Zijn er beurzen waar u bestellingen kunt plaatsen die uw fondsen overschrijden, maar die niet worden gevuld als de fondsen opraken?

Ik werk met een startup die een uitwisselingsplatform bouwt waarin een platformbrede valuta wordt ingeruild voor grondstoffen die discreet zijn. Laten we omwille van de vraag zeggen dat gebruikers limited-edition pogs kopen en verkopen (hoewel we geen rekening hoeven te houden met de staat van de items). Dit is vergelijkbaar met het kopen en verkopen van aandelen, in die zin dat de gebruikers bieden voor acceptabele prijzen waarbij ze bereid zijn om een ​​aantal pogs te kopen of verkopen.

Dit is het probleem dat we tegenkomen: de oprichters voorzien een gebruiker (laten we zeggen Bob) die misschien slechts $ 5,00 op zijn naam heeft staan, misschien een bestelling willen plaatsen voor pog A voor $ 5,00 en pog B voor $ 5,00 (en de best verkochte producten zijn momenteel verkrijgbaar) prijzen voor pogs A en B zijn ongeveer $ 6,00). Op de aandelenbeurzen waar ik bekend mee ben, als je $ 5,00 hebt en je hebt een bod uitgebracht op $ 5,00 aan voorraad, is je $ 5,00 nu vastgebonden; je kunt ook geen bestelling plaatsen voor een andere voorraad voor $ 5,00. Voor onze uitwisseling stellen we ons een benadering voor waarbij als Bob orders wil plaatsen voor pog A en B voor $ 5,00 elk, en de beste verkoopprijs voor beide pogs wordt verplaatst naar $ 5,00, de oudste order wordt gevuld en de andere order inactief wordt. Voordat we verdergaan met de ontwikkeling, willen we onderzoeken of er een andere uitwisseling is die dezelfde mogelijkheid biedt, omdat we bang zijn dat er technische beperkingen kunnen zijn in deze aanpak die hebben voorkomen dat deze tot nu toe is geïmplementeerd.

Dus in feite, zijn er uitwisselingen waarbij een gebruiker biedingen kan doen voor meerdere grondstoffen die zijn/haar geld zouden overschrijden als alle bestellingen waren ingevuld, en waarin de uitwisseling voorkomt dat bestellingen die het saldo van de gebruiker overschrijden worden opgevuld?

1
Ik vind eigenlijk dat het een goede vraag is, maar niet over het onderwerp voor hier.
toegevoegd de auteur Steve K, de bron
Ik stem om deze vraag als off-topic te sluiten, omdat het gaat om het bouwen van een specifieke functie in software. Er kan al dan niet een dergelijk gebruik zijn.
toegevoegd de auteur Emre, de bron
Deze vraag gaat niet over een kwestie van persoonlijke financiën waarmee het OP wordt geconfronteerd, maar eerder een verzoek om informatie die nodig is voor productontwikkeling in de bedrijfsactiviteiten van het OP.
toegevoegd de auteur Dilip Sarwate, de bron
Het lijkt zeer onwaarschijnlijk dat zowel A als B gelijktijdig naar $ 5 zouden gaan. Als dat zo is, moet je een resolutiemechanisme hebben, denk ik, maar als je real-time transacties hebt en prijsstelling, moet dit eenvoudig zijn.
toegevoegd de auteur tony, de bron
En wat de actualiteit betreft, is het omdat het een soort productaanbeveling is (hoewel het dat niet is) of onderzoeksverzoek (hoewel dat hier meer is toegestaan ​​dan sommige sites). Ik denk dat het over het algemeen waarschijnlijk actueel is, nauwelijks.
toegevoegd de auteur tony, de bron
Hoe raar een vraag ook mag zijn, personal finance & MONEY lijkt de naam van deze site te zijn.
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron

2 antwoord

Ja, orders als deze zijn heel goed mogelijk. Er zijn bijna eindeloze mogelijkheden om een ​​handel te structureren. Het komt er allemaal op neer of u het geld hebt om bij de vondst een tegenpartij te vinden. Als u dat niet doet, wordt de bestelling geannuleerd.

Dergelijke transacties vinden de hele dag plaats bij Goldman, BAML, Merril, UBS, enzovoort. En op eBay.

2
toegevoegd

Met margehandel kunt u een marge van een bepaald deel van de waarde van de transactie boeken als onderpand tegen de prijs van een transactie en het verschil betalen tussen de huidige prijs en de prijs die u hebt gekocht. Gemaakte verliezen worden uit de marge gehaald, zodat de marge gehandhaafd moet blijven als de prijzen veranderen. In de praktijk betekent dit dat wanneer de prijs aanzienlijk van de aankoopprijs af beweegt, een "margin call" wordt geactiveerd en de koper zijn gepubliceerde marge moet verhogen. De overgrote meerderheid van de valutatransacties die dagelijks worden uitgevoerd, zijn margin-transacties, terwijl (effectief) alle spread-inzetten zijn. Marges worden 's nachts gereset, ongeacht of er een oproep heeft plaatsgevonden.

0
toegevoegd
Bedankt voor de reactie. Ik ken de marges niet zo goed, maar ze lijken een soort lening te zijn waarbij de koper uiteindelijk aandelen op krediet koopt. Ik was misschien onduidelijk in de vraag, maar ik vraag me in essentie af of uitwisselingen niet middelen blokkeren die worden gebruikt in biedingen, zodat een gebruiker meer kan bieden dan zijn of haar fondsen, maar alleen die biedingen die kan worden voldaan door het saldo van de gebruiker zal worden gevuld (dus resterende biedingen zullen niet worden ingevuld als de beschikbare balans van de gebruiker daalt naar 0)
toegevoegd de auteur owenfi, de bron