Wat zijn enkele eenvoudige technieken die worden gebruikt voor het timen van de aandelenmarkt op de lange termijn?

Wat zijn enkele eenvoudige technieken die worden gebruikt om de aandelenmarkt op de lange termijn te timen om het gemiddelde marktrendement te verslaan?

Met lange termijn bedoel ik 5 jaar en langer.

Het kan onder meer rechtstreeks beleggen in individuele aandelen of beleggen in ETF's die de markt als geheel vertegenwoordigen.

2
@Abbas - wat is in dit geval uw definitie van bewijs?
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@MichaelA - Ik heb enkele eenvoudige technieken verstrekt, als je geïnteresseerd bent, kun je er meer over leren en je eigen backtest doen of een virtueel account gebruiken om ze in de toekomst te testen. Waarom zou u in een periode als 2008 op de markt blijven, waar uw investeringen zouden zijn gehalveerd. Waarom zou je geen eenvoudige techniek gebruiken om je te waarschuwen wanneer je uit de markt zou moeten komen en dan aan te geven wanneer het een goed moment is om er weer in te komen. Is het 100% volledig bewijs? Nee dat is het niet, maar ik betaal liever wat belasting en commissies op een fout signaal dan dat ik 50% van mijn kapitaal verlies.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@EkoostikMartin - Ik heb enkele eenvoudige technieken hieronder opgenomen in mijn antwoord. Ik gebruik ze heel goed, waarom gebruik je ze niet?
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@Abbas - Ik heb nooit gezegd dat ik een kristallen bol met 100% nauwkeurigheid nastreefde.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@JoeTaxpayer - ja PE kan een vroeg waarschuwingssignaal zijn wanneer de markt oververhit of oververkocht dreigt te worden.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@EkoostikMartin - "Zijn er eenvoudige technieken, zou niet alleen iedereen ze gebruiken?" Nee, mensen krijgen te horen dat roken slecht voor hen is, maar veel mensen roken nog steeds. Als u een voorkeur heeft voor beleggen in waarde, begrijpt u misschien niet waarom mensen groeiaandelen kopen, net zo als u een vooroordeel heeft voor fundamentele analyse, denkt u dat u zoveel mogelijk over een bedrijf moet weten voordat u erin investeert, dan kunt u een vooroordeel hebben tegen technische analyse en al zijn claims - u zoekt dus naar informatie om uw vooroordelen te onderbouwen en informatie tegen hen te negeren.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@Abbas - waar ben je mee bezig? Verliezen welke investering?
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@MichaelA, het bewijs is aanwezig bij alle mensen, inclusief gepensioneerden die het grootste deel van hun spaargeld hebben verloren tijdens het kopen en vasthouden van investeringen tijdens de GFC. Ik ken er nogal wat persoonlijk. Waarom zou iemand een belegging houden die vrij in prijs valt, als je eenvoudige technieken hebt, zoals overwinnaar heeft aangetoond, die je op een geschikt moment naar buiten kunnen brengen.
toegevoegd de auteur Jesse Vogt, de bron
@MichaelA, wat het zegt over kopen en vasthouden is waar, kopen en vasthouden is het slechtste advies dat je iemand kunt geven.
toegevoegd de auteur Jesse Vogt, de bron
@JoeTaxpayer Het bericht blijft zeggen dat de gegevens laten zien dat de strategie van Rob "altijd werkt", maar ik zie daar eigenlijk geen data-analyse, en het is te dun om te zien hoe het meer is dan een voorbijgaande gelijkenis met het werk van Shiller ( waar ik bekend mee ben, inclusief Irrationele uitbundigheid ).
