Als ik van plan ben om een ​​auto in contanten te kopen, moet ik dat dan aan de dealer laten weten?

Is het voor hen wenselijk als ik volledig heb betaald? Moet ik het ze laten weten of moet ik het voor mezelf houden? Krijg ik lagere prijzen als ik bereid was om volledig te betalen?

26
Per de loterij-commercials die ik heb gezien, nee. In die reclames verbeelden ze de koper die de verkoper onderhandelt, waarna hij de baas vertelt: "We zullen hem financieren!" alleen om te ontdekken dat de koper contant betaalt (omdat hij de loterij won) Natuurlijk is dit niet echt de manier waarop auto's meestal worden verkocht ...
toegevoegd de auteur Ryan Zotti, de bron

5 antwoord

In het ideale geval onderhandel je een autoprijs zonder ooit te vermelden:

 • uw intenties rond financiering
 • of u voor het autobedrijf werkt
 • of je net bent afgestudeerd
 • elke inruil die u zou kunnen introduceren of leasen, moet u verlaten

En andere factoren die van invloed zijn op de prijs. Jij en de dealer zullen dan onderhandelen over een echte prijs voor de auto, gevolgd door de toepassing van kortingen, gevolgd door onderhandelen over de lening als die er is.

In de praktijk gebeurt dit zelden. De verkoopvertegenwoordiger vraagt ​​in het midden welke kortingen u kwalificeert (door u vragen te stellen die u kunt kennen, zoals waar u werkt of wanneer u in de strijdkrachten hebt gediend - u beseft misschien niet dat deze do you you-qualify-for- a-korting vragen) voordat je een model hebt gekozen. Ze houden daar vanaf het begin rekening mee, samen met of ze een winst maken die je geld oplevert, of iets moeten uitgeven om je lening van nul procent te subsidiëren. Maar in tegenstelling tot de status van je veteraan, zijn je leningintenties veranderlijk. Dus wanneer u aan het einde komt, kunt u vragen of de prijs kan worden verbeterd door contant te betalen. Of u kunt proberen de onderhandelde prijs op een creditcard te zetten, en als ze dat niet leuk vinden, vraag dan om een ​​extra korting om te voorkomen dat u de creditcard gebruikt en contant betaalt.

19
toegevoegd
@AbraCadaver kunnen ze een "genereuze" handel aanbieden en dan hun hielen in graven op de autoprijs. Of vv. Het is beter om uw oude auto als een afzonderlijke transactie te verkopen dan deze te kopen. Als alternatief, rijd de oude auto de grond in en laat de sleeptruck-kerel alles hebben wat het autokerkhof ervoor zal geven in plaats van te betalen voor het slepen. Dat is hoe echt geld te besparen op nieuwe auto's: koop ze niet meer dan één keer per decennium.
toegevoegd de auteur Chris Porter, de bron
wanneer ik een "grote" reparatiewet aankom, @blankip, vraag ik me af hoeveel autobetalingen het is. Een of twee auto's per jaar voor reparaties gedurende de laatste 5 jaar van het leven van een auto is een behoorlijk fatsoenlijk kostenniveau. Afschrijving is minder relevant voor mij, omdat ik de auto letterlijk weggooi als ik vind dat de reparatiekosten boven dat niveau uitstijgen - meestal een enkelvoudig duizend dollar probleem dat ervoor zorgt dat we opgeven.
toegevoegd de auteur Chris Porter, de bron
@KateGregory - Ik kijk alleen naar de wiskunde. Als ik 6-7 jaar in een auto zit en het ongeveer 100K + mijl raakt, begin ik te kijken naar typische problemen met dat merk. Als ik rode vlaggen zoals uitzendingen en andere kostbare reparaties zie, zou ik liever 6-8K verkopen voordat ik die kosten maak.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@KateGregory - Daar ben ik niet zo zeker van. Voor veel auto's is er een punt waar de waarde van de auto en reparaties oplopen tot meer dan een afschrijvingsprijs. Hoewel je verklaring misschien wel waar zou zijn voor de meeste kleine compacte 4-knalvuurwerk, zou dit niet het geval zijn voor grotere voertuigen.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
In mijn (toegegeven beperkte) ervaring geven ze eigenlijk de voorkeur aan financiering. Een aantal jaren geleden heeft een verkoper dit expliciet aan mijn vader verteld. Ik ben er vrij zeker van dat de managers (in ieder geval) kickbacks/incentives ervoor krijgen.
toegevoegd de auteur Sorin Solberg, de bron
Ja, maar ik zou zeggen om een ​​waarde te krijgen voor uw handel voordat u zelfs aangeeft welke auto u wilt kopen.
toegevoegd de auteur AbraCadaver, de bron

