Hoe bescherm ik mijn creditcard/betaalpas tegen diefstal of scannen?

Tot een paar jaar geleden was mijn creditcardnummer slechts één keer gestolen, ongeveer 15 jaar geleden. Maar in de afgelopen twee jaar is het vier keer gestolen. De eerste recente tijd was een paar jaar geleden in Hawaï, en de meest recente was de zaterdag vóór MLK Day (yay bank holiday.) Ik krijg een telefoontje van Visa over een frauduleuze transactie en mijn kaart wordt onmiddellijk gesloten. Ik moet alleen vertrouwen op wat er in mijn zak zit, totdat ik bij mijn bank of credit union kan komen, (heel moeilijk om te doen tijdens een vakantie of in een weekend) en dan te vertrouwen op contanten die je alleen bij een bezoek aan de bank hebt gekregen (of, als ik Ik heb geluk, cheques, als iemand die nog accepteert) totdat een nieuwe kaart en pincode naar mij zijn gemaild. Het lijkt erop dat we steeds meer afhankelijk worden van deze dingen die blijkbaar absurd kwetsbaar zijn, ons harder en vaker verlammen als ze falen.

Het slechtste is, ik ben redelijk technisch onderlegd en ik weet hoe ik online risico's kan vermijden. Maar afgezien van niet winkelen op schetsmatige websites of over onbeveiligde verbindingen, of mijn kaart in aluminiumfolie wikkelen als ik op het vliegveld ben, heb ik geen idee hoe ik mijn credit/debit-kaarten moet beschermen, en de banken kunnen ' Vertel me niets. Voor zover ik weet, doe ik alles goed! Het is een steeds frustrerender probleem. En ik vrees dat naarmate dit probleem groter wordt, de creditcardmaatschappijen minder vergevingsgezind zijn maar niet meer helpen met uitleg over veilig te zijn. Ik kijk er steeds meer naar uit dat ApplePay steeds belangrijker wordt, in de hoop dat het dit goddeloze systeem vervangt door iets dat veiliger en betrouwbaarder is. Maar totdat ik mijn Visa-kaart kan weggooien, wat kan ik dan doen om mijzelf te beschermen dat ik dat niet al doe?

