen zeggenschap hebben over het bestuur van het bedrijf, aangezien het management van het openbare bedrijf nu wordt bepaald door zijn aandeelhouders.

0
toegevoegd