Extra ruimte boven tekst in tekstweergave?

Ik heb mijn layout zo gedefinieerd -

`


`

En op het scherm zie ik het zoiets als dit. Ik begrijp niet waarom er een beetje ruimte op de tekst staat. Zelfs als ik het uitlijn met de bovenkant van de tweede afbeelding, is het nog steeds niet uitgelijnd. Hoe doe ik het?

enter image description here

Ik heb android al geprobeerd: alignParentTop = "true" en ook android: gravity = "top" . Maar niets lijkt te werken. Misschien is dit het gedrag van android textview maar ik wil nog steeds van die ruimte af.

Instellen van android: layout_marginTop = "- 4dip" zorgt ervoor dat het lijkt op wat ik wil. Maar is het de juiste manier om het te doen?

2

2 antwoord

Die spatie is alleen de spatiƫring van het lettertype. Het heeft een beetje ruimte erboven, net als elk lettertype (in dit geval, ik denk dat dat 4dp is).

De enige manier waarop ik kan bedenken om te bereiken wat je wilt (afgezien van wat je hebt geprobeerd) is dit:

android:includeFontPadding="false"

Als dat niet werkt, zou ik het gewoon doen zoals je het nu doet (met de negatieve bovenmarge).

Ah, de vreugde van lettertypen en displays! ^ _ ^

12
toegevoegd
Ik vraag me af waarom ze je tekst niet boven de rand van het lay-outvenster laten opstellen. Waarom Google wat buffering moet gebruiken. Ik zou willen dat ze dat zouden veranderen.
toegevoegd de auteur JPM, de bron
android: includeFontPadding = "false" is weinig helpt.niet perfect
toegevoegd de auteur Albert.Qing, de bron

I Think Text view heeft geen probleem, het is aan de bovenkant bevestigd (zie afbeelding afbeelding Textview is gezakt met rode BG). Het probleem is met het lettertype a, u kunt zien dat de tweede regel ook de opening van de eerste regel heeft, dus deze ruimte is gekoppeld aan het lettertype en kan andere aangepaste lettertypen proberen om dit te controleren.

enter image description here

1
toegevoegd
terwijl je de lettergrootte verkleint, wordt ook de ruimte kleiner ...
toegevoegd de auteur Dheeresh Singh, de bron