Assettoewijzing en timing met een cash meevaller in Q1 2015

Oké, ik ben dus 30 jaar oud. Ik zit op contant geld om te investeren voor de lange termijn. Het is de beslissingstijd.

Dit is wat ik heb geleerd van mijn onderzoek van de afgelopen paar maanden:

  1. Een goede activaspreiding in combinatie met jaarlijkse herbalancering is de beste investeringsstrategie voor de lange termijn op de lange termijn
  2. Goedkope indexfondsen (Vanguard) zijn de beste manier om een ​​activaklasse te bezitten omdat ze een brede diversificatie bieden met minimale kosten

Hieronder is mijn werkende activatoewijzing gebaseerd op mijn onderzoek. Ik wil dat mijn geld voor mij hard werkt en ik heb een 5 op 5 risicotolerantie. Zou van reacties op deze mix houden:

  • 20% Amerikaanse aandelen (VTSAX) (-5% ten opzichte van hoogste punt ooit)
  • 20% internationale aandelen (VWILX) (-27% vanaf het hoogste punt ooit)
  • 10% aandelen uit opkomende markten (VEMAX) (-25% ten opzichte van hoogste punt ooit)
  • 20% REIT's (VGSLX) (op dit moment high)
  • 15% Amerikaanse langlopende staatsobligaties (VUSUX) (-1% vanaf het hoogste punt ooit)
  • 15% US Treasury Inflation-Protected Securities (VAIPX) (-11% van het hoogste niveau ooit)

Dus eigenlijk ben ik op het punt waar ik de asset-allocatiemix die ik wil moet vergrendelen en vervolgens mijn geld moet inzetten. Mijn probleem is dat de meeste van de bovenstaande activaklassen zich in de buurt van hun allerhoogste hoogtepunten bevinden. Ik heb het gevoel dat investeren in de buurt van allerhoogste hoogtepunten een vreselijk idee is. Het zou prima zijn als ik de komende 30 jaar elk salaris zou investeren, maar ik probeer in één keer veel geld in te zetten. Dit laat me alleen comfortabel inzetten in internationale aandelen, langetermijn-schatkisten en misschien TIPS.

Moet ik wachten tot deze activaklassen meer dan 30-50% van hun all-time high verwijderd zijn voordat ik investeer?

Is het goed voor mij om gewoon lang in contanten te zitten en te wachten totdat deze beleggingscategorieën overstuur raken voordat ze worden geïmplementeerd? Is er iets beters dan zitten op 1% APY online spaarrekeningen? Het lijkt erop dat de gemiddelde inflatie 3% is voor de Verenigde Staten, dus hoe langer ik in Amerikaanse dollars zit, ik word gewoon opgegeten door het geld- en kredietaanbod dat mij ontgroeit.

1
Ik weet het helemaal niet zeker en daarom heb ik hulp nodig! :)
toegevoegd de auteur Tomas Sedovic, de bron
Hoe zeker ben je dat die fondsen daadwerkelijk dalingen van 30-50% van de hoge zullen hebben? Dat lijkt een grote vraag, ik ben er niet zeker van of ik zelf wel ja zou willen zeggen tegen die vraag.
toegevoegd de auteur M. Akram, de bron
Een paar opmerkingen: (1) in plaats van een "alles of niets" -benadering, als u bang bent dat de markten overgewaardeerd zijn, maar u ook bezorgd bent dat contant geld een slechte langetermijninvestering is, kunt u de helft van uw geld in de portfolio die u beschrijft en houdt de rest contant totdat u vindt dat de prijzen redelijker zijn. (2) Ik zie geen noodzaak voor overwogen REIT's. Ze zijn al vertegenwoordigd in het Vanguard Total Stock Market Index Fund, omdat ze handelen op beurzen. Als iedereen op deze manier REIT's overwogen, zullen hun prijzen worden opgeblazen boven het werkelijke onroerend goed.
toegevoegd de auteur TFuto, de bron
De vraag is goed gepresenteerd en geldig, maar de antwoorden zullen waarschijnlijk een overzicht van meningen zijn. Ik moet vragen, denkt u echt dat schatten op lange termijn op of onder hun huidige opbrengsten 3-5 jaar vanaf nu zullen zijn? Zo niet, dan is dit de slechtste investering op de lijst, en de enige waarover ik een opmerking zal maken.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron

1 antwoord

Zoals JoeTaxpayer in zijn commentaar opmerkt, zijn 'antwoorden' hierop eigenlijk alleen meningen, dus hier is de mijne, voor wat het waard is.