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
@MarkDoony Sorry maar het punt van mijn commentaar was "waar is het bewijs?" Het artikel zegt alleen "XYZ-advies is slecht" zonder harde gegevens te verstrekken. Mensen die zeggen "ja, het is het ergste om te doen" is niet nuttig. Gegevens zijn niet het meervoud van anekdotes, en dat allemaal?
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
@MarkDoony Ik weet dat mensen geld verliezen in de crisis. dat is de reden waarom assetallocatie met negatief gecorreleerde activa belangrijk is (wat anders is dan alleen kopen en vasthouden). misschien is het echter niet duidelijk, maar "bewijs dat de ABC-strategie slecht is" is niet hetzelfde als "bewijs dat de XYZ-strategie goed is". zie je het verschil? sommige mensen beweren fantastische rendementen te hebben behaald a) willekeurig aandelen te plukken, b) voldoende activa toe te wijzen/opnieuw in balans te brengen, c) technische analyse, d) iets anders. dat is waarom we gegevens/bewijsmateriaal nodig hebben, omdat het anders alleen maar geruchten op internet zijn. begrijp je wat ik bedoel?
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
@Victor begrijp me niet verkeerd, ik ben echt geïnteresseerd in dit spul en ik wil meer leren, maar ik ben ook iemand die bewijs nodig heeft dat niet alleen iemand is (iemand die ik niet ken en geen manier heeft om te bevestigen wat hun uitspraak is als ze geen bewijs leveren ) zeggend "het werkte voor me." Ik zou niet vertrouwen op het woord van iemand op het internet dat ik niet ken, zonder bewijs, in wat dan ook, of het nu gaat om financiën, gezondheid of wat dan ook.
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
@JoeTaxpayer Kunt u meer informatie geven over PE/10? In die blogpost die u hebt gekoppeld, wordt de term helemaal niet gebruikt en het artikel lijkt nogal een samenzwering (verbiedt eerlijke berichtgeving, iedereen blijft mijn opmerkingen verwijderen) en voldoet aan veel van de algemene criteria voor cranks .
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
toegevoegd de auteur bmavity, de bron
Victor - Ik heb geen volledig antwoord, alleen een gedachte. In de VS lijkt PE/10 een goede voorspeller te zijn van marktverwachtingen op de lange termijn.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Ik heb het specifiek over PE/10, geïntroduceerd door Nobelprijswinnaar Robert Shiller en geprezen door mede-blogger Rob Bennett, arichlife.passionsaving.com/2012/03/26/&ellellar;
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Als er eenvoudige technieken zouden zijn, zou niet alleen iedereen ze gebruiken? Er zijn zeker veel professionele beleggers die consequent de markt kunnen "verslaan" (Warren Buffet - berkshirehathaway.com/ letters/2013ltr.pdf ), maar ze doen het niet simpelweg door timingtransacties van ETF's.
toegevoegd de auteur c69, de bron
OK, zelfs in het ergste geval zou je de investering verliezen, vandaar dat ik geen tijd zou nemen voor de markt. Het gaat niet om het timen van de markt, maar om een ​​fundamentele studie van een aandeel, en dan wordt timing irrelevant.
toegevoegd de auteur Bala, de bron
Het bewijs is dat er geen bewijs is dat iemand ooit de markt in 100% consistentie en nauwkeurigheid timmert.
toegevoegd de auteur Bala, de bron
Er zijn geen bewezen technieken in het timen van de markt gedurende 5 jaar of een aantal jaren.
toegevoegd de auteur Bala, de bron

