Lonen verzamelen tijdens verlof?

Krijg je nog steeds betaald als je verlof hebt op het werk?

Ik kreeg te horen wanneer ik geen tijd meer heb om met verlof te gaan, wat betekent dat en kan ik nog steeds worden betaald?

0
'Verlof opnemen' is meestal een onbetaald verlof. U kunt echter wel in aanmerking komen voor betalingen met betrekking tot verzekeringen/arbeidsongeschiktheid.
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
Dit is afhankelijk van het bedrijfsbeleid en als u een arbeidsongeschiktheidsverzekering op lange/korte termijn hebt. We kunnen dit niet beantwoorden, vraag de HR/payroll-afdeling van uw werkgever.
toegevoegd de auteur c69, de bron

1 antwoord

In de Verenigde Staten hoeven afwezigheidsuren zoals vermeld in de FMLA niet te worden betaald en zijn ze daarom vaak niet betaald - hoewel veel professionele bedrijven wel betalen voor bepaalde soorten afwezigheidsbezittingen.

  • Zwangerschapsverlof: veelal onbetaald in de VS, hoewel sommige bedrijven dit expliciet betalen en anderen het expliciet beschouwen als een soort kortetermijnongeschiktheid en dit afdekken volgens hun SOA-beleid. Vraag het aan je werkgever.
  • Arbeidsongeschiktheid op korte termijn: veel bedrijven betalen voor verzekering voor hun werknemers, die een arbeidsongeschiktheidsdekking op korte termijn bieden tegen een percentage van hun reguliere beloning (bijvoorbeeld, een bedrijf waar ik voor werkte, bood standaard 60% aan en u kon tot 80% kopen) nadat u de eerste paar maanden enkele weken niet thuis bent geweest; Met leven stelt zes maanden tot een jaar voor standaard, bijvoorbeeld. Meestal moet je ofwel ziek of betaald verlof gebruiken of de eerste paar weken voordat het wordt begonnen onbetaald blijven (in feite een soort eigen risico). Dit is alleen van toepassing als u bent uitgeschakeld (dat wil zeggen, ziek of gewond is waardoor u niet kunt werken), hoewel het niet-werkgerelateerde verwondingen dekt. ​​
  • Langdurige invaliditeit: veel bedrijven betalen ook een aanvullende verzekering voor langdurige invaliditeit, die ook een percentage van uw salaris biedt voor de periode na SOA-dekking (dus zes maanden tot een jaar plus). Nogmaals, u kunt de Met leven lezen pagina voor een goed voorbeeld. (Niet proberen om deze dekking te suggereren - ze hebben gewoon goede uitleg.) Dit wordt weer aangeboden door je werkgever en kan vaak worden 'opgekocht' naar een hoger percentage.

Het vertrek van FMLA uit afwezigheid betekent in de eerste plaats dat u uw baan moet worden aangeboden nadat uw verlof is voltooid (tot twaalf werkweken) of een vergelijkbare baan tegen een vergelijkbaar uitbetalingspercentage. Informeer bij uw werkgever naar wat er precies in uw specifieke situatie speelt.

6
toegevoegd