Gedeponeerd als W2-medewerker, maar heeft ten onrechte 1099 werknemers betaald voor 2014

Ik heb een W4-formulier ingevuld toen ik aan mijn fulltime baan begon en in 2014 een directe aanbetaling van zes maanden ontving. Vanwege een loonforfout werd ik betaald als een werknemer van 1099 (geen belastingen ingehouden), hoewel het systeem van HR mij laat zien als een W2-medewerker. De HR-afdeling onderzoekt momenteel opties, maar welke corrigerende acties kunnen worden ondernomen? Is dit met iemand anders gebeurd?

2
Hebt u voordelen ontvangen alsof u een W-2-werknemer was: ziekteverzekering, 401K, levensverzekering? Hielden ze correct staatsbelastingen?
toegevoegd de auteur mhoran_psprep, de bron
Dat kan belangrijk zijn als je bewijst dat je een W2-medewerker had moeten zijn. We hebben mensen vragen gesteld omdat ze het verschil niet kenden en in april werden verrast.
toegevoegd de auteur mhoran_psprep, de bron
De titel was correct als W2, niet als W4 - de enige verandering was de 'W4-vorm'. Tenzij je het verandert in 'Filed W4-formulier', maar dat heeft echt minder betekenis dan de 'W2-medewerker' in het HR-systeem.
toegevoegd de auteur tony, de bron
Ja, je hebt gelijk; Ik heb die verandering in mijn post aangebracht. Bedankt!
toegevoegd de auteur Konrad Rudolph, de bron
@mhoran_psprep Ik heb wel voordelen ontvangen alsof ik een W-2-medewerker was.
toegevoegd de auteur Konrad Rudolph, de bron

2 antwoord

Als u zonder bronbelasting bent betaald, is dit een probleem voor u en voor de werkgever.

Jouw probleem

  1. Onderbetaling: u hebt nu duidelijk te weinig betaald omdat u niet genoeg hebt ingehouden en waarschijnlijk heeft u geen driemaandelijkse schattingen ingediend. Met onderbetaling komt boete (en rente). Hoewel u kunt proberen uw werkgever de schuld te geven van een vergoeding (zoals u zou moeten doen, zeer zeker), vanuit juridisch oogpunt is het uw verantwoordelijkheid en wordt van u verwacht dat u het betaalt. Technisch gesproken zou je moeten opmerken dat inhouding op je salaris niet overeenkomt met je W4 en veel eerder een alarm laat klinken. Het was erg handig om dat niet te doen.

  2. Onjuiste belastingen - als u wordt betaald als een contractant van 1099, bent u aansprakelijk voor het werkgeversdeel van de VAIS-belastingen ("Self Employment Tax"), wat ongeveer 7,5% van uw loon is. Dat in aanvulling op uw eigen deel van de VAIS-belastingen - nog eens 7,5% van uw loon. Het directe verschil tussen W2-belastingen en 1099 belastingen is dus 7,5% niet in uw voordeel. U moet er dus voor zorgen dat de werkgever uw inkomsten op W2 rapporteert, niet op 1099 (zelfs als niets werd achtergehouden).

Werkgeversprobleem

Niet dat het je veel kan schelen, maar de werkgever zal hiervoor een flinke boete krijgen. Ze geven niet echt om je, en voor hen is de beste oplossing om je 1099 uit te geven en je te rapporteren als een aannemer, anders worden ze bestraft. Laat ze dat niet doen.

Oplossingen

  1. Werkgever geeft u W2 uit met de velden voor ingehouden bedragen gevuld met "$ 0". Dat is de juiste oplossing voor het probleem, wat het beste voor u zal zijn. Je betaalt alleen de onderbetalingstraf bovenop je verschuldigde reguliere belastingen.

  2. Werkgever geeft u 1099 uit en u doet aangifte als aannemer. Dat kost u 7,5% van uw loon als belasting en extra boete (boete wordt berekend op basis van het onderbetaalde bedrag). U kunt de werkgever vragen om dat te compenseren en dat zal iedereen gelukkig maken. Houd er rekening mee dat deze compensatie een belastbaar inkomen voor u is.

  3. Werkgever geeft u 1099 uit en corrigeert het vervolgens naar nullen en geeft u een W2. Het eindresultaat voor jou is hetzelfde als # 1. Dien niet bestanden aan terwijl u op W2 wacht, en wijzig niets. Duw de werkgever om je W2 zo snel mogelijk te verstrekken en je kunt ze zelfs bedreigen met this (zie hieronder) als ze uitstellen.