Ja, je vertelt het ze. Ik kan zeggen dat ik contant betaal voor al mijn auto's en altijd auto's krijg die lager zijn dan het TrueCar-low-end. Er zijn in principe twee stappen:

 • ga proefrit maken, onderhandel volledig en vertrek (tenzij u een verbluffende aanbieding krijgt). Dit kan een tot vele dealers met zich meebrengen. Het hangt ervan af hoe goed je weet welke auto je wilt en hoeveel een dealer zal onderhandelen.

 • je kiest een nacht dat een andere dealer die specifiek de auto heeft die je wilt (of meerdere - nog beter) open is en je binnen 30-45 minuten voordat ze sluiten.

Contant betalen is de sleutel om dit te laten werken. Tegen de tijd dat je bij cijfers komt, zijn ze bijna gesloten. Hun financiële man is misschien weg, dus je krijgt je verkoper en een manager.

Ik zal mijn laatste auto als voorbeeld gebruiken. Toyota Highlander 2015 met MSRB 32.995. TrueCar op 29.795 met een goede deal op 29.400. Ik sprak gewoon met mijn verkoper dat ik vanavond graag met de auto naar buiten wilde lopen. Ik heb al met de XYZ-dealer gesproken en zij boden me 28.500 - wat al lager is dan de lage prijs van de TrueCar. Ik vroeg om $ 27.900. Boom 10 minuten later kocht de auto op 28.100.

Geld is koning. De verkoper en manager zullen de winst opslokken vanwege het gemak van de verkoop. Te laat komen is de sleutel tot het gebruik van het contante geld. Je hebt geen financiële jongens die erin springen en je hebt minder mensen om doorheen te komen. Ze weten ook dat ze weinig tijd hebben om te verhandelen en als je er vandoor gaat is er minder dan 10% kans dat je terugkomt - ze willen sluiten. Ze maken minimale winst maar doen minimaal werk. Met contant geld staat je verkoopmedewerker aan jouw kant omdat je hem in feite een paar honderd dollar aan het einde van een dienst gooit (waar de meesten gewoon rond zouden zitten om TV te kijken).

Enkele andere tips:

 • wees eerlijk. Als ze zouden hebben gezegd dat 28.300 ons laagste is dat we kunnen gaan en dat is alles. Ik zou de auto waarschijnlijk nog steeds hebben. Dealers zullen je hun laagste prijs vertellen als je in de buurt bent en je bent nog steeds onder.

 • omdat ze me hun laagste prijs niet lieten zien, heb ik niet veel toegegeven, maar nog steeds een beetje toegegeven om goede sport te laten zien.

 • Ze brachten hun factuurnummer naar buiten om te laten zien dat ze met 28.100 $ 1500 zouden verliezen aan de auto. Ik heb de manager aan het lachen gemaakt omdat mijn reactie was om KBB naar voren te brengen en de gebruikte autoprijs voor de auto te laten zien, die minus $ 2000 was. Dus ik zei gewoon: "Nou, je hebt $ 1500 verloren, maar ik verlies $ 2000 om dit van het lot af te houden." Ik ging toen terug naar $ 27.850 om elkaar te ontmoeten in het midden van het 'verliezen' van geld. Dit sloot eigenlijk de deal. Hoe dan ook, geloof nooit een stuk papier dat ze je tonen met getallen. Deze dealers krijgen maandelijkse bonussen op de verkoop en dat is veel van hun winst na het verkopen van uw inruil.

 • Als u uw geld echt waardeert, handelt u nooit in een auto naar een dealer, dus als u contant betaalt, uw eigen auto verkoopt of in ieder geval naar een plaats als CarMax brengt die ik niet goedkeur maar beter dan dealer.