Als uw risicotolerantie 5 van de 5 is, zou u niets in Treasuries moeten hebben. Dat zijn in feite de meest conservatieve van alle investeringen. Dit zou waarschijnlijk ook geen TIPS betekenen. Als je meer als 4,5 op 5 hebt, zou je er een paar kunnen hebben, maar dan een beetje; een toewijzing van 30% aan overheidspapier is vrij conservatief. Als u wilt diversifiëren in verschillende activaklassen, kunt u een obligatiefonds overwegen zoals (bijvoorbeeld VBMFX, het Vanguard-marktindexfonds voor totale obligaties). Uw portefeuille bevat momenteel geen (niet-gouvernementele) obligaties, iets waar u rekening mee moet houden.

20% lijkt een vrij grote toewijzing aan REIT's. De meeste voorbeeldportefeuilles die ik heb gezien, wijzen niet meer dan 10% toe aan REIT's, vaak niet meer dan 5%. Er zijn er een paar die meer lijken op de 20% die je je voorstelt, maar misschien wil je er nog een beetje meer over nadenken, vooral omdat je bezorgdheid over het feit dat REIT's zich op een nieuw hoogtepunt bevinden.

As for your question about all-time highs, it's reasonable to think about, but I think waiting for 30-50% off all-time highs is unrealistic. Looking at a chart of VFINX (essentially the S&P 500), I see that at the nadir of the recent downturn, in early 2009, the market was at about 50% of its pre-crash all-time high. At the nadir of the dot-com bust, the market was about 45% off its pre-crash high. If you're waiting for it to be 50% off it's all-time high, you're not just waiting for "a good time to invest", you're waiting for a major crash.

Het zou zeker verstandig kunnen zijn om niet meteen alles in Amerikaanse aandelen te stoppen, maar dat betekent niet dat je er niets in moet stoppen. Zoals Trevor Wilson opmerkte, kun je een deel van het geld erin stoppen en de rest geleidelijk toevoegen, waardoor het aantal risico van ongelukkig kopen op het hoogtepunt. (Dit kan ook de psychologische angst verminderen door je zorgen te maken of je het juiste doet, wat de moeite waard is om in aanmerking te nemen.) Merk ook op dat als je de schatkist kwijtraakt, je een goed deel van het spul elimineert dat je dacht was toch te dicht bij de top.

Uw twee basispunten (assetallocatie en goedkope fondsen) hebben een sterke Boglehead-smaak. Je hebt mogelijk al gekeken naar de Bogleheads-wiki ; zo niet, dan zou je eens moeten kijken. Als je je comfortabel voelt met die filosofie (en ik denk dat het een goede is), moet je onthouden dat een deel van die filosofie geen zorgen maakt over "timing van de markt". U volgt een buy-and-hold-strategie als u denkt dat de markt op de lange termijn zal stijgen en niet veel geeft om wat het op korte termijn doet. Dat gezegd hebbende, zou je, zoals hierboven vermeld, misschien wat meer willen doen in je investering in plaats van alles in één keer te kopen, al was het maar om te voorkomen dat je je haar uittrekt als de markt op korte termijn onderuit gaat.

Overigens is uw voorgestelde portfolio vergelijkbaar met deze die zij vermelden, hoewel ik als bovengenoemd, ik denk dat dit te conservatief is als je 30 jaar oud bent en jezelf als een "5 van de 5" beschouwt in termen van risicotolerantie. Ik weet niet zeker of je dat al hebt gezien in je onderzoek, maar aangezien die portfolio blijkbaar een naam heeft en bekend is, kun je misschien informatie vinden over de risico's en voordelen ervan door er naar te zoeken bij de naam.

1
toegevoegd