Mijn Pi loopt vast tijdens de installatie

Ik heb een Raspberry Pi 2 B en ik heb NOOBS en NOOBS Lite gebruikt om Jessie te installeren, maar toen ik Jessie en install , het begint te installeren maar zegt vervolgens " start van elke partitie op nul stellen " en terwijl ik probeer de muis te verplaatsen, stopt het met bewegen. Ik weet echt niet of het een fout is in NOOBS of een defecte RPi.

Vertel me alsjeblieft of ik iets anders moet doen of wat er mis mee is.

4
Uw geheugenkaart is mogelijk defect.
toegevoegd de auteur donohoe, de bron
/ _! _ \ Dat foutbericht klinkt als het antwoord van fdisk wanneer het een partitie maakt - dit is een hang-over van MSDos op pc-dagen waarop die besturingssystemen fdisk of format commando's schreven of verwachtten wat extra dingen aan het begin van de schijf en de enige manier om er zeker van te zijn dat de nieuwe partitie "herkend" zou worden door sommige kapotte OS-tools als zijnde veranderd was om de eerste sector van de partitie te vernietigen om alle eerdere informatie te verwijderen die hen zou verwarren - vandaar die boodschap ...!
toegevoegd de auteur SlySven, de bron
Vaak is een onvoldoende voeding de oorzaak van symptomen zoals willekeurige bevriezing.
toegevoegd de auteur joan, de bron

4 antwoord

Net als met de opmerking van joan, had ik een soortgelijk probleem met de installatie van NOOBS Raspbian die vast kwam te zitten op de fouten in het uitpakkende bestandssysteem.

Na het uitproberen van een nieuwe voeding en het opnieuw flitsen van de SD met NOOBS heeft het sindsdien zonder problemen gewerkt.

Het lijkt erop dat als de Pi geen voldoende voedingsingang heeft, de installatie mislukt, wat mijn probleem leek te zijn en ik al 3 afzonderlijke installaties op mijn SD-kaart had geprobeerd.

Als je geen officiële Pi-voeding hebt, raad ik je aan om er een te kopen, want dit was de oorzaak van mijn probleem, omdat de spanning 0,1 v lager was dan de 5.1V van de officiële voeding.

3
toegevoegd
Ik had hetzelfde probleem. Een gloednieuw 2.5A officieel voedingsapparaat kon de ZeroW onvoldoende voeden, maar een 2.0A Samsung-oplader werkte prima. Soms heb je gewoon een defecte voeding.
toegevoegd de auteur Ján Lalinský, de bron
Hetzelfde probleem hier, bleef steken op 1% tijdens het uitpakken van het bestandssysteem. Unplugged netsnoer, opnieuw aangesloten en bij de volgende keer opnieuw opstarten ging het helemaal. Een schot waard, voor het veranderen van voeding of SD-kaart (een 32 GB samsung, voor de goede orde).
toegevoegd de auteur Landmaster, de bron

Veranderd van een Nokia-oplader naar een fatsoenlijke Samsung-oplader en hij stopte met 24%

2
toegevoegd
Dit kan een probleem met de voeding zijn, maar als de OP geen Nokia-oplader gebruikt, zullen ze waarschijnlijk denken dat uw antwoord niet relevant is.
toegevoegd de auteur doekman, de bron

Had hetzelfde probleem. Een nieuwe SD-kaart heeft de truc voor mij gedaan. Probeer dat eens.

1
toegevoegd
Welkom bij de Raspberry Pi-gearomatiseerde hoek van het Stack Exchange Network! Ik heb je niet -1 maar ik denk dat ik het sentiment begrijp. Uw antwoord voegt niet echt toe aan de som van de kennis over dit onderwerp. Misschien als u ( en de OP ) het merk en model van de SD-kaarten die werden gebruikt, hebt aangegeven, kan uw bijdrage op een constructievere manier worden beschouwd?
toegevoegd de auteur SlySven, de bron

Ik heb een soortgelijk probleem. Wat ik dan doe is:

  • Haal de SD-kaart tevoorschijn en formatteer deze (vergeet niet grootte-aanpassing in te schakelen)
  • Kopieer het besturingssysteem zoals gewoonlijk naar de SD-kaart
  • Wanneer ik de Raspberry Pi aansluit, en NOOBS begint op te starten, schakel ik mijn WiFi-verbinding in (achter de installatieknop)
  • en mijn installatie gaat gewoon door.
0
toegevoegd