Wat is het verschil tussen Market Cap en NAV?

Hier is mijn begrip:

Market Captilisation is the market value of all of a company's shares. Then this sounds like the market value of a company's equity.

NAV is Asset minus Liabilities. Wouldn't this sound also like the market value of a company's equity too?

Wat mis ik dat ik het verschil tussen marktkap en nav niet zie?

2
NIW wordt meestal meer geassocieerd met beleggingsfondsen waarbij in het geval van op de beurs verhandelde fondsen er een verschil kan zijn tussen de NIW/aandeel en de handelsprijs, hoewel ik niet zeker weet of dit de bedoeling was.
toegevoegd de auteur M. Akram, de bron

4 antwoord

Op elk gegeven moment kan men de cijfers voor NAV gebruiken. Het is wiskunde en weinig meer. De marktkap, die zoals u begrijpt een resultaat is van de waarde van het aandeel. Aandelenwaarde (aandelenkoers) is wat de markt vandaag zal betalen voor de aandelen. Het is niet alleen gebaseerd op NAV van vandaag, maar op toekomstige verwachtingen. En de verwachtingen zijn niet hetzelfde voor ieder van ons. Daarom zijn er altijd verkopers voor de kopers van een aandeel en omgekeerd.

Op uw vraag zijn we het erover eens dat NAV kan worden gemeten, het is het resultaat van het optellen van dingen die allemaal bekend zijn. (Laten we nu dingen zoals "goodwill" negeren)

Zelden is een aandelenkoers eenvoudigweg gelijk aan de NIW gedeeld door het aantal aandelen. Vaak is het behoorlijk hoger. De eenvoudigste manier om ernaar te kijken is dat de aandelenkoers niet alleen de liquidatiewaarde weergeeft, maar ook de verwachtingen van beleggers in de toekomst.

Als u op zoek bent naar twee bedrijven met identieke NIW per aandeel maar met heel verschillende aandelenkoersen, ziet u dat de bedrijven verschillen in die ene die een sterk groeiend bedrijf is, de ander een solide bedrijf, maar met een markt die niet zo'n groeimodus.

1
toegevoegd
Ik heb bewerkt om toe te voegen aan mijn antwoord
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
Ik begrijp niet helemaal van het deel dat Market Cap op de toekomstverwachtingen is. Omdat het de waarde is die de markt vandaag zal betalen voor de aandelen, hoe is die toekomst? En betekent dit dat de NAV de waarde van het eigen vermogen van vandaag is en dat Market Cap de waarde van het eigen vermogen is in de toekomst? Sorry, ik ben hier geen financieel persoon. Meer uitleg hierover zal geweldig zijn. Bedankt!
toegevoegd de auteur MissMonicaE, de bron

NAV is hoeveel het materiaal van het bedrijf waard is gedeeld door het aantal aandelen. Dit totaal wordt ook boekwaarde genoemd.

De marktkapitalisatie is het aantal aandelen in de aandelenprijs.

Voor Amazon zijn mensen vandaag bereid om 290 een aandeel te betalen voor een bedrijf met een NAV van 22 per aandeel. Als van nav en de prijs gelijk waren, zou de P/B (prijs/boekverhouding) 1 zijn, maar voor Amazon is dit 13. Waarom? Omdat beleggers geloven dat Amazon veel meer waard is dan een geldverliesbedrijf met een NAV van 22.

1
toegevoegd

Market caps is slechts de beurskoers, vermenigvuldigd met het aantal aandelen. Het vertegenwoordigt geen waarde (als mensen besluiten om meer of minder te betalen voor de aandelen, gaat de marktkap op of af). Het geeft wel weer wat mensen denken dat het bedrijf waard is.

NAV klinkt heel erg als boekwaarde. Het zegt in feite "met hoeveel geld zouden we eindigen als we alles zouden verkopen wat het bedrijf bezit, al de schulden heeft terugbetaald en de onderneming heeft gesloten?" Sinds het sluiten van het bedrijf zelden een goed idee is, onderschat dit de waarde van het bedrijf. zaken enorm. Neem een ​​kapper die alleen maar een schaar heeft, maar een groot aantal terugkerende klanten heeft, $ 200 in rekening brengt voor een knipbeurt en elk jaar tonnen geld verdient. Het bedrijf heeft een enorme waarde, maar NAV = prijs van een gebruikte schaar.

0
toegevoegd

I think the key concept here is future value. The NAV is essentially a book-keeping exercise- you add up all the assets and remove all the liabilities. For a public company this is spelled out in the balance sheet, and is generally listed at the bottom. I pulled a recent one from Cisco Systems (because I used to work there and know the numbers ;-) and you can see it here: roughly $56 billion... https://finance.yahoo.com/q/bs?s=CSCO+Balance+Sheet&annual Another way to think about it: In theory (and we know about this, right?) the NAV is what you would get if you liquidated the company instantaneously.

Een definitie die ik graag gebruik voor marktkapitalisatie is "de huidige activa, plus de waargenomen contante waarde van alle toekomstige inkomsten voor het bedrijf" ... dus laten we dat een beetje ontleden. De term 'contante waarde' is erg belangrijk, omdat een miljoen dollar vandaag meer dan een miljoen dollar waard is volgend jaar. Een bedrijf dat naar verwachting snel veel geld gaat verdienen, zal meer waard zijn (dat wil zeggen een hogere marktkapitalisatie) dan een bedrijf dat naar verwachting hetzelfde bedrag zou verdienen, maar later. Het gedeelte "alle toekomstige inkomsten" is precies zoals het klinkt. Dus nogmaals, in navolging van ons cisco-voorbeeld, is de huidige marktkapitalisatie ~ 142 miljard, wat betekent dat "de markt" denkt dat ze ongeveer $ 85 miljard zullen verdienen gedurende de levensduur van het bedrijf (in hedendaagse dollars).

0
toegevoegd
Dus u zegt dat NAV = boekwaarde is?
toegevoegd de auteur Kenil Fadia, de bron
Dus in de meest algemene zin, ja. Maar vaak wordt NAV gebruikt om te verwijzen naar onderliggende waarden die samen een moedervennootschap vormen. Het gebruikelijke voorbeeld is de "Net Asset Value" van een beleggingsfonds: als u alle waarden van de componenten optelt, krijgt u de waarde van de parent. Boekwaarde wordt meestal gebruikt om te verwijzen naar meer concrete/tastbare zaken op de balans van een onderneming, waarbij NAV gewoonlijk wordt gebruikt in de context van een bovenliggende beveiliging. Maar we komen hier zeker in een zachtere differentiatie en woordkeuze.
toegevoegd de auteur Dave Gaebler, de bron