6
ApplePay is geweldig, vooral wanneer de kaart wordt geannuleerd en een nieuwe wordt uitgegeven. Ik heb dat recentelijk gedaan en mijn telefoon gaf de annulering aan binnen vijf minuten na mijn oproep om de fraude te melden ... en het nieuwe kaartnummer verscheen binnen 15 minuten na dat, hoewel de nieuwe kaart niet voor een dag arriveerde of twee.
toegevoegd de auteur rfunduk, de bron
Vier keer in twee maanden is veel. Heb je wel eens je identiteit gestolen? Hebt u uw kredietrapport onlangs gecontroleerd? Zijn alle kaarten met dezelfde bank? Hetzelfde netwerk? Had je gewinkeld bij bedrijven die kaartinfo hadden laten uitbrengen? Wat zijn de frauduleuze transacties? In hetzelfde gebied?
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Hoe zit het met mijn andere vragen?
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Winkel je online? Als u een pc gebruikt, hebt u een virusbeveiliging en werkt u deze regelmatig bij of voert u hem uit? U zult merken dat de gemene deler de plaatsen zijn waar u winkelt, of dit nu bakstenen en mortel is of online. Ook credit check?
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Drie bedrijven consolideren de kredietwaardigheid van Amerikanen (inclusief hypotheken, creditcards en autoleningen). U kunt uw credit score bekijken en meer informatie op annualcreditreport.com. Je zou alles in die rapporten moeten kunnen herkennen. Onder gemeenschappelijke noemer bedoel ik gewoon iets gemeen met elk van de vier kaarten die zijn gestolen. Bijvoorbeeld, misschien twee maanden geleden ga je af en toe naar een lokaal restaurant voor lunch, en het bedrijf houdt creditcardnummers bij en beveiligt hun systeem niet goed, en sommige gewetenloze personen stelen daar nummers.
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Je hebt helemaal gelijk, ik dacht nog 2 maanden na. Mijn verontschuldigingen. U kunt twee verschillende kaarten proberen en altijd dezelfde kaart gebruiken in elke winkel. Misschien één kaart voor al het voedselgerelateerde gebruik, één kaart voor al het andere (wat het ook het dichtst in de buurt deelt in twee). Kijk dan welke frauduleuze transactie op een van hen verschijnt. Dit is iets dat door banken moet worden opgevangen als mijn hypothetische situatie zich voordoet. Ik heb een verlies dat verder gaat dan wat ik al heb gezegd. Als je dat nog niet hebt gedaan, neem dan contact op met je credit union over wat je kunt doen en probeer een account te openen bij een andere bank.
toegevoegd de auteur Tapas Bose, de bron
Vier keer in twee jaar. Het is nog steeds veel vergeleken met één keer in de 15 jaar daarvoor. Ik heb mijn identiteit niet laten stelen voor zover ik weet. Ik heb identiteitsdiefstalbeschermingsdekking via ID-deskundigen die, grappig genoeg, ook voor, (als ik ze mag aansluiten, hoewel ze geen bescherming tegen financiële fraude bieden) en ik heb al mijn kredietrapporten een paar getrokken maanden geleden en vond geen bewijs van identiteitsdiefstal.
toegevoegd de auteur Errant, de bron
Er is een tekenlimiet. Mijn credit union gaf iedereen nieuwe kaarten na de Target-schending, ik weet niet wie het had en mijn info daarna verloren. Ik heb maar één creditcard/betaalpas. De transactietypen en locaties zijn verschillend. De enige informatie die ik in het meest recente geval kreeg, was dat er vijf verdachte transacties waren en één een postwissel voor ~ $ 215, hoewel ik niet begrijp hoe het verstrekken van details zou helpen, omdat mijn kaart wordt geannuleerd en een nieuwe kaart wordt uitgegeven tijd een wordt gedetecteerd.
toegevoegd de auteur Errant, de bron
Ik gebruik een Mac en winkel alleen bij Amazon of iTunes, waar mijn creditcardgegevens al zijn opgeslagen. Ik gebruik mijn kaart bij veel bakstenen en mortelbedrijven en altijd bij nieuwe. Hoe kon ik weten welke plaatsen ik winkel zijn gewone demoninators, en wat betekent dat eigenlijk? Wat is kredietcontrole?
toegevoegd de auteur Errant, de bron
Ik trok al mijn kredietrapporten ongeveer twee maanden geleden en herkende alles. Alle kaarten werden uitgegeven door dezelfde credit union voor dezelfde account, geen van de kaarten was fysiek verloren, ik heb alle kaarten op ongeveer dezelfde manier gebruikt. Hoe moet ik weten of de bedrijven die ik gebruik mijn beveiligde systemen gebruiken? Is er nog iets dat je moet weten om te bewijzen dat ik alle normale voorzorgsmaatregelen neem?
toegevoegd de auteur Errant, de bron
Ik denk dat je nog steeds onder het misverstand kunt verkeren dat mijn kaart in de afgelopen twee maanden vier keer is gestolen. Let op mijn correctie: ik heb mijn kaart in de afgelopen twee jaar vier keer gestolen - NIET maanden.
toegevoegd de auteur Errant, de bron

5 antwoord

Bescherming: meer dan één kaart. Varieer niet alleen van de bank, maar kies ook verschillende soorten (Visa, MC, Amex, Discover) Hiermee vermijdt u de situatie waarbij het verlies van een enkele kaart u enkele dagen raakt.

In de afgelopen paar jaar zijn mijn kaartvervangingen geweest vanwege de grote hackincidenten. Ik heb geen frauduleuze transacties gehad, maar heb meerdere kaarten laten vervangen.

