Hoe gebruik ik EUR/USD-schommelingen in mijn specifieke geval?

Ik woon in de eurozone en mijn hoofdbankrekening is hier.

Ik heb echter ook een USD-bankrekening in de VS. Ik besteed meestal geen aandacht aan de valutamarkt, maar gezien de grote opkomst van de dollar de laatste tijd, vroeg ik me af of ik op dit moment een manier heb om mijn financiën te optimaliseren?

Laten we zeggen dat ik $ 10k heb in het Amerikaanse account. Vorige maand was het 7.5k EUR waard en nu is het 8.6k waard. Het lijkt erop dat er een duidelijke winst te behalen is, maar als ik al het geld achterlaat waar het is, zal het uiteindelijk van eerder (of dichtbij) terugvallen naar het lagere tarief en is de kans voorbij.

Is het een goed idee om de USD nu naar de Europese account te verplaatsen, waardoor deze wordt omgezet in EUR, terwijl deze nog steeds zo veel waard is?

2
@TrevorWilson overeengekomen - voor verdere discussie, kijk hier: money.stackexchange.com/a/68081/44232 en hier: money.stackexchange.com/a/66213/44232 , onder anderen.
toegevoegd de auteur Nils, de bron
Het antwoord kan afhangen van waarom u de USD hebt. Het zou logischer zijn om ze te houden als u in de nabije toekomst in USD luidende passiva heeft of uitgaven in USD gaat maken.
toegevoegd de auteur TFuto, de bron

3 antwoord

Dit wordt valutaspeculatie genoemd en het is een van de meer risicovolle vormen van beleggen. Tenzij je een kristallen bol hebt die je vertelt dat de Euro ten opzichte van de Dollar omhoog (of omlaag) zal bewegen, is het puur speculatie, zelfs als het lijkt alsof het een opleving is. Je moet onthouden dat de mensen die (professioneel) speculeren op valuta, de reden zijn dat het bedrag is veranderd, en dat komt omdat iets hen deed geloven dat de juiste waarde de huidige is - niet een andere waarde in de ene of de andere richting.

Dit wil niet zeggen dat mensen geen geld verdienen aan valutaspeculatie; maar tenzij u een professionele belegger bent, die een goed begrip heeft van waarom valuta's op de een of andere manier verhuizen, of iemand kent die dat wel is (en gratis advies geeft!), is het geen bijzonder goed idee om eraan deel te nemen - aandelenhandel is meestal win-win, valutaspeculatie is altijd nulsom.

Dat gezegd hebbende, zou je op dit moment (of andere) je geld kunnen afdekken door wat geld in beide rekeningen te houden - dat is vaak veiliger dan alles in een of het ander, omdat je de neiging hebt om te breken, zelfs als je tegen het andere valt en geen significante verliezen lijden als de ene of de andere een grote neergang heeft.

2
toegevoegd
Of het terugbrengen van het geld naar EUR telt, zoals speculeren en het houden in USD telt als afdekking, of andersom, kan afhangen van of het OP verplichtingen of uitgaven heeft die zijn uitgedrukt in USD.
toegevoegd de auteur TFuto, de bron
De euro is constant aan het opblazen, net als bijna alle valuta. Het is niet waarschijnlijk dat je all van het bedrag verliest, maar je weet nooit wat er kan gebeuren; Ik had dat waarschijnlijk beter kunnen formuleren, meer als "het is minder waarschijnlijk dat je aanzienlijke verliezen boekt als je aanzienlijk verliest".
toegevoegd de auteur tony, de bron
Ik begrijp het, bedankt. Ik heb nooit voor mezelf gedaan (aandelen, valuta, wat dan ook) dus ik weet niet goed hoe de markten werken. Mijn fondsen zijn al redelijk gelijk verdeeld, dus ik denk dat het veiligste is om het gewoon te laten zoals het is. Eén ding dat ik niet snap - hoe kan ik "het volledige bedrag verliezen" in elk scenario, tenzij de euro in inflatie raakt of zoiets?
toegevoegd de auteur Prajjwal, de bron

Vergeet niet dat het converteren van EU naar USD en andersom altijd geld kost, minstens 0,5% per conversie. Bovendien hebben spaarrekeningen in de EU en de VS verschillende opbrengsten, misschien wilt u vergelijken welk land u de beste opbrengsten biedt en uw geld naar de hoogste rendementsrekening verplaatsen.

1
toegevoegd

Ik zou dit een opmerking maken, maar ik mag het blijkbaar niet.

Tenzij je continent opblaast, zul je nooit al je geld verliezen. Google "EUR USD" als u nieuwsverhalen of grafieken over dit onderwerp wilt. Als u aan het rooten bent voor uw 10 k USD (maar niet voor uw buren), wilt u dat die grafiek naar beneden neigt.

0
toegevoegd