2 antwoord

"Koop laag, verkoop hoog" - het probleem, natuurlijk, het vinden van een kristallen bol die u zal vertellen wanneer de hoogte- en dieptepunten gaan gebeuren :-)

You could, for instance, save your money in cash and wait for the occasional sharp drop, but then you've lost profits & dividends from having that cash under the mattress all those years you were waiting.

Over het dichtsbijzijnde wat ik ooit tot de markttiming heb gebracht, en ik denk dat het dichtst in de buurt iemand in het echte leven kan zijn, is dat ik persoonlijke uitgaven tot het uiterste heb gesneden van 2008 tot 2011 en elke extra cent heb geïnvesteerd. Maar zulke kansen komen maar een paar keer in hun leven.

Het andere is om te vermijden wat veel mensen doen, wat je anti-timing zou kunnen noemen. Wanneer de markt hoog is, springen ze op de trein en als ze vallen, paniekt ze en verliezen ze geld.

6
toegevoegd
jamesqf -Ik ben niet op zoek naar een kristallen bol, zoals ik hierboven in een opmerking heb genoemd, en je kunt niet weten waar de hoogte- en dieptepunten gaan gebeuren, maar technische analyse kan een waarschuwing geven wanneer je voorzichtig moet zijn en kan aangeven wanneer een trend is is achteruitrijden. Misschien moet je er meer over leren voordat je zo negatief bent. Met betrekking tot marktcrashes heeft de S & P500 er de laatste tijd 2000 en 2008 2 gehad, en ik denk dat het niet al te lang zal duren voordat er een nieuwe is. Kansen komen vaker voor dan je denkt. Grote kansen om de markt te kort te doen.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Ik zie geen probleem om op de markt te komen wanneer het omhoog gaat, maar er zijn waarschuwingssignalen waar je op kunt letten om te waarschuwen dat een markt hoog misschien niet ver weg is. En het doel is om een ​​exitplan te hebben, zodat u weet wanneer u uit de markt moet stappen, zodat u niet in paniek raakt.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
-1, Dit is geen antwoord op de vraag, het zou een commentaar moeten zijn en geen antwoord.
toegevoegd de auteur Jesse Vogt, de bron

Ik kan een paar eenvoudige en snelle technieken bedenken om de markt op de lange termijn te timen en ze kunnen afzonderlijk of in combinatie met elkaar worden gebruikt. Er zijn ook enkele extra technieken om vroegtijdig te waarschuwen voor mogelijke beurten in de markt.

De eerste is met behulp van een Moving Average (MA) als een indicatie van wanneer te verkopen. Gewoon als de prijs onder de MA sluit, is het tijd om te verkopen. Het is duidelijk dat als de periode die u bekijkt op de lange termijn is, u waarschijnlijk een wekelijkse of zelfs maandelijkse grafiek zou gebruiken en een relatief lange periode in de MA zou gebruiken, zoals een voortschrijdend gemiddelde van 50 of 100 weken. Hoe langer de periode, hoe meer de MA achterblijft bij de prijs, maar hoe minder valse signalen en zweepslagen er zullen zijn. Omdat we op lange termijn (5 jaar +) kijken, zou ik een wekelijkse grafiek gebruiken met een exponentiële MA van 100 weken.

De tweede techniek is het gebruik van een Rate of Change (ROC) -indicator, die een momentindicator is. Het idee om de markten op de lange termijn te timen is kopen wanneer de indicator de nullijn overschrijdt en verkoopt wanneer deze de nullijn overschrijdt. Voor langetermijnbelegging zou ik een 13-weekse EMA van de ROC van 52 weken gebruiken (de EMA effent de ROC-indicator glad om de kans op valse signalen te verkleinen).

The beauty of these two indicators is they can be used effectively together. Below are examples of using these two indicators in combination on the S&P500 and the Australian S&P ASX200 over the past 20 years.

S&P 500 Past 20 Years S&P500 1995 to 2015

ASX200 Past 20 Years ASX200 1995 to 2015

Als ik investeerde in een ETF dat een van deze indices bijhoudt, zou ik deze twee indicatoren samen gebruiken door de MA te gebruiken als een systeem voor vroegtijdige waarschuwing en eventueel stopverliezen die ik heb, aan te halen, zodat als de markt plotseling naar beneden gaat, het grootste deel van mijn winsten zouden worden beschermd. Ik zou dan de ROC-indicator gebruiken om volledig uit de ETF te verkopen als deze onder nul komt of om opnieuw in te kopen wanneer de ROC terug boven nul komt.

As you can see in both charts the two indicators would have kept you out of the market during the worst of the downfalls in 2000 and 2008 for the S&P500 and 2008 for the ASX200. If there is a false signal that gets you out of the market you can quite easily get back in if the indicator goes back above zero.

Using these indicators you would have gotten into the market 3 times and out of it twice for the S&P500 over a 20 year period. For the ASX200 you would have gone in 6 times and out 5 times, also over a 20 year period.

Voor individuele aandelen zou ik de ROC-indicator gebruiken over de hoofdindex waartoe de aandelen behoren, om een ​​indicatie te geven van wanneer individuele aandelen moeten worden gekocht en wanneer stopverliezen moeten worden aangehaald en aan de zijlijn blijven. Mijn filosofie is stijgende aandelen in een stijgende markt te kopen en dalende aandelen in een dalende markt te verkopen.

