Moet ik een IRA openen of is het overbodig zodra ik een 401K ontvang?

Ik ben 28 jaar oud en momenteel een 1099 zelfstandige aannemer bij mijn werk, en ben nu al meer dan 2 jaar oud. Ik verdien ongeveer $ 70.000 per jaar voor belastingen. Ik hoop dat ik uiteindelijk fulltime kan worden ingehuurd en weet dat het bedrijf waar ik voor werk zou overeenkomen met mijn 401k. Ik heb IRA-opties onderzocht in een poging om me voor te bereiden op mijn pensioen, maar ik weet niet zeker of een IRA overbodig zou zijn als ik een 401k zou krijgen via mijn werkgever. Dus mijn vragen zijn:

  1. Moet ik nu een IRA openen of moet ik bij mijn werkgever wachten totdat ik fulltime ben aangenomen en toegang heb tot hun 401k-matching? Of ...
  2. Moet ik naar een solo 401k kijken, en zo ja, wat zijn de (eventuele) belastingvoordelen van het openen van een licentie?

Bij voorbaat dank!

0

3 antwoord

U bevindt zich in het perfecte venster voor het maken van een IRA-bijdrage. Met de IRS kunt u IRA-bijdragen doen voor het laatste jaar tot de belastingdag. U weet dus dat u voor 2014 geen toegang had tot een 401K op het werk. U wilt voorkomen dat u dit jaar (2015) een aftrekbare IRA-bijdrage betaalt totdat u zeker weet dat u dit jaar geen 401K op uw werk hebt.

Neem de tijd en beslis of de detecteerbare IRA of de Roth het beste werkt voor uw situatie. Het hebben van een IRA zal nu goed zijn, omdat je nog vele jaren hebt om te groeien. Houd er rekening mee dat het niet ongebruikelijk is om meerdere pensioenrekeningen te hebben: huidige 401K; rolde over in een IRA; Roth IRA ... Elk heeft andere regels, limieten en voordelen. Er is geen reden om een ​​manier van beleggen voor het pensioen te kiezen, omdat je nooit weet of de volgende werkgever het type plan heeft dat je leuk vindt.

Ik ga ervan uit dat je echtgenoot, als je getrouwd bent, geen toegang heeft tot een 401K; anders moet u rekening houden met de toepasselijke limieten .

2
toegevoegd

Ik zou zeker aanraden om bij te dragen aan een IRA. Je weet niet zeker of je voltijds wordt aangenomen en in aanmerking komt voor de 401 (k) met match, dus je moet sparen voor je pensioen. Ik zou Roth boven Traditional IRA in jouw situatie aanbevelen, want laten we zeggen dat je wel fulltime wordt aangenomen. Aangezien het bedrijf een pensioenplan biedt, zou je traditionele bijdrage uit 2015 voor IRA niet meer aftrekbaar zijn op je inkomensniveau (ervan uitgaande dat je vrijgezel bent), en niet-aftrekbare traditionele IRA's zijn geen erg goede deal (zie hier en hier ). Als er een behoorlijke kans bestaat dat u ingehuurd wordt, zou deze factor voorrang hebben op het debat vóór belasting versus de belasting na belastingen. Op je inkomensniveau zou je hoe dan ook alle kanten op kunnen.

Een Solo 401 (k) zou het waard zijn om te onderzoeken of je je contributielimiet boven die van IRA's wilde verhogen, maar gezien het feit dat het net begint alsof je voor je pensioen spaart, en je misschien in aanmerking komt voor een 401 (k ) snel, het is waarschijnlijk overdreven op dit punt.

0
toegevoegd

Ja zeker. Het zou overbodig zijn. Ik heb er drie, dus wat. Het is gewoon meer geld met pensioen. Ik zou liever een ROTH IRA in uw belastingschijf hebben en uw volgende werkgever biedt dat misschien niet aan.

En ja, er zijn belastingvoordelen of geld steken in een IRA of als je de Roth-route gaat, op weg naar buiten.

Dus als je nu geld in een Roth stopt, heb je binnen 40 jaar wat geld aan je belastingtarief. En als u geld in een traditionele IRA stopt als u een werknemer bent, bespaart u op het belastingtarief dat u toen bent. Dus je dekt weddenschappen af ​​over belastingtarieven door ze in twee verschillende decennia te betalen. Persoonlijk zijn we nu waarschijnlijk allemaal op een belastingvakantie en ik zou zijn dat de belastingen in de toekomst hoger zullen zijn omdat ze nu vrij laag zijn.

0
toegevoegd