SSH-verbindingen (poort 22) geweigerd na het updaten naar Debian jessie

Ik heb een Raspberry Pi Model B en heb deze vanmiddag bijgewerkt van wheezy tot jessie. Ik verbind zonder kop met VNC en SSH (meestal de laatste) omdat ik speel met thuis LAMP- en nodeJS-servers.

Beide werkten prima vóór de upgrade. Sinds het upgraden naar jessie weigert SSH mijn connecties. De fout is:

ssh: connect to host 192.168.2.3 port 22: Connection refused

Dus ik heb het IP-adres dubbel gecontroleerd - geen probleem daar. Vervolgens controleerde ik de hostnaam en gebruikers, beide zijn correct. Daarna probeerde ik mijn RSA-sleutels op zowel de Mac als de Pi te wissen. Geen geluk.

Ten slotte heb ik gecontroleerd of de SSH-daemon daadwerkelijk actief was. En dat was het niet. Dus ging ik door raspi-config en startte SSH. Ik controleerde opnieuw met service ssh-status en kreeg nog steeds een leeg antwoord.

Dus mijn vraag is: Waarom start de SSH-service niet en kan het iets te maken hebben met updaten naar Jessie?

Zo ja, is mijn enige optie om te reflekteren met wheezy?

0
Dit is waarschijnlijk het gevolg van de wijziging van sysvinit naar systemd.
toegevoegd de auteur doekman, de bron
jessie maakt gebruik van systematische initialisatie in plaats van wat eerder werd gebruikt. Ik begrijp ze niet. Het kan zijn verbroken door systemd. Ik heb echter een tijd geleden een upgrade naar jessie uitgevoerd en heb dat probleem niet. Heb je een volledige apt-get update/upgrade/dist-upgrade-reeks gedaan?
toegevoegd de auteur joan, de bron
Ik heb onlangs een upgrade naar jessie uitgevoerd, geen probleem met ssh (wat goed was, want het is een headless pi) ... het feit dat je een leeg antwoord kreeg van de ssh-status service is vreemd. Als je besluit te reflipperen met wheezy, probeer dan in plaats daarvan naar jessie te flitsen - je zult alles in elk geval verliezen (gebruik een andere SD-kaart, zodat je dat niet doet) ... om opnieuw te herhalen, SSH op systeem dat is bijgewerkt naar Jessie werkt prima
toegevoegd de auteur Pradeep, de bron

Geen antwoorden

0