De juiste manier om een ​​5v-apparaat te verbinden met 3.3v RPi-invoer?

IR Infrared Sensor Module

Wat is de juiste manier om deze IR sensormodule aan te sluiten op een GPIO-ingang? Ik vermoed dat de uitvoer 5v is, niet 3,3v die de GPIO wil.

1
Ik zou een niveauverschuiver gebruiken, maar eerst zou ik uitvinden wat het gegevensblad zegt. Je kunt het ook met 3.3V naar VCC laten lopen en geen probleem hebben (hoewel er geen garanties zijn).
toegevoegd de auteur doekman, de bron
In dat geval zou ik met een niveauverschuiver meegaan. Mogelijk moet u wat zoeken als u op zoek bent naar een die een relais kan aansturen of een afzonderlijke pin kan gebruiken om het relais te besturen.
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Ik heb 3.3V VCC geprobeerd maar de LED's laten geen leven zien. Met 5v licht één LED op en de andere gaat branden wanneer ik mijn hand vooroverbeweeg. Ik kan een (5v) relais besturen met de OUT-lijn.
toegevoegd de auteur Subimage, de bron

2 antwoord

Een niveauverschuiver is de veilige optie. Ze zijn niet duur. Als u alleen op zoek bent naar een logische ingang, moet een spanningsdeler ook werken.

U verklaart: -

Ik kan een (5v) relais besturen met de OUT-lijn.

Ik zie niets op het bord dat lijkt op een relais (tenzij je het hebt over een relaismodule met logische input). Het rechtstreeks aansluiten van een relais kan het apparaat beschadigen.

3
toegevoegd
Ja, het is een relaismodule die ik normaal gebruik met de GPIO uitgang van de Pi.
toegevoegd de auteur Subimage, de bron

Gezien het feit dat het apparaat wordt verkocht als een Arduino-module, wordt het waarschijnlijk uitgevoerd op 5V.

Een niveauverschuiver van een of andere soort is het beste om de 5V-uitgang om te zetten in Pi-safe 3V3.

Ik gebruik meestal een aantal weerstanden als een spanningsdeler .

Een paar weerstanden met een tweemaal de waarde van de andere zou bijna perfect zijn, wat een spanning van 3,333V oplevert van 5V. Bij een snuifje kon je een paar weerstanden gebruiken met dezelfde waarde als die 2,5V zou geven, die waarschijnlijk nog steeds als hoog aan de Pi zal worden gezien.

3
toegevoegd
Is er een weerstandsbereik dat meer comfortabel is voor de componenten? zoals 1 en 2 Ω, kΩ of MΩ? Ik vermoed dat de waarden de stroom kunnen beïnvloeden.
toegevoegd de auteur Subimage, de bron
Je moet niet meer dan 16 mA aan een GPIO toevoegen of zinken, dus erg lage waarden zijn geen goede keuze. Ik gebruik meestal weerstanden als 1k en 2K, maar 10k en 20k zouden ook moeten werken. Ik vermoed dat de hoogste waarden die werken het meest comfortabel zijn voor de componenten. Ik ben een softwaretype, dus behandel voorzichtig wat ik over elektronica zeg.
toegevoegd de auteur joan, de bron