Als u uitgaven deelt, kan iemand anders renteaftrek van studieleningen aanvragen?

Ik woon bij mijn verloofde en we delen al onze onkosten, auto's, bankrekeningen, enz. Ik ben op het maximum dat ik kan aftrekken in de rente op studentenleningen, kan ze de rest ervan opeisen volgens haar belastingen? Het wordt betaald uit onze gezamenlijke controle, waar ze direct een aanbetaling voor doet.

3

1 antwoord

Nee. Zelfs als je getrouwd was, kon ze (en jij, samen) nog steeds niets boven $ 2500 claimen voor jullie twee samen (zelfs als ze afzonderlijk rente had) - de aftrek is maximaal $ 2500, ongeacht getrouwd of ongehuwd. Zie Intuit's zeer gedetailleerde helppagina voor meer informatie.

Als u haar afhankelijk was (en zij beweerde u als zodanig), zou zij de aftrek kunnen claimen, maar niet u; maar dat is alleen als je haar afhankelijk was (en nogmaals, de max in totaal zou nog steeds $ 2500 zijn).

Verder zijn de details onder meer dat de lening op uw naam is afgesloten en dat de student u, uw echtgenoot (geen verloofde, sorry) of afhankelijk moet zijn. Als zodanig komt slechts één persoon (of één echtpaar) ooit in aanmerking om studielening rente af te trekken van een bepaalde lening.

0
toegevoegd