Redelijke commissie voor unieke vastgoedverkoop

We werden benaderd door een onafhankelijke makelaar. Deze makelaar heeft ons een aanbieding op ons huis gedaan namens een gerenommeerde ontwikkelaar in onze stad. Ik zal niet in details treden, maar het is voor een multi-unit ontwikkeling in de binnenstad. 2 aangrenzende percelen (andere eigenaren) zijn ook betrokken. Ik maak me geen zorgen over de legitimiteit van de betrokken partijen of de eerlijkheid van het aangeboden bedrag (ik heb dit allemaal onderzocht).

Vraag 1 . We hebben iets meer dan 1 miljoen elk aangeboden. De makelaar zou 5% hiervan krijgen. 150 duizend commissie op de drie eigenschappen. Ik dacht dat 2% mijn aanbod zou zijn. Is 5% gerechtvaardigd? 20 duizend of 50 duizend!

Vraag 2. Om de cijfers voor het gemak af te ronden. De ontwikkelaar heeft 50.000 aanbetalingen per eigendom aangeboden ... het saldo bij de definitieve afsluiting. De makelaar zegt dat van onze 50 duizend, hij 25 duizend zou krijgen en dat we 25 duizend zouden krijgen. Als de deal niet doorgaat, houden we allebei ons deel van de aanbetaling bij. Is het redelijk dat de makelaar 50% van de aanbetaling verwacht als zijn totale commissie 5% is? Waarom zou hij geen 5% van de aanbetaling krijgen ($ 2500 in plaats van $ 25.000). Hij krijgt de helft van zijn totale potentiële commissie van de aanbetaling.

De makelaars azen hierin ... de aangeboden prijs is ongeveer 40% boven de lokale waarde van onroerend goed. Onze azen ... geen noodzaak om te bewegen. Hij heeft alle drie eigenschappen nodig voor deze transactie.

Misschien is dit de norm. Alle gedachten op prijs gesteld.

Bedankt


Bedankt voor de feedback.

Zoals gezegd is de uiteindelijke prijs, de legitimiteit van de ontwikkelaar, enz. Niet mijn vraag.

Ik vroeg me af wat een redelijk bedrag voor de makelaar zou moeten zijn. 2% op een miljoen is 20 duizend. Dat is veel geld voor het sluiten van een deal. Er is niets voor de makelaar om te splitsen met een andere agent, enz. Geen reclame of andere kosten dan het trekken van een paar landtitels.

Wat de makelaar heeft gedaan, is naar een belangrijke ontwikkelaar in onze stad gegaan. Vertelde hen dat hij mogelijk drie aangrenzende residentiële percelen samen kan krijgen in een gebied met veel verkeer dat al opnieuw is geherzoniseerd voor een multi-wooneenheid. Hij bood ons allemaal hetzelfde ... iets meer dan een miljoen elk en 5% kosten (van de verkoper). Dus ... ik leun nu naar max. 2%. En ja, ik ben niet naïef en zal niks tekenen totdat ik alles doorneem met een fijne kam.

3
Het zou zijn waar je mee instemt, uiteraard is de aanbetaling een beetje laag, de cmommision een beetje hoog, maar als je 40% wordt aangeboden boven wat je als marktwaarde beschouwt, dan is het iets dat je zal moeten onderhandelen en ga akkoord met als je bent blij om te verkopen in de eerste plaats.
toegevoegd de auteur Jesse Vogt, de bron
In welk land ben je?
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Welkom bij Money.SE. De vraag is over het onderwerp, maar wat je hieronder hebt toegevoegd als een antwoord, is slechts een verduidelijking van de vraag, en ik heb het hier naar boven verplaatst.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Wanneer u een bureau doorloopt, is de typische korting% 3, waarvan de individuele bemiddelaar meestal de helft krijgt. Klinkt alsof hij misbruik maakt van je gebrek aan ervaring. "Nee" zeggen is een zeer effectieve onderhandelingstactiek.
toegevoegd de auteur Eric Moore, de bron

2 antwoord

Mijn zorg is gerelateerd aan de aanbetaling.

Stel je voor dat je je huis op de markt verkoopt. U tekent een deal die bij een makelaar voor 6% commissie. Als ze geen koper vinden, krijgen ze niets. Als ze iemand vinden die bereid is om een ​​storting te doen, maar het doorvalt, eindigen ze nog steeds met niets. Als de koper een eigen agent heeft, is de commissie gesplitst.

Kijk nu naar je zaak.

Deze broker vertegenwoordigt de ontwikkelaar. Ze bieden u 1.000.000, maar de makelaar houdt $ 50.000. Dus in werkelijkheid wordt u $ 950.000 aangeboden voor het onroerend goed. Waarom betaalt de ontwikkelaar de makelaar niet? Ze krijgen de opdracht om te onderhandelen met drie huiseigenaren.

De aanbetaling is vreemd. 25K voor jou en 25K voor de makelaar. Maar als zij de ontwikkelaar vertegenwoordigen, waarom moeten ze dan 25K per eigendom bewaren?

Misschien vertegenwoordigen ze niet echt de ontwikkelaar. Maar als ze de ontwikkelaar vertegenwoordigen, proberen ze mogelijk het pand te beveiligen tegen een aanbetaling van 2,5%. De makelaars 2,5% is een fantoom.

U hebt een advocaat nodig om de documenten te bekijken. U moet ervoor zorgen dat het contract legitiem is. Je hebt ook iemand nodig om de eigenschappen te beoordelen. Je hebt ook een ontmoeting met je buren nodig. In feite is dat misschien de plek om te beginnen.

5
toegevoegd

Een aanbiedingsprijs heeft niets te maken met de provisie van de makelaar. Ik zou gewoon tegen gaan met 1.025 miljoen. Dat is een miljoen plus 2,5% voor jou als dat is waar je recht op hebt.

Ik weet niet zeker waar je het over hebt met je aanrecht. Je betaalt hun makelaar nooit, ooit. Met zoveel geld zou je ofwel je eigen makelaar of een advocaat krijgen. De meeste makelaars/advocaten maken graag 5-10K voor een afgeronde deal. Dus als u opzoek bent naar kosten die uw bereik moeten zijn.

0
toegevoegd