Kan ik een kabel gebruiken zoals de kabel die is verbonden om mijn Pi Zero met het netwerk te verbinden?

De Pi Zero heeft alleen een micro-USB-aansluiting, waarvoor een adapter nodig is om een ​​Ethernet-kabel aan te sluiten.

Is er een reden waarom ik iets als deze kabel , of zelfs proberen om mijn eigen te maken met een oude CAT5 en een reserve telefoonkabel?

Zou de adapter een chip nodig hebben?

1
Ik denk dat dit gewoon een USB <-> seriële kabel is. Er zijn usb <-> ethernet-adapters (ongeveer dezelfde prijs) en een driver voor hen, maar vrij zeker is "ethernet" meer dan alleen een RJ45-connector.
toegevoegd de auteur David Harris, de bron
Er zijn microUSB-naar-LAN-adapters met of zonder geïntegreerde USB-hub beschikbaar op Aliexpress.com. Ze beginnen bij $ 2,50.
toegevoegd de auteur EDP, de bron

2 antwoord

Je hebt gelijk:

Zou de adapter een chip nodig hebben?

Ja, het zou - en het zou een MicroUSB-naar-Ethernet-adapter worden genoemd!

Voor de goede orde de advertentie op een bekende veilingsite waaraan je een link hebt gekoppeld (die er niet te lang zal zijn, dus link-rot ) was voor een korte lead met een RJ45-connector aan het ene uiteinde en een micro-USB aan de andere en werd geadverteerd om een ​​aantal (opnieuw) knipperende apparaten voor mobiele telefoons aan te sluiten op een specifiek bereik van telefoons . Als zodanig zou het bijna nutteloos zijn (je zou de RJ45-connector kunnen uitschakelen en uitzoeken welke kernen stroom kunnen leveren van een externe bankvoeding via de microUSB naar een Pi, Pi + of Pi2 - maar dat is ongeveer IMHO!)

6
toegevoegd
Vergat de link rot! Bedankt voor de info.
toegevoegd de auteur rossorp, de bron

Ik stel voor een kabel zoals deze Micro USB hostkabel mannelijk naar USB vrouwelijke OTG-adapter .

Sluit op het einde een wifi-dongle aan en je hebt toegang tot een wifi-netwerk.

2
toegevoegd