Hoe worden bestellingen voor Market on Close opgelost?

Ik heb gelezen dat MOC-orders ("Market on Close") "niet zullen worden uitgevoerd tot kort voordat de huidige marktsessie wordt afgesloten". Dit lijkt nogal vaag.

Ik weet dat er tijdens een sessie een orderboek met biedingen en vragen van market makers, limietorders, etc. is waarin de volgorde waarin orders worden ontvangen een belangrijke rol speelt in de manier waarop vullingen plaatsvinden.

Hoe worden orders voor Market on Close daadwerkelijk uitgevoerd? Staan ze allemaal in de rij en worden ze onmiddellijk 1 seconde of 1 minuut voordat de markt sluit, in marktbestellingen omgezet? Of worden ze allemaal gekruist op het moment dat de markt sluit? Bestaat er een mechanisme om ervoor te zorgen dat al deze orders worden uitgevoerd? Wat als de prijs te hoog of te laag wordt en een halt toeroept? Of worden alle MOC-sluitorders allemaal tegelijk uitgevoerd voor dezelfde prijs?

1

1 antwoord

Ik heb eerder in eerdere antwoorden vermeld dat ik een achtergrond heb in rechtstreekse uitwisselingsfeeds. Ik sta meer aan de technische kant, maar heb volledige marktcycli doorlopen in Europa en de VS.

Market on Close-orders moeten allereerst minstens 10 minuten voordat de markt sluit, in het orderboek staan. Sommige beurzen hebben deze set op 15 minuten.

De uitvoeringstijd van deze bestellingen is vaak na de markt, maar varieert echt door uitwisseling. De eerste die ik heb gezien, is ongeveer 1 minuut voor sluitingstijd maar de meeste beginnen bij de normale sluitingstijd van het uur. De meeste uitwisselingen hebben een respijtperiode voor deze transacties en andere afwikkelingssituaties waarbij we activiteit zouden krijgen van "normale ruiluren" in vergelijking met de volgende uren. Meeste uitwisselingen deze laatste 10-15 minuten. Op onze servers moeten we eigenlijk configureren voor deze gratieperiode en een uitwisseling kan een signaal per jaar sturen om hun eigen tijden te veranderen.

Realistisch gezien op een normale handelsdag worden de MOC-orders bijna meteen bij het sluiten uitgevoerd. Ik zou vanaf vandaag een logboek kunnen bekijken en waarschijnlijk zien dat de meeste van hen binnen enkele seconden van dichtbij worden uitgevoerd. Op een bepaalde zware dag of een dag waarop de uitwisseling enkele problemen kan hebben, kan het 5-10 minuten na het sluiten gebeuren.

Om nog verder te gaan, heeft elke exchange zijn eigen regels over de volgorde waarin ze transacties zullen uitvoeren en wanneer ze MOC-orders zullen starten. Sommige beurzen hebben zelfs geen MOC-bestellingen. Ik zal je met deze gedachte verlaten. Er zijn minstens 100 grote bedrijven die directe uitwisselingsfeeds krijgen, waar ze milliseconden van gegevens sneller krijgen dan de gemiddelde Joe. Ze hebben servers die proberen te raden wanneer deze MOC-orders worden uitgevoerd, zodat hun algoritmen kunnen beslissen of ze moeten kopen/verkopen vóór/tijdens/na MOC-uitvoeringen. Meestal hebben hun computers gelijk, maar hier is geen exacte wetenschap voor.

1
toegevoegd
ah oke, bedankt voor het delen. het is interessant dat dit anders gebeurt op een per-exchange basis. het lijkt erop dat zelfs computers niet 100% zekerheid kunnen voorspellen wat er werkelijk allemaal gaat gebeuren.
toegevoegd de auteur Ryan Zotti, de bron
@Michael - Toen ik stopte met het schrijven van software voor feedservers, hadden we meer dan 120+ uitwisselingen, met verschillende software en enorm veel verschillende instellingen. Deze instellingen geven ruilregels, uren, uren na, enzovoort weer.
toegevoegd de auteur kaviranga, de bron