Hoe kunt u de cache op lxterminal wissen?

Ik heb geprobeerd de ruimte op te ruimen op mijn 8GB NOOBS vooraf geïnstalleerde micro sd voor mijn Raspberry Pi B + kaart aangezien er nog 0 bytes over zijn en ik ben op zoek naar een SanDisk Ultra 32 gb Klasse 10 schrijf/UHS-1 leeskaart.

Ik heb me afgevraagd of ik de cache (als dat is hoe het wordt genoemd) op LXterminal kunt wissen wanneer ik op de pijl omhoog druk. Ik heb de wis- en reset-opdrachten geprobeerd en is mislukt.

2
Zoals Steve uitlegt, verspil je je tijd aan het overwegen hoe je een sneeuwbal in een rij tanks gooit. Die cache zal minder dan 1/1000ste van 1% van de ruimte op de kaart bedragen.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron

1 antwoord

Dat is de bash-geschiedenis, geen cache. Het wordt opgeslagen in het bestand .bash_history in je thuismap. Standaard is het beperkt tot een ingesteld aantal regels (1000) en de grootte van het bestand (2000). Dus zelfs als je het verwijdert, krijg je heel weinig winst. U kunt de grootte van het bestand controleren door een ls -lah in uw thuismap te doen. Ik heb een aangepast script dat elke opdracht opslaat die ik deel en in meer dan 16 maanden is het bestand minder dan 2 MB). De relevante instellingen zijn HISTSIZE en HISTFILESIZE. Deze worden ingesteld in uw .bashrc-bestand (opnieuw in uw persoonlijke map). Bekijk deze vraag voor meer informatie over HISTSIZE en HISTFILSIZE en de verschillen daartussen. Deze functionaliteit is enorm nuttig en mag niet worden verwijderd. Ik gebruik Linux sinds het midden van de jaren 1990 en gebruik deze functie nog steeds dagelijks.

Als je zo beperkt bent op schijfruimte, zou ik willen voorstellen dat het probleem ergens anders ligt. Om te bepalen wat de schijfruimte gebruikt, kunt u de opdrachten df en du gebruiken. Je kunt meer over deze commando's te weten komen door man du of man df in te typen (tip: bekijk de optie -h voor beide opdrachten). Dit zal de man (manuele hulp pagina) voor de commando's laden.

5
toegevoegd