Lening van $ 70k van een vriend

Ik wil $ 70k lenen van een vriend van mij voor een investering.

0
Welkom bij Money.SE. U hebt de vraag bewerkt en er is nu geen vraag om te beantwoorden. Hoe kunnen wij u helpen?
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Hoewel ik denk dat je je antwoord hebt gekregen, zou je vraag logischer zijn als het woord lening hier consequent werd gebruikt. Als je geld ontvangt VAN je vriend, dan ben je geld lenen , terwijl als je geld naar je vriend stuurt, je leent (of leent ) geld. Ik denk dat je leent uit de totale context, maar je bent niet helemaal consistent.
toegevoegd de auteur tony, de bron
(Opmerking: als je het hebt bewerkt om stukjes te verwijderen over de vraag die wees op mogelijke illegale activiteiten, realiseert je bewerking dat niet - de informatie staat nog steeds in de bewerkingsgeschiedenis en kan door iedereen worden bekeken. je geplaatst is per se illegaal, vooral als het nog niet is gedaan.)
toegevoegd de auteur tony, de bron

2 antwoord

om geen controle te activeren, wil hij 9500 $ in contanten storten   tot 7 van mijn vriendenaccounts.

Dit is 'structurerend' en is erg illegaal. Het opzettelijk vermijden van de limiet van $ 10k is zelf een misdaad, zelfs als de onderliggende transactie legaal is.

Wat de rest van de vraag betreft: als je je vriend 70k geeft als onderdeel van een echte leningstransactie, is dat aan beide kanten geen belastbare gebeurtenis. Maar de rente die hij u betaalt is belastbaar voor u; als u het leent met 0%, is de rente die hij zou hebben betaald een geschenk, dat zijn eigen belastbare gebeurtenis kan zijn.

5
toegevoegd

Een contante transactie "leidt niet tot een audit"

In de VS wordt het storten/opnemen van contant geld van meer dan $ 10.000 gerapporteerd. Het rapport activeert geen audit. De federale overheid weet dat je vriend op een gegeven moment minstens $ 10.000 had die ergens vandaan kwam - als dit is waar je je zorgen over maakt, zou je de lening niet moeten maken. Het helpt eenvoudigweg bij een audit die volledig willekeurig is of om andere redenen wordt geactiveerd.

Het maken van kleinere transacties in contanten om meldingsvereisten te voorkomen, wordt structurering genoemd en zal uw vriend in de gevangenis laten belanden en het geld in beslag nemen. Oeps.

Veel succes met uw investering!

0
toegevoegd
@ a600, als het geld in beslag wordt genomen, kan uw vriend u waarschijnlijk niet terug betalen. Verliest $ 70.000 een probleem voor jou? (Zo niet, zou u dan geen advocaat moeten hebben voor vragen als deze?)
toegevoegd de auteur chauncey, de bron