  4. Werkgever geeft u 1099 uit en weigert te corrigeren, u wilt niet als aannemer indienen. In dit geval kunt u niet gewoon de verschuldigde belasting "corrigeren". U moet het formulier SS-8 (dat ik heb gekoppeld in # 3) indienen en de IRS vragen om te beslissen dat u inderdaad een werknemer bent. Dat zou problemen veroorzaken voor de werkgever, inclusief juridische problemen. Dus stel ik voor om te praten met een advocaat die gespecialiseerd is in problemen met werkgeversrelaties en een belastingadviseur (EA/CPA met een vergunning in uw land). Dit zal er waarschijnlijk toe leiden dat u er niet meer werkt, maar waarschijnlijk het belastingprobleem zal verlichten.

4
toegevoegd

Ik neem aan dat een van de anderen een meer gedetailleerde uitleg zal hebben, maar in het kort:

  • Als u een bestand opslaat voordat het probleem is opgelost, dient u het papierwerk in eerste instantie in zoals het aan u is verstrekt. Als er staat dat je 1099 bent betaald, moet je het als een 1099 indienen.
  • Als het redelijkerwijs kan worden gedaan, moet u de correcties op uw 1040 (indien nodig op papier!) op de 'belastingplichtige' kant van de dingen aanbrengen - een aftrek voor het verschil in het bedrag opnemen en een schriftelijke verklaring opnemen. Dit kan een papierterugloop inhouden in plaats van online (omdat de online software hier waarschijnlijk niet veel fudging toelaat). U kunt worden gecontroleerd of een afwijkingsrapport hebben, waardoor de zaken kunnen worden vertraagd, maar dit is beter dan het verkeerd aangeven van de bedragen van de 1099 (wat zeker een discrepantie zal opleveren, aangezien de computers alleen weten wat hen wordt verteld).
  • Indien nodig, bestand zoals gerapporteerd (dus 1099) en vervolgens een aangepast rendement , wat enkele jaren later kan zijn als het zo lang duurt om dit op te lossen. Het zou u uiteindelijk moeten toestaan ​​om uw belastingen terug te krijgen.

Indien mogelijk echter eerst dit oplossen met het bedrijf. Ze kunnen een gewijzigde 1099 (en W2) indienen om dingen aan hun kant te corrigeren, natuurlijk inclusief het betalen van hun deel van de belasting op werk en waarschijnlijk dat u uw deel van de werknemersbelastingen (dwz VAIS/Medicare) moet betalen, eventueel met een cheque.

Nu, dit gezegd hebbende, zal je waarschijnlijk nog steeds een probleem hebben met de IRS voor het niet vooruitbetalen van je inkomsten (1040) belastingen, en ik denk dat je daar uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor zult dragen. Hoewel het begrijpelijk is dat je misschien niet hebt gemerkt dat VAIS wordt ingehouden, had de 25% of zo die moet worden ingehouden voor federale belastingen eigenlijk iets moeten zijn wat je op een bepaald moment in het jaar opmerkt. Je zou kunnen proberen om dit met je werkgever te onderhandelen, maar als ik het was, zou ik de kogel bijten en de boete betalen voor niet vooruitbetalen, omdat ik denk dat het mijn schuld was dat ik niet oplette.

Ik stel voor dit Equifax-artikel als een aanwijzing om mee te beginnen - het heeft veel van hetzelfde advies.

4
toegevoegd
Nee nee nee nee. Geen "correcties" van belasting verschuldigd, zo werkt het niet!
toegevoegd de auteur Stephen Darlington, de bron
@lineplay, de initiële fout is niet jouw schuld, maar je had naar je paystubs moeten kijken om zeker te zijn dat je correct werd betaald en merkte dat er geen belasting werd ingehouden. Of is dit je eerste echte baan en was je niet bekend met hoe paystubs eruit zouden moeten zien?
toegevoegd de auteur chauncey, de bron
Ja, ik heb er nooit gekeken maar de payroll-fout is NIET mijn schuld.
toegevoegd de auteur Konrad Rudolph, de bron
Niet mijn eerste echte baan, ik verzuimde er gewoon zo uit te zien, ja, het was mijn schuld dat ik niet keek.
toegevoegd de auteur Konrad Rudolph, de bron