Dus als de ROC-indicator boven nul staat, zou ik op zoek zijn naar fundamenteel gezonde aandelen die up-trending zijn en 20% trailing stop loss opleggen. Als ik uit een voorraad ben gestopt, zou ik ernaar kijken om het met een ander te vervangen zolang de ROC nog steeds nul is. Als de ROC-indicator onder nul kruist, zou ik mijn achterblijvende stopverliezen optrekken tot 5% en geen nieuwe aandelen kopen zodra ik gestopt ben.

Sommige aanvullende indicatoren die ik voor individuele aandelen zou gebruiken, zouden trendlijnen zijn en de MACD als momentumindicator gebruiken. Deze twee indicatoren kunnen u nog meer vroegtijdig waarschuwen dat de aandelen mogelijk uit de huidige trend zullen verdwijnen, zodat u uw stopverlies kunt aanhalen zelfs als de ROC nog steeds nul is.

Hier is een voorbeeldgrafiek om uit te leggen:

GEM 3 Year Weekly Chart GEM.AX 3 Year Weekly Chart

Kortom, als de prijs onder de trendlijn komt, is het misschien tijd om de positie te sluiten of op zijn minst uw trailing stop loss aan te scherpen tot 5%. Als de prijs onder een gevestigde opwaartse trend valt, is dit misschien wel het einde van de uptrend. De definitie van een uptrend is hoger hoog en hoger dieptepunt. Omdat GEM onder de uptrend-lijn is gebroken en een lager dieptepunt heeft gehad, is alles wat nodig is om te bevestigen dat de uptrend voorbij is, een lagere high.

Maar maanden voordat de prijs onder de uptrend-lijn doorbrak, vertoonde de MACD-momentumindicator een bearish divergentie tussen deze en de prijs. Begin september 2014 maakte de prijs een hogere prijs, maar de MACD maakte een lagere high. Dit wordt een bearish divergentie genoemd en is een vroeg waarschuwingssignaal dat het momentum in de uptrend verzwakt en de trend snel kan omkeren. Merk op dat ik zei kon en niet zou doen. In deze situatie zou ik mijn trailing stop tot 10% verminderen en deze voorraad de komende maanden in de gaten houden.

Er zijn veel andere indicatoren die kunnen worden gebruikt als signalen of als vroege waarschuwingen, maar ik dacht dat ik zou praten over enkele van mijn favorieten en degene die ik dagelijks en wekelijks gebruik. Als u een van deze technieken in uw beleggen of beleggen zou toepassen, kan het een tijdje duren om ze goed te leren kennen en ze in uw handelsplan te implementeren, maar als u dat eenmaal hebt gedaan, hoeft u slechts 1 tot 2 uur te besteden per week het beheer van uw portefeuille als u langetermijn of ongeveer 1 uur per nacht (na sluiting van de markt) handelt als u op middellange termijn handelt.

