VS: besparingen in vreemde valuta, transacties en belastingimplicaties

Ik heb een vraag over de fiscale gevolgen van mijn spaar- en valutahandel. Ik ben in 2014 naar de VS verhuisd met een visum voor 3 jaar en ben een deel van het jaar belastingplichtig. Na mijn verhuizing heb ik een brokerage-account in de VS geopend en mijn bezittingen (ongewijzigd) overgedragen van mijn buitenlandse brokerage-account. Dit was nodig omdat de buitenlandse makelaar geen "US Person" zou accepteren. Ik heb ook een normale buitenlandse bankrekening met contante EUR, gestort als salaris en rente voor mijn verhuizing naar de VS. Mijn primaire valuta in mijn VS Brokerage-account is EUR.

Sinds ik naar de VS ben verhuisd, heb ik verschillende EUR-overschrijvingen gedaan van mijn bankrekening naar mijn effectenrekening. Vervolgens heb ik een aantal van deze EUR omgezet naar USD en een andere valuta (GBP) en gebruikte aandelen/ETF's in USD en GBP gebruikt. Ik heb niet meer geruild naar EUR en geen aandelen verkocht.

Mijn vraag is - is het een van de valutahandel (EUR naar USD of EUR naar GBP) of aandelenaankopen die mogelijk inkomstenbelasting veroorzaken als gevolg van valutawinst/verlies? Kan bijvoorbeeld de handel naar USD worden afgewogen tegen de wisselkoers op het moment dat ik naar de VS verhuisde? Of begin 2014? Of wanneer ik de originele EUR kreeg? Normaal gesproken zou ik zeggen dat een winst alleen wordt geactiveerd bij het converteren naar EUR, maar omdat belastingen worden berekend in USD, weet ik niet zeker wat de referentie zou zijn waartegen een winst/verlies zou worden berekend.

0
Gewoonlijk zou u geen belasting betalen over valutaconversie (wat anders is dan valutahandel) en zou u geen vermogenswinstbelasting betalen over enige aandelenaankopen totdat u ze verkoopt en er meerwaarde mee krijgt.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
@Victor dat is niet helemaal correct. De VS legt "Exit taks" op van veronderstelde winst, zelfs als deze niet gerealiseerd is bij veel van haar inwoners die teruggaan naar hun thuisland.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
Victor - bedankt voor de reactie. Ik vraag me af wanneer een valutaconversie als een transactie voor belastingdoeleinden wordt beschouwd? Ik gebruik de verschillende valuta als een hedge, omdat ik niet zeker weet waar ik op de lange termijn zal wonen en ik wil ervoor zorgen dat mijn spaargelden en beleggingen niet te veel blootstaan ​​aan valutaverschuivingen.
toegevoegd de auteur Chandresh Gupta, de bron

1 antwoord

Het is heel moeilijk om te begrijpen wat je in je vraag vertelt. Moeilijk te volgen. Ik zal proberen de vraag die ik denk te beantwoorden.

Als ik transacties in buitenlandse valuta heb, hoe worden ze dan belast?

U berekent de aankoopprijs in USD op de dag van de aankooptransactie en de verkoopprijs in USD op het moment van de verkooptransactie. Uw meerwaarde (verlies) is dan het verschil tussen de USD-waarde van de verkoop en de USD-waarde van de aankoop.

Het is heel goed mogelijk dat u in EUR verlies zult hebben, maar vanwege valutaschommelingen heeft u een winst in USD. Je wordt belast op die winst.

Ik heb mijn bezit overgedragen aan een makelaardij in de VS zoals het is, zal ik worden belast op de winst?

Ja, dat zal je doen, inclusief de voordelen voor de overdracht.

Ik heb stortingen op mijn buitenlandse rekening voordat ik Amerikaanse belastingplichtige wordt, zal ik daarop worden belast?

Nee.

Ik heb stortingen in mijn buitenlandse rekeningen nadat ik in de VS belastingplichtig ben geworden, zal ik daarop worden belast?

Als ze belastbaar inkomen vertegenwoordigen - ja.


As a public service announcement - don't forget to file your FBAR. Penalties for not filing are astronomical.

1
toegevoegd
@Taco de IRS behandelt niet het wisselen van valuta.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@Eric niet zeker dat ik volg wat je vraagt. U kunt beter een goede vraag stellen met wat meer details en vervolgens een opmerking plaatsen bij een ander antwoord
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@Eric nee, dit is onjuist.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@Eric nee, dit zijn geen sec 988 transacties. Beleggen in vreemde valuta (bijvoorbeeld in een euro-obligatie) is een sec 988-transactie, waarbij het converteren van valuta en het gebruiken van andere valuta-activa buiten beschouwing wordt gelaten.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
Wordt het behandeld als een meerwaarde/verlies of als een gewone winst? Ik heb uitgebreid gelezen over hypotheken op particuliere woningen en wijzigingen in de wisselkoers van buitenlandse hypotheken op de dag van aankoop/verkoop worden behandeld als gewone winsten/verliezen. Veranderingen in de waarde van bijbehorende huizen worden behandeld als meerwaarden.
toegevoegd de auteur Eric, de bron
@littleadv Mijn punt is dat het verkopen van buitenlandse aandelen kan resulteren in zowel meerwaarden als gewone winsten. De waardeverandering als gevolg van de catalogusprijs van de aandelen zou een meerwaarde zijn, maar de winst als gevolg van veranderingen in de wisselkoers zou een gewone winst kunnen zijn. Dit artikel heeft een leuke uitleg: investmentnews.com/article/20090908/REG/909089992/&ellicle;
toegevoegd de auteur Eric, de bron
@littleadv Kan je dat ondersteunen? Zijn deze transacties onderdeel 988 transacties of niet?
toegevoegd de auteur Eric, de bron
Niet proberen moeilijk te zijn. Ik vind dit verwarrend.
toegevoegd de auteur Eric, de bron
Littleadv, bedankt voor het antwoord. Om te verduidelijken, ik maak me geen zorgen om de aandelen, het is vrij duidelijk hoe je meerwaarden (of verliezen) daarover kunt berekenen. Waar ik me meer zorgen over maak, is hoe de IRS omgaat met het wisselen van valuta, of het nu gaat om het kopen van aandelen, het hedgen van valuta's of anderszins. Als ik bijvoorbeeld een (aanzienlijk) bedrag van EUR in ruil voor USD, wordt dat dan vergeleken met het moment waarop ik de EUR oorspronkelijk ontving om een ​​valuta-winst/verlies te berekenen? Wat als ik de EUR naar GBP en terug naar EUR stuur? Om duidelijkheid te scheppen, de EUR is oorspronkelijk ontvangen als loon, niet van een USD naar EUR uitwisseling.
toegevoegd de auteur Chandresh Gupta, de bron