Online kunt u tijdelijke nummers gebruiken.

Maak ook alle rekeningen waar u een creditcardnummer opslaat (iTunes, Amazon, EZPass, de metro) van een kaart die alleen wordt gebruikt voor deze automatisch ladende transacties. Als er een probleem is, is het geïsoleerd van de rest van uw financiën en zijn eventuele ongewenste transacties eenvoudig te herkennen. Bovendien ziet u een handige lijst met plaatsen die moeten worden bijgewerkt wanneer een kaart vervalt/verandert.

4
toegevoegd

Om jezelf te "beschermen", moet je begrijpen hoe deze hackers/dieven jouw CC-info in de eerste plaats ontvangen. Je zegt dat je technisch onderlegd bent en toch ben je nog steeds een slachtoffer. Laten we je een beetje meer savvy ..

Er zijn verschillende manieren waarop hackers/dieven je CC-info kunnen krijgen en veel variaties ertussen, maar de meest voorkomende zijn:

 1. Online - Hacking an online shopping database, (not much you can do here but choose wisely where you shop at; look for sites that have encryption protection) key-logging your keystrokes through malicious software (an AV is useful but since you are tech-savvy, common sense is all you need), sniffing packets through public WIFI or your own WIFI. (Try not to shop online when using a public wifi and have a strong WIFI password at home). Also keep in mind that they can steal other personal information that can grant them access to your CC without even having your CC info.
 2. Card Skimming - This when thieves, put "skimmers" at ATMs, Gas Stations, and etc. These devices look innocent but they are designed to steal your card information because they are essentially card readers camouflaged to look like the ATM or Gas Station's card reader. Although some of them are almost indistinguishable, you can tell if you look carefully. I always check out the readers on every card reader at sketchy ATMs or Gas Stations. http://laurenbernat.com/wp-content/uploads/2009/05/picture-3.png

  enter image description here

 3. Credit Card RFID readers - Well you said you use foil at airports to cover your CCs, however that may not be good enough. Some RFID readers can penetrate the thin layer of foil. It would be best for you to actually buy a CC shield or cover that is designed to block off RFID signals.

 4. Physical Theft - This is common sense but I thought I add it. They can also steal from your mailbox, so keep that in mind.

Ik geloof oprecht dat er geen goede manier is om dit soort dingen te voorkomen, maar slim zijn kan je kansen aanzienlijk verminderen.

4
toegevoegd

Heb verschillende kaarten van verschillende banken. Voor mij heb ik de Chase Freedom, Discover it-kaart en een USAA Mastercard. Ik heb nooit problemen gehad met het stelen van een van hen, maar je moet je huidige creditcards op zijn minst diversifiëren.

Bewaar ze altijd op dezelfde plaats in uw portemonnee en plaats uw portemonnee altijd op dezelfde plaats. Voor mij laat ik de kaarten altijd in dezelfde strook in mijn portefeuille achter, en mijn portefeuille zit altijd in mijn zak of in mijn trekking naast mijn bed. Het gaat nooit verloren.

Gebruik ten slotte alleen betrouwbare websites. Zoek naar vertrouwde verificatie-emblemen op betaalsites en gebruik nooit online een betaalpas, omdat het geld onmiddellijk wordt opgenomen.

Dat zou het moeten zijn. Gebruik kaarten waarvan u kunt profiteren als u de meeste punten krijgt en bewaar ze op dezelfde plek en u moet geen problemen meer tegenkomen.

1
toegevoegd
Ik laat een (of meerdere) van mijn kaarten thuis achter (safe/lockbox), en ik droeg twee creditcards en een bankpas bij me op mijn laatste vakantie (de debetkaart achterlaten voor mijn andere bank en een creditcard thuis ).
toegevoegd de auteur Jeff, de bron
Ik geloof dat het OP zegt dat zijn CC-nummer niet de kaart zelf is gestolen. Identiteitsdiefstal kan gebeuren zonder de kaart zelf ..
toegevoegd de auteur NuWin, de bron

Hoewel u technisch onderlegd bent en online risico's kunt vermijden, moet u rekening houden met deze paar dingen.

