Hoe de sprong van ankers te verwijderen?

Ik heb een menu (met ul en li) die #ankers bellen, je bevindt zich net aan de rechterkant van het menu, dus ik wil niet voor niets een sprong in de pagina maken (informatie staat al op het scherm). Ik heb het onclick-evenement geprobeerd, het werkt niet (ik heb jQuery op mijn pagina geladen, dus ik weet niet waarom het niet werkt.) Ik heb tientallen pagina's gelezen voor mijn vraag op deze site, maar niets heeft me geholpen.

Als iemand een antwoord heeft om de sprong van de ankers te vermijden, zou het leuk zijn.

1
Een aantal relevante codes is meer dan welkom. Het is noodzakelijk om ons te kunnen helpen. U kunt een testcase maken in jsfiddle om dingen eenvoudiger te maken.
toegevoegd de auteur Shadow Wizard, de bron

1 antwoord

$("a[href^='#']").click(function(e){
     e.preventDefault();
});

Hiermee wordt de klikgebeurtenis vastgelegd en wordt de standaardactie die springt en navigeert voorkomen. De selector is voor elementen met links die beginnen met "#", zoals de ankers.

3
toegevoegd
Deze code is nutteloos. U klikt nooit op het anker, maar op het menu. [EDIT: Ik zie dat je het al hebt veranderd, beter]
toegevoegd de auteur zessx, de bron
@ User1478018. Je moet de code in $ (function() {}) John plaatsen, ik zou a aan je selector toevoegen.
toegevoegd de auteur gdoron, de bron
@ user1478018 om een ​​beter antwoord te krijgen, een jsfiddle op te geven of de markup te plaatsen.
toegevoegd de auteur undefined, de bron
Bedankt voor het snellere antwoord! Maar het werkt niet, ik heb <script> $ ("[href ^ = '#']") geplaatst. Klik (functie (e) {e.preventDefault ();}); </script> voor mijn menu, met jQuery geladen en de sprong is al effectief (ie en firefox) ...:/enige ideeën?
toegevoegd de auteur tmos, de bron
met <script> $ (function() {$ ("[href ^ = '#']"). klik (functie (e) {e.preventDefault ();});}) </script> , het lijkt te werken: de sprongen van de ankers zijn geen effectieven, de links zijn geschenken, maar de informatie verschijnt niet:/Bedankt voor je hulp :)
toegevoegd de auteur tmos, de bron