15
toegevoegd
Ik heb al vele jaren geen auto ingeruild. Mijn laatste drie auto's heb ik aan een goed doel geschonken. Ik bedenk het verschil tussen wat ik had kunnen krijgen door de auto te verkopen, in plaats van de belastingaftrek voor de donatie plus het fuzzy warme gevoel van geven aan een goed doel, kwam ik naar voren. :-) Vroeger woonde ik in de buurt van een opvangcentrum voor daklozen dat gebruikte auto's zou geven aan werklozen die er geen hadden, zodat ze naar hun werk konden rijden. De meesten, denk ik, verkopen de auto en gebruiken het geld net als elke andere gift.
toegevoegd de auteur Ahmed, de bron
Mijn eigen gegevenspunt. De laatste auto die ik bij het aanschaffen van nieuwe had betrokken was $ 71K sticker, Truecar citeerde ongeveer $ 64,5K, de uiteindelijke onderhandelde prijs (na weken heen en weer tussen drie dealers) was $ 54K. Het werd contant gekocht zonder inruil. Dit was eind december 2014.
toegevoegd de auteur Hongli, de bron
We hebben echt een datum nodig voor dit bericht. Truecar was een heel gemakkelijke manier om tonnen geld te besparen in het verleden, maar nu sluiten dealers aan. De truecar prijs deze dagen is meer een startpunt dan iets anders.
toegevoegd de auteur Hongli, de bron
@jamesqf - we hebben feitelijk de afschrijvingcijfers op de basishooglanders gedaan. Ze deprecieerde op zo'n lage snelheid met basismodellen dat we minder per jaar verloren dan 2-4 jaar oud.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@Chuu - de prijs van de TrueCar verloopt via invoer van de koper. Ik ben POSITIEF, elke site zoals deze heeft problemen en corruptie, maar ik heb jaren in de branche en ik heb ondervonden dat TrueCar erg een afspiegeling is van de prijzen van dealers. Het enige probleem hiermee is dat het niet in realtime is en dat elke nieuwe auto uiteraard elke dag met de dag gaat. Ik heb de wiskunde gedaan en geconstateerd dat de meeste TrueCar-low-end prijs dealer 200-600 is (ik weet dat ze aanzienlijke bonussen krijgen). En we kochten deze auto ongeveer 10 dagen geleden - het had ook $ 800 aan add-ons ... ik weet dat het geen $ 800 is.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@ The111 - Het is niet hetzelfde. De laatste keer dat ik contant geld betaalde, hadden we letterlijk een definitief contract en ondertekenden alles in 15 minuten. U voegt op zijn minst een extra stap of twee toe. Ik zeg niet dat het een grote deal is, maar het is anders.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@jamesqf - en om te praten over geld besparen ... We hebben eind december de oude auto verkocht. Dus geen belastingen op persoonlijke eigendommen. Kocht nieuwe auto na nieuw jaar ... Bespaarde ongeveer $ 500 door een paar dagen voor het nieuwe jaar een auto te verkopen.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@jamesqf - was voor vrouw en kinderen. Ze zal niets rijden dat haar gestrand achterlaat. 4 jaar oud was de max. We hebben de nummers van een 2012 Highlander met behoorlijke mijlen berekend en het was ongeveer 20K. Het was een verstandige beslissing om 8K meer voor mij te betalen gedurende 4 jaar (vooral gezien het feit dat het 4-jarige model kosten had kunnen maken en we in principe bumper tot bumper zullen zijn totdat we klaar zijn.) Maar ik rijd een 06 'Expeditie en niet op zoek om nieuw te worden.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron
@blankip: Dan koop je er natuurlijk een die ouder is dan dat! Ter info, ik rijd een '88 Toyota pick-up die ik ongeveer 6 jaar geleden kocht. Ik zou niet verbaasd zijn als het me langer gaat leven.
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
Maar als u uw geld echt waardeert, zou u nooit a) een nieuwe auto kopen; of b) van een dealer.
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
@blankip: Re "Ze zal niets rijden dat haar gestrand kan achterlaten." Ik zou zeggen dat ze maar beter kan wennen aan thuisblijven, want zo'n auto bestaat niet :-)
toegevoegd de auteur jlarsch, de bron
Is private financiering niet hetzelfde voor de dealer als contant geld? Hoe dan ook krijgt hij het volledige bedrag vooraan. Mijn laatste auto nam ik contact op met een dealer met mijn eigen financiering in de rij (via een CU). Ik nam contact op via e-mail en bood WAY onder TrueCar aan voor de auto die ik wilde, in feite bood ik 3% minder dan de factuur aan. Ze reageerden in 5 minuten en zeiden ja. Ik reed die nacht in en na ondertekening vroegen de kranten hem "hoe was deze onderhandeling zo gemakkelijk?" Hij haalde alleen maar zijn schouders op en zei dat het het einde was van een slechte maand en dat hij cijfers moest afspreken.
toegevoegd de auteur tomnexus, de bron
@blankip Om te verduidelijken, toen ik zei "hetzelfde voor de dealer", bedoelde ik in termen van het aantal waar hij naartoe zou gaan. Natuurlijk is het proces niet helemaal hetzelfde, en zal het sneller zijn met contant geld, omdat u uw geldschieter niet hoeft aan te sluiten bij het papierwerk. :-)
toegevoegd de auteur tomnexus, de bron

