Hoofdbedrag op huislening weergegeven bij besparing 80C

Ik heb een woning geboekt in april 2014.
Deze eigenschap is in aanbouw. ​​
Ik kreeg een lening op deze woning en betaalde EMI vanaf mei 2014 met hoofdsom en rente

Ik wil weten: - Kan ik een uitkering ontvangen op grond van artikel 80C over het hoofdbedrag dat ik op deze lening heb betaald voor de periode van mei tot maart 2015. Kan ik deze hoofdsom weergeven in mijn besparing (80C) en een voordeel claimen in de inkomstenbelasting?

1
Welkom bij Money.SE, voeg een landtag toe aan je vraag.
toegevoegd de auteur mgkrebbs, de bron
In sommige landen (zoals de VS) zijn rente betalingen op een hypotheek op iemands huis aftrekbaar, maar niet geen enkel deel van de hoofdsom terugbetaald als onderdeel van elke maandelijkse betaling. De Indiase belastingwetgeving marcheert echter op het ritme van een heel andere drummer en misschien is de terugbetaalde premie ook aftrekbaar. In elk geval, in de beginjaren van een hypotheek, is de maandelijkse betaling meestal rente en is de terugbetaalde hoofdsom zo klein dat de extra aftrek vanwege de hoofdsombetaling de belastingen niet aanzienlijk zal beïnvloeden.
toegevoegd de auteur Dilip Sarwate, de bron

1 antwoord

Nee, tenzij u de woning vóór 31 maart 2015 in bezit neemt. De 80C aftrek voor thuislening De hoofdsombetaling is pas vanaf het boekjaar dat u in bezit neemt.

Hetzelfde geldt ook voor interesse. U kunt geen korting op de betaalde rente vragen, tenzij u de woning in bezit neemt.

1
toegevoegd