Gebruik een betrouwbaar bijgewerkte antivirus- en antimalwareprogramma op uw laptop en mobiele telefoon. Het gebruik van malware wordt steeds meer gebruikt om financiële informatie te stelen. Er zijn verschillende manieren waarop malware een computer kan infiltreren. Eenmaal op de computer kan het bank- en financiële informatie kapen.

Wees voorzichtig met onbeveiligde wifi-verbindingen. We hebben allemaal meerdere apparaten zodat we ongeacht waar we zijn toegang hebben tot internet. Het is echter niet veilig om een ​​onbeveiligd netwerk te gebruiken om bepaalde sites te bezoeken, met name sites die financiële diensten verlenen.

Wees voorzichtig met wat je deelt op sociale media-websites. Een consument die niet beter weet, kan te veel persoonlijke informatie op sociale-mediasites zoals Facebook, LinkedIn of Twitter plaatsen. Door uw privacy-instellingen op het hoogst mogelijke niveau in te stellen en geen identificerende informatie zoals geboortedata of de meisjesnaam van uw moeder te delen, kunt u uzelf beschermen.

Meld u aan met een bedrijf voor identiteitsdiefstalbeveiliging. Er zijn bedrijven zoals Credit Sesame die gratis ID-bescherming bieden en een gratis credit score; en er zijn bedrijven zoals LifeLock die bescherming bieden tegen een vergoeding. Hoewel deze niet garanderen dat je je ID nooit wordt gestolen, bieden ze wel een veilig beschermingsniveau en verminderen ze de kans dat je het slachtoffer wordt.

You also need to be aware of these few tricks that hackers use to stole your identity. http://www.elitepersonalfinance.com/6-crazy-but-obvious-ways-yours-identity-can-get-stolen

1
toegevoegd

Hier is de checklist van een vriend die uiterst voorzichtig (paranoïde) van zijn financiële informatie is om beschermen dat creditcards worden gestolen .

 • Zorg ervoor dat u uw creditcard niet openlaat. Hetzelfde geldt voor het plaatsen van foto's van uw creditcard op uw sociale media-profielen.
 • Houd een oogje open voor skimmers. Wanneer u besluit uw kaart te gebruiken, moet u controleren of er geen extra apparaten aan het veegmechanisme of een geldautomaat zijn bevestigd, zoals hierboven wordt gesuggereerd.
 • Controleer uw bankrekeningen op regelmatige basis. Door dit te doen, kunt u spot elke frauduleuze activiteit . Overweeg ook om u aan te melden voor kredietcontrolediensten.
 • Overweeg een aparte kaart te gebruiken voor al uw online aankopen. Houd uw wachtwoorden geheim. Maak ze ook zo complex mogelijk. Dit alles kan gemakkelijk worden gedaan met behulp van een wachtwoordbeheerder.
 • Stel wachtwoorden voor elk online account regelmatig opnieuw in. Hoewel dat een vervelende procedure kan zijn, kan een wachtwoordbeheerder u helpen om alle rompslomp te voorkomen.
 • Bescherm uw computer met een professionele antimalware-tool. Dat zou vanzelfsprekend moeten zijn; Helaas kijken nogal wat gebruikers voorbij aan de voordelen van een veilig besturingssysteem.
 • Wees op uw hoede voor phishing-aanvallen. Controleer altijd het e-mailadres en de inhoud op legitimiteit; anders zou je uiteindelijk je creditcardgegevens kunnen overhandigen aan cybercriminelen zonder het te weten.

Als uw online bankrekeningen zijn geschonden, wachtwoorden opnieuw instellen en uw bank onmiddellijk bellen .

0
toegevoegd