Is er een Raspberry Pi-emulator?

Voor het programmeren van bare metal zou het erg handig zijn als er een software-emulator voor de Raspberry Pi was die ik kon gebruiken voor debugging en inspectie van de status. Bestaat zoiets?

Ik heb gezien dat sommige mensen qemu gebruikten met een aangepaste kernel om Raspbian op het versatilepb-platform te laten werken. Maar dat is niet hetzelfde, want dat emuleert niet de Raspberry Pi-hardware --- het simuleert slechts een vergelijkbaar maar verschillend ARM-bord. Ik heb iets nodig dat eigenlijk denkt dat het een Pi is.

5
Misschien wil je deze draad doornemen. raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=72&t=26561 Met de qemu-tak van Torlus kun je het Raspi-platform emuleren zonder enige wijziging in kernel of rootfs. Ik had problemen tijdens het uitvoeren van de nieuwste images en kernel, maar het werkt prima met oudere wheezy-afbeeldingen en een geschikte kernel. Als je dieper wilt gaan, kan dit de eerste stap zijn. Veel plezier met hacken. :)
toegevoegd de auteur bmdhacks, de bron
Een die @flakeshake genoemd in zijn antwoord lijkt in actieve ontwikkeling te zijn. Zelfs ik was er niet van op de hoogte. Goed om te weten. Aan de andere kant wordt de tak van torlus niet actief ontwikkeld.
toegevoegd de auteur bmdhacks, de bron
Ik vermoed dat het nee hier te maken heeft met het eigendomsrecht van de hardware. De enige mensen die zo'n emulator zouden kunnen maken zouden Broadcom zijn, en dat zullen ze niet doen. De processor is echter een implementatie van een bredere standaard (ARM 1176), dus in de mate dat dit niet goed genoeg is voor uw doeleinden, wilt u misschien een stapje terug doen en rekening houden met XY probleem . Als er niets meer is dan wat je hier hebt gezegd, is er geen X dus je kunt Y afleggen.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron
Ik vind het moeilijk te geloven dat de paginatabellen geen deel uitmaken van de ISA ... maar dan heb ik hier niet veel te eten.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron
Wat voor soort softwareprogrammering? Afgezien van de implementatie van GPIO en de GPU, zou je het voor sommige programma's dicht genoeg moeten kunnen simuleren.
toegevoegd de auteur Wilf, de bron
De kans dat iemand een emulator ontwikkelt voor honderdduizenden euro's voor een apparaat van £ 15 lijkt een beetje klein.
toegevoegd de auteur joan, de bron
Het is allemaal onhandig opstarten, het instellen van de paginatabellen, het configureren van apparaten, ervoor zorgen dat de UART aangesloten is op onderbrekingen, enz. alle platform-specifieke dingen die een ander platform emuleren zullen niet helpen.
toegevoegd de auteur user9256954, de bron
... behalve dat het lijkt alsof iemand ... @dastaan: dat lijkt erop dat het precies is wat ik zoek. Ik heb nog geen kans gehad om het echt te proberen, maar zou je dat als een antwoord kunnen opschrijven? Dan kan ik reageren of het echt werkt of niet.
toegevoegd de auteur user9256954, de bron

1 antwoord

QEMU ondersteunt een platform genaamd "raspi2" direct sinds versie 2.6 tenminste. Ik geloof dat het werk aan de gang is om te verfijnen de ondersteuning voor alle Pi-modellen, inclusief de RPi3. Momenteel worden alleen oudere Raspbian-afbeeldingen en Windows IoT Core gedeeltelijk ondersteund.

http://wiki.qemu.org/ChangeLog/2.6

7
toegevoegd
Heel leuk ... Is er ook een download die al is gecompileerd?
toegevoegd de auteur Thomas Weller, de bron
Ik denk dat ik een gecompileerde versie heb gevonden, tenminste voor eerdere modellen: sourceforge.net/projects/rpiqemuwindows/ ? source = typ_redirect
toegevoegd de auteur Thomas Weller, de bron
Ik heb dit uitgeprobeerd en het werkt goed --- het is al van onschatbare waarde geweest voor het ontwikkelen van mijn testprogramma. Het lijkt zowel de Pi als de Pi 2 te ondersteunen, alhoewel het uitzoeken wat je hebt een beetje moeilijk is omdat het ATAGS niet lijkt te ondersteunen bij het opstarten, maar ik kan dat gemakkelijk genoeg omzeilen. Heel erg bedankt!
toegevoegd de auteur user9256954, de bron