Te laat op pensioen gaan

Ik ben 68 jaar oud en ben prediker. Hoop om voor onbepaalde tijd te blijven werken. Vrouw en ik hebben geen schulden en zijn net begonnen ons SSA-geld in spaargeld en een Roth IRA te stoppen. Welke andere investeringen zijn verstandig voor mensen van onze leeftijd?

4
Elke investering die u volledig begrijpt. Als u geen inzicht heeft in enige beleggingen, moet u advies inwinnen bij een Financiële planner.
toegevoegd de auteur Martynnw, de bron
Waar investeer je in, binnen in je Roth IRA?
toegevoegd de auteur Rushi, de bron

1 antwoord

Ik zou dit een opmerking maken, maar ik ben het niet waard ......

U moet uw doelstellingen definiëren voordat u iets kunt doen.

Waar is het geld voor? Wat is uw risicotolerantie? Waar woon jij? Vermogensgroei? Behoud? Kun je eten als je spaargeld wordt gehalveerd? Hoeveel ben je momenteel aan het maken? Hoeveel bespaar je momenteel? Waar heb je al blootstelling aan? Hoe veilig is uw baan? Wat is de samenstelling van de congregatie? Heeft u belasting-gerelateerde verrassingen? Bezit jij je eigen huis? Heeft u eerder een financieel planner geraadpleegd?

Er zijn natuurlijk vele vele factoren. Meer dan ik denk dat de meeste mensen willen verspreiden via internet, maar ze zijn allemaal belangrijk om een ​​beslissing te nemen. Krijg een aanbeveling van iemand die je kent voor een financieel planner. Vraag vooraf wat hun achtergrond is. Onderwijs, ervaringsreferenties. U wilt een gecertificeerde financiële planner of analist. Vraag hoe hun vergoedingen zijn gestructureerd en hoe hun aanpak is, en zorg ervoor dat ze op een begrijpelijke manier spreken. Voel je vrij rond te shoppen totdat je iemand vindt die je leuk vindt.

2
toegevoegd
Opmerking: wanneer u een financiële planner zoekt, kies dan een onafhankelijke persoon in plaats van iemand die uw geld daadwerkelijk voor u wil beheren. Zij zullen kosten in rekening brengen voor de service, maar zij zullen niet bevooroordeeld zijn in het aanbevelen van wat hen de meeste commissie oplevert. Goed advies doet ertoe en is het waard om voor te betalen.
toegevoegd de auteur keshlam, de bron