Raspbian Jessie kan niet inloggen na wachtwoordwijziging

Op een nieuwe installatie van Raspbian Jessie heb ik geprobeerd het wachtwoord eenmaal in de raspi-config en één keer in de gebruikersinterface (2 nieuwe installaties) te wijzigen. Toen ik reboot kon ik nooit voorbij het login-scherm komen. Niet met mijn nieuwe wachtwoord, noch met de standaard pi: framboos -referenties.

Heeft iemand anders dit probleem opgemerkt? Is hier een oplossing voor?

Ik heb een nieuwe gebruiker handmatig toegevoegd en uitgelogd bij de standaard aangemelde gebruiker (pi), probeerde in te loggen, opnieuw "verkeerd wachtwoord".

Opmerking: dit is op een nieuwe Raspberry Pi 2B met een SD-kaart van 16 GB.

1
Om het voor de hand liggende uit te sluiten zijn de kapjes vergrendeld?
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Ik ben helemaal serieus, ik heb ooit 120 in rekening gebracht voor een persoonlijk ondersteuningsbezoek voor de caps lock.
toegevoegd de auteur doekman, de bron
Welke tekens, enz. Heb je