De Verizon-router negeert het configuratiebestand van Raspberry Pi/etc/network/interfaces

Ik probeer een statisch IP-adres in te stellen voor de Raspberry Pi, maar de Verizon-router negeert het configuratiebestand van de interface en gebruikt zijn eigen DHCP IP-adres. Ik probeerde sudo rm/var/lib/dhcp/* om licenties te verwijderen, maar dat werkte niet. Ik heb geprobeerd de router op te frissen en de oude versie van de Raspberry Pi uit de DHCP-lijst te verwijderen, maar dat werkte ook niet. Waarom gebeurt dit en hoe los ik het op? Hieronder staat het configuratiebestand:

source-directory /etc/network/interfaces.d

auto lo
iface lo inet loopback

iface eth0 inet static
    pre-up /etc/firewall-openvpn-rules.sh
address 192.168.1.18
netmask 255.255.255.0
network 192.168.1.0
broadcast 192.168.1.255
gateway 192.168.1.1

allow-hotplug wlan0
iface wlan0 inet manual
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf

allow-hotplug wlan1
iface wlan1 inet manual
    wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf
0
"hoe los ik het op?" Hoe heb je het gebroken? In eenvoudiger bewoordingen wat deed u met het "interfaces config-bestand"
toegevoegd de auteur Erick, de bron
@Dan voer GEEN code in reacties in - het is onleesbaar. Plak in je vraag.
toegevoegd de auteur Erick, de bron
Natuurlijk negeert de router een bestand op de Pi, waarom zou het in vredesnaam worden beïnvloed door een willekeurig bestand op het netwerk? U moet de Verizon-router configureren op de Verizon-router. De Pi lijkt niet relevant voor uw vraag.
toegevoegd de auteur joan, de bron
Welke raspbian. Wheezy of Jessie. Met jessie moet je mogelijk sudo systemctl daemon-reload gebruiken na het bewerken van het interfacebestand
toegevoegd de auteur Pradeep, de bron
@joan: voorheen was het enige dat ik moest doen met de router de port forwarding voor de VPN. de router leek het configuratiebestand van de interface te hebben opgepikt
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron
@Milliways: ik denk dat ik het gebroken heb toen ik de Raspberry Pi opnieuw formatteerde en Raspian Noobs opnieuw installeerde. dit is de nieuwere versie Jessie en dingen werken niet op dezelfde manier. hier is het configuratiebestand: 'source-directory /etc/network/interfaces.d auto lo iface lo inet loopback iface eth0 inet statische pre-up /etc/firewall-openvpn-rules.sh address 192.168.1.18 netmask 255.255.255.0 netwerk 192.168.1.0 broadcast 192.168.1.255 gateway 192.168.1.1 '
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron
@Jaromanda X: ik gebruikte Wheezy al eerder. nu is het bijgewerkt naar Jessie toen ik Raspian opnieuw installeerde. dus dingen zijn anders. ik heb zojuist de opdracht daemon-reload geprobeerd en het werkte niet. het is nog steeds vast op het DHCP-adres en weigert het statische adres in het configuratiebestand van de interface te volgen.
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron
inline 'source-directory /etc/network/interfaces.d auto lo iface lo inet loopback iface eth0 inet statische pre-up /etc/firewall-openvpn-rules.sh address 192.168.1.18 netmask 255.255.255.0 netwerk 192.168.1.0 broadcast 192.168 .1.255 gateway 192.168.1.1 allow-hotplug wlan0 iface wlan0 inet handleiding # wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf allow-hotplug wlan1 iface wlan1 inet handleiding # wpa-conf /etc/wpa_supplicant/wpa_supplicant.conf '
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron
@Milliways: geprobeerd de vraag met de code te bewerken - komt nog steeds niet goed uit. lol
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron

1 antwoord

U kunt statische adressen niet op deze manier instellen (tenminste niet zonder andere software uit te schakelen).

Volg de onderstaande instructies om te configureren.

Hoe stel ik netwerken/wifi in?/statisch IP-adres?

Zoals gewoonlijk zal ik erop wijzen dat er betere opties zijn dan het instellen van een statisch adres (besproken in de bovenstaande link).

0
toegevoegd
Als je denkt dat de andere vraag dit oplost, zou je de vraag moeten markeren om te worden afgesloten als een duplicaat. Het plaatsen van een link naar een ander antwoord is niet echt hoe stack exchange-sites werken.
toegevoegd de auteur Chris Stratton, de bron
@Milliways: ik heb de 3 regels toegevoegd volgens de link bovenaan het bestand /etc/dhcpcd.config en kreeg het statische IP-adres nu. bedankt.
toegevoegd de auteur richard mullins, de bron