Wanneer een insider een aandelenhandel onthult, moeten deze dan worden uitgevoerd?

Insiders en leidinggevenden voor overheidsbedrijven moeten vooraf hun voornemen bekendmaken om aandelentransacties uit te voeren.

Zijn na het verstrijken van de wachttijd vereist om de transactie uit te voeren?

De CEO van XYZ Company heeft bijvoorbeeld de intentie om 100.000 aandelen te verkopen. Dit resulteert in negatieve prijsacties, dus aan het einde van de afkoelperiode wil hij niet langer verkopen. Moet hij verkopen, ongeacht?

12
Klinkt als het financiële equivalent van Tom Brady die jarenlang 'waarschijnlijk' is met een schouder.
toegevoegd de auteur Graham Wager, de bron
Geweldige vraag.
toegevoegd de auteur Eric Moore, de bron

2 antwoord

Nee. En bovendien wordt annulering op basis van voorkennis niet beschouwd als handelen met voorkennis.

SEC-interpretatie van oktober 2000:

(a) Does the act of terminating a plan while aware of material nonpublic information result in liability under Section 10(b) and Rule 10b-5?

No. Section 10(b) and Rule 10b-5 apply "in connection with the purchase or sale of any security." Thus, a purchase or sale of a security must be present for liability to attach. See Blue Chip Stamps v. Manor Drug Stores, 421 U.S. 723 (1975). [link mine]

Een 10b5-2 is een regel in het SEC-gedeelte van federale wetgeving die van toepassing is op de handel op "materiële niet-openbare informatie".


Fried (2002) even concluded that:

De veilige haven van de SEC stelt insiders in staat om aandelen te kopen of verkopen op basis van vooraf vastgestelde handelsplannen, terwijl ze over belangrijke niet-openbare informatie beschikken en om de plannen te annuleren, terwijl ze zich bewust zijn van belangrijke niet-openbare informatie waardoor insiders kunnen profiteren van hun toegang tot dergelijke informatie. De SEC zou gemakkelijk insiders voordelen ten opzichte van publieke aandeelhouders kunnen elimineren door insiders niet toe te staan ​​hun plannen te annuleren nadat ze zich bewust zijn geworden van belangrijke niet-openbare informatie.

4
toegevoegd

Ze zijn niet verplicht om de handel te vervullen die ze willen uitvoeren. Ze kunnen de transactie op elk moment annuleren of wijzigen.

Voorbeeld: Op deze manier kunnen insiders de prijs van aandelen manipuleren door hun koop- en verkoopintenties. Een CEO zou een kooporder voor een maand kunnen vrijgeven, of in welke periode dan ook. Dit zou waarschijnlijk de koers van het aandeel verhogen, aangezien beleggers dit als een goed teken van de bedrijfsprestaties zouden zien. Tot het moment dat de kooporder volgens plan wordt uitgevoerd, kan de CEO de bestelling annuleren en een nieuwe verkooporder creëren. Aangezien de voorraad hoog is, zal zijn nieuwe bestelling waarschijnlijk geld opleveren op basis van de manipulatie van zijn handelsintenties.

Ik ben geen expert op dit gebied en weet alleen zoveel als ik doe door persoonlijk onderzoek.

Here is an interesting article about this kind of insider trading and manipulation:http://dealbook.nytimes.com/2012/12/10/the-fine-line-between-legal-and-illegal-insider-trading/?_r=0

1
toegevoegd
Ik heb niets gehoord dat suggereert dat een insider hun intentie zo drastisch kan veranderen (van kopen tot verkopen!) En het gekoppelde artikel lijkt het ook niet te suggereren. Echter, van plan zijn om te handelen en dan niet zeker lijkt een maas in de wet te zijn, althans aan de koopzijde, die betwistbaar zou kunnen zijn om te voorkomen dat ze geld verliezen, maar niet zo veel helpen met het maken ervan.
toegevoegd de auteur Ryan Zotti, de bron
Ik veranderde mijn antwoord. Ik denk dat je gelijk hebt in het suggereren dat ze niet in staat zijn om de intenties van de bestelling volledig te veranderen. Er zijn manieren waarop ze dit waarschijnlijk kunnen omzeilen. Ik ben er niet helemaal zeker van hoe het hele systeem werkt, maar ik denk dat ze twee orders zouden kunnen maken die hen op veel manieren zouden kunnen helpen.
toegevoegd de auteur theUg, de bron