Werken vanuit India in een Amerikaans bedrijf

Ik ben een nieuwe afstudeerder, werk al een tijdje aan een contractpositie in de VS en mijn contract is bijna geëindigd. Ik kreeg een aanbieding van een ander bedrijf (X), dat vrij klein is (een LLC) maar met betere verantwoordelijkheden. Ik ben echter van plan de VS binnen enkele maanden definitief te verlaten en terug te gaan naar India. Dit nieuwe bedrijf X heeft ook werknemers uit India. Voordat ik aan mijn kribbe vraag,

  1. Ik zou graag willen weten hoe het proces, de beloning en belastingen werken als ik de VS moet verlaten, terug moet gaan naar India en in dezelfde functie moet werken.

  2. Ook zit ik momenteel op OPT, moet ik een H1B of iets dergelijks laten werken voor een Amerikaans bedrijf uit India?

  3. Zou het W2 of 1099 zijn?

0
U hebt dus 3 verschillende en niet-gerelateerde vragen, twee voor dit forum en één voor expats @ SE. Waarom scheid je ze niet zodat mensen die er een kunnen beantwoorden - wel?
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@littleadv Natuurlijk wist ik niet van expats. Ik zal ze scheiden. Bedankt voor het laten weten!
toegevoegd de auteur Tay, de bron

1 antwoord

Ik zou graag willen weten hoe het proces, de beloning en de belastingen werken als ik de VS moet verlaten, terug moet gaan naar India en in dezelfde positie moet werken.

U zou Indiase belastingen moeten betalen. Het is gemakkelijker als je werkt als freelance-aannemer. Als uw bedrijf al een kantoor in India heeft, is het ook prima om een ​​medewerker van een Indiaas bedrijf te zijn.

Ook ben ik momenteel bezig met OPT, moet ik een H1B of iets dergelijks laten werken voor een Amerikaans bedrijf uit India?

Nee

Zou het W2 of 1099 zijn?

Again if you are doing it as freelance contract or employee of Indian company, Neene.

1
toegevoegd