Dito andere antwoorden, maar ik zou toevoegen dat er veel psychologie gaande is in een verkoop. Als u contant betaalt, heeft u waarschijnlijk een vrij vaste bovengrens voor wat u kunt uitgeven. Maar als u een lening krijgt, kan een grote stijging van de prijs van de auto als slechts een kleine toevoeging aan de maandelijkse betaling klinken.

Tegenwoordig proberen dealers vaak "verlengde garanties" in te rollen bij de uitbetaling van de lening. De meeste mensen kunnen de aflossingen van leningen niet in hun hoofd berekenen - ik ben best goed in wiskunde, en ik heb een rekenmachine nodig om het uit te werken, ervan uitgaande dat ik me de formule herinner of opgeschreven - een dealer kan vaak een stuk papier plakken voor je zegt "Lening betaling: $ X per maand" met kleine lettertjes die zegt dat $ 50 voor de verlengde garantie omvat, en de meeste mensen zouden gewoon zeggen, "oh, oke".

6
toegevoegd
Ik ben het hier mee eens. Ten eerste ben ik er niet zeker van dat een dealer geld verdient met leningen, tenzij ze erop rekenen dat een garantie of wat dan ook wordt toegevoegd aan een percentage van de mensen die solliciteren. Ik heb vrienden die met banken werken en bij de meeste dealers krijgen ze $ 50-100 voor het vinden van de lening. De rentetarieven zijn nu te laag voor banken om meer te betalen. (Misschien 20 jaar geleden was het model anders) Ik kan ondubbelzinnig zeggen dat ik vrienden heb geholpen te onderhandelen en dat ik TrueCar altijd laag krijg - en ze krijgen financiering. Zelf contant betalen, ik sta altijd ver onder TrueCar low.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron

In het Verenigd Koninkrijk willen dealers zeker dat je geld meeneemt. Ze krijgen hiervoor de voordelen van de bank (die niet onaanzienlijk zijn); deze voordelen vertalen zich rechtstreeks naar verhoogde provisies en interne beloningen voor de individuele verkoper.

Het is denkbaar dat de verkoper minder geneigd zal zijn om voor jou op welke manier dan ook uit te komen door je deal net zo mooi te maken als je zou willen, als hij er geen incentives van krijgt. Inderdaad, omdat hij zijn opdracht van u neemt om contant te betalen, is het in zijn belang om misschien steviger met u te zijn tijdens prijsonderhandelingen.

Dus, zal de verkoper gefrustreerd zijn als je ervoor kiest om contant te betalen? Ja, absoluut, hoewel dit zich op verschillende manieren kan manifesteren.

In sommige gevallen biedt de dealer aan de financiering voor u af te betalen zodat u direct contant kunt betalen terwijl de dealer nog steeds de beloning voor de bankreferentie ontvangt, zodat iedereen wint. Dit is een geheim achter de schermen in de industrie dat om voor de hand liggende redenen niet openbaar wordt gemaakt (het is waarschijnlijk grensverleggend aan fraude). Als de verkoper van je houdt en je vertrouwt, kun je misschien een dergelijke afspraak krijgen.

Als dit niet waarschijnlijk lijkt, zou ik niet uit de weg gaan om te onthullen dat ik van plan ben met contant geld te betalen. Dat gezegd hebbende, wordt u meestal vroeg gevraagd of u contant of met een tegoed wilt betalen (de verkoper wil het weten om de hierboven uiteengezette redenen) en het heeft weinig zin erover te liegen wanneer je zult binnenkort toch moeten opruimen.

 • Bron: goede vriend is een autoverkoper bij een bekende dealer
5
toegevoegd

Als u een auto koopt met een lening, profiteert de dealer van de financiering door de verwijzingsvergoeding die de instelling aan de dealer heeft betaald, en ook als de dealer heeft meegeholpen bij de financiering van de aankoop.

Anders maakt het voor de dealer niet uit of men volledig betaalt of door middel van financiering. De dealer wordt in beide gevallen volledig betaald.

Vandaar dat de dealer enigszins teleurgesteld kan zijn dat u geen lening neemt.

5
toegevoegd