Universele gegevensmodellen implementeren op een objectgerichte manier?

I have a UDM (Universal Data Model) taken out of LEN SILVESTON’s book which I would like to implement as an object oriented design in C Sharp to model PARTIES, PERSONS & ORGANIZATIONS.

Hoewel het gemakkelijk is om vanuit het logische model SUPERTYPES en SUBTYPES te verplaatsen via een klassenhiërarchie, weet ik niet zeker hoe ik met relaties moet omgaan. Een veel-op-veel-relatie in de wereld van de relationele wereld (fysieke database) zou doorgaans worden geïmplementeerd in een aparte associatietabel. Ik heb het gevoel dit voorbeeld te volgen en het implementeren van M-M relaties als een aparte 'associatie' klasse in de object-georiënteerde wereld is misschien niet de manier om te gaan .... Of is het?

Weet iemand ook of er artikelen zijn geschreven over het objectgericht uitvoeren van deze UDM's?

Bedankt voor alle tips.

0

1 antwoord

Ik heb het gevoel dat dit paradigma wordt gevolgd en het implementeren van M-M-relaties als een afzonderlijke "associatie" -klasse in de objectgerichte wereld is misschien niet de juiste manier.

Je gevoel is goed, in object-georiënteerde wereld hoef je geen aparte associatieklasse te hebben om veel-op-veel relaties te modelleren. De meest gebruikelijke manier om dit te implementeren is door gebruik te maken van verzamelingen in elke zijde van de associatie, wat resulteert in een veel-op-veel associatie. Bekijk het volgende voorbeeld van een veel-op-veel-relatie met C #:

class A {
    List bs;
}

class B {
    List as;
}