1
toegevoegd
@EkoostikMartin - Ik heb ze goed ingesteld totdat ze zijn geannuleerd, maar als de stapel naar een nieuwe hoogte wordt verplaatst, pas ik de stop naar boven aan. Het andere alternatief is om een ​​trailing stop loss in te stellen.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@EkoostikMartin - Ik zou mijn stopverliezen op dit moment opdrijven om uw bestaande kapitaal te beschermen. Als je gestopt bent en dingen omdraaien, kun je altijd weer inkopen (maak een klein verlies en een aantal extra commissies). Maar als de dingen naar het zuiden blijven, kun je 's nachts nog steeds slapen.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@ LawArea51Proposal-Commit - Ja dat klopt, het gaat om technische analyse.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@MrMage - de software is ongelooflijke grafieken, ze hebben een gratis versie met beperkte indicatoren en verschillende niveaus van betaalde versies.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@EkoostikMartin - in mijn eerdere opmerking hierboven zou het moeten zijn om te zoeken naar bullish divergentie (geen bearish divergentie) die tegengesteld is aan het bearish divergentievoorbeeld in mijn antwoord.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
... dit zou het einde van de downtrend moeten zijn, maar het zou verstandig zijn om nog steeds een beetje voorzichtig te zijn. Misschien wilt u langzaam weer inkopen door een deel te kopen op het vroegste signaal dat de neerwaartse trend voorbij is, gevolgd door een ander deel wanneer u een tweede signaal ontvangt, enzovoort totdat u kunt bevestigen dat de ROC de nullijn is gepasseerd.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@EkoostikMartin - dat is waarschijnlijk omdat de downtuns zo steil kunnen zijn. Ik heb het horen beschrijven als een opwaartse trend, zoals trappen naar de top van een klif lopen en een neerwaartse trend als van de klif vallen. Denk dat je erop kunt letten om je er misschien eerder in te krijgen om te zoeken naar bearish divergentie tussen de prijs en het momentum (tegenovergesteld aan het voorbeeld hierboven), een pauze boven een neerwaartse trendlijn en direct kijken naar prijsactie op een wekelijkse kaart. Aangezien een definitie van een downtrend lagere dieptepunten en lagere pieken zijn, zou je een hoger laag en dan een hoger hoog zoeken ...
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@MichaelA - door herbalancering, als je bedoelt dat je beleggingen verkoopt die goed hebben gepresteerd en in de winst zitten om beleggingen te kopen die als ondergewaardeerd worden beschouwd en die in prijs zijn gedaald om je vermogensallocatie opnieuw in evenwicht te brengen, dan zou ik wegblijven van zo'n strategie - waar zijn uw gegevens dat dit een goed rendement oplevert? Waarom zou u een belegging verkopen die in prijs stijgt en blijft stijgen - deze kan nog 20%, 40% of 100% stijgen - en u zou hem verkopen en vervangen door een die misschien niet voor maanden of zelfs jaren omhoog gaat. Waarom geen stopverlies plaatsen en laat de markt u naar buiten brengen.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@MichaelA - ja, ik heb de ROC-technieken teruggetest en vergeleken met DCA sinds begin 2007 in mijn antwoord op deze vraag . Er waren eigenlijk minder transacties met de optie "Timing the Markets" met bijna het dubbele rendement van de DCA-optie. Ik heb ook verschillende strategieën getest om op lange termijn in individuele aandelen te beleggen, met een jaarlijkse opbrengst op jaarbasis van meer dan 25%.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
wat krijg je als je dit backtest met de S & P versus een eenvoudige DCA of rebalancing met iets negatief gecorreleerd? hoe ziet het eruit met transactiekosten als je het naar voren brengt in verschillende marktomstandigheden (zoals een choppier markt bijvoorbeeld)?
toegevoegd de auteur Veynom, de bron
@Victor - Hoewel ik een originele criticus van de vraag was, heb ik dit antwoord verbeterd, het is een waardevolle bijdrage, gedetailleerder en specifieker dan de meeste adviezen op deze site over de aandelenmarkt. Wat betreft het gebruik van EMA en ROC voor timingindexbeleggen, heb ik getoetst aan enkele van de indexen waarin ik verkeer, het leek me vrij goed te krijgen, maar werd maanden achter elkaar uitgesteld om me terug te halen, is er iets dat je hebt? gebruikt naast EMA/ROC om terug naar de markt te komen na een val sneller terug?
toegevoegd de auteur c69, de bron
@Victor - soooo, .DJI is 100 week EMA gepasseerd. Verkopen verkopen verkopen?
toegevoegd de auteur c69, de bron
@Victor - bedankt, dat heb ik precies gedaan. Stel gisteravond nieuwe stoplossingslimieten in. Niet duidelijk geraakt sinds vandaag de markt omhoog. Ik heb ook beter geslapen! Ik ben eigenlijk vrij van de commissie (heb 100 gratis trades gekregen van de klantenservice een tijdje terug) op mijn hoofdaccount, dus ik vind het niet erg om extra transacties te doen. Stel je je stopverliezen gewoon "goed tot geannuleerd" in of stel je elke dag nieuwe in?
toegevoegd de auteur c69, de bron
Om te verifiëren, heb ik gelijk dat dit antwoord technische analyse betreft?
toegevoegd de auteur mah38900, de bron
@Victor - bedankt voor de informatieve post! Kunt u ook aangeven welke software/website u gebruikt om deze diagrammen te genereren?
toegevoegd de auteur Jason Tan, de bron