Gebruik de USB-poorten van Rasberry Pi voor een kapotte computer

De usb-poorten op mijn macbook pro zijn kapot, dus ik dacht dat het mogelijk zou zijn om het te verbinden met mijn raspberry pi via een lokaal wifi-netwerk (of iets dergelijks), zodat ik usb-apparaten, specifiek usb-opslag kan gebruiken apparaten en bedrade USB-muizen , met mijn laptop opnieuw.

Denk je dat het mogelijk is? Ik heb wat onderzoek gedaan, maar ik weet niet waar ik moet zoeken.

note: I've asked the same question here - https://www.raspberrypi.org/forums/viewtopic.php?f=36&t=128375&e=0


Bewerken - stoere menigte! Als je mijn vraag wilt downtote, vertel me dan waarom, zodat ik kan proberen te verbeteren :)

I've done some digging based on suggestions to check out NFS, and came across this tutorial, which will allow me to transfer files from a usb drive to my pi, then to my computer: http://www.instructables.com/id/Turn-Raspberry-Pi-into-a-Network-File-System-versi/

Vingers gekruist voor een oplossing waarmee ik een USB-muis kan gebruiken!

2
Dit is geen slechte vraag in concept, maar "USB-apparaten" is een beetje breed voor een vraag op een SE-site. Voor elk specifiek goed begrepen apparaat zonder strenge bandbreedte- of latentievereisten is het pi-uiteinde van het probleem relatief oplosbaar - wat eigenlijk lastig is, is het bedenken van een soort van proxy USB-over-netwerktype stuurprogramma om het besturingssysteem van de gebruikte computer voor de gek te houden. naar het gebruik van de randapparatuur op afstand in plaats van de lokale.
toegevoegd de auteur Chris Stratton, de bron
Zeker - maar merk op dat zoiets als het imiteren van een muis naar OSX met data afkomstig van het netwerk een mac-vraag is, geen pi-vraag. Het vastpakken van de muisgegevens naar verzenden is een linux-vraag in plaats van een pi-vraag, en waarschijnlijk een relatief eenvoudige vraag.
toegevoegd de auteur Chris Stratton, de bron
Er bestaat USB-over-IP-software, maar ik kan niet instaan ​​voor stabiliteit of lage latentie (ook geen Mac-ondersteuning voor deze specifieke libre-oplossing): usbip.sourceforge.net
toegevoegd de auteur flakeshake, de bron
Bedankt voor de feedback, Chris. Ik ga mijn vraag aanpassen om te specificeren welke soorten apparaten ik in gedachten had.
toegevoegd de auteur Shan Coralde, de bron

5 antwoord

A general solution to this would be to use a usb-over-ip solution such as https://www.virtualhere.com

VirtualHere heeft usb-over-ip servers speciaal gebouwd voor de RPi 1 en de RPi 2 en 3. < br> VirtualHere heeft ook clients voor Windows, OS X en Linux.

1
toegevoegd

U zou USB-sleutels kunnen koppelen als NFS-schijven en dus toegang hebben via uw netwerk.

1
toegevoegd

De gemakkelijkste manier (en waarschijnlijk de snelste) zou zijn om de USB-drive op Raspberry Pi te monteren en een FTP-server in te stellen en vervolgens verbinding te maken vanuit MacBook.

Natuurlijk zal NFS of samba waarschijnlijk ook werken;)

1
toegevoegd

USB Over IP

Het USB Over IP-project kan een goed begin zijn.
Daarmee kunt u willekeurige USB-apparaten van uw Pi delen met uw Windows-computer, zoals een USB-muis.

Bluetooth-muizen

Je Macbook Pro heeft waarschijnlijk een bluetooth-radio erin.
Als u net achter een muis zit, kunt u een Bluetooth-muis krijgen en deze koppelen met uw computer.
Geen USB-poorten vereist!

Als dat de muis bedekt, kun je de USB-opslagapparaten van je Pi delen via verschillende systemen: NFS, FTP, CIFS, SFTP, HTTP, enz.

0
toegevoegd
De vraag specificeerde dat de gebruiker een Mac gebruikte.
toegevoegd de auteur Jacobm001, de bron
@ Jacobm001 Ja, en Windows draait op Macbook Pro's. Hij heeft zijn OS niet gespecificeerd.
toegevoegd de auteur Hydraxan14, de bron

Voor de muis/het toetsenbord via een netwerk, heb ik # synergie gebruikt. Dit is niet helemaal de bedoelde applicatie, maar het is vrij configureerbaar. Het is ontworpen om met één muis/toetsenbord meerdere machines te besturen en is platformonafhankelijk. Ik heb nog niet geprobeerd ARM te compileren, maar de bron is beschikbaar op http://synergy-project.org/download/free/ hoewel de latets-versie commercieel is.

Het delen van opslag via een netwerk op een Pi is het onderwerp van vele tutorials, het is in feite een fileserver.

U kunt bedraad ethernet gebruiken als u het op uw mac hebt staan.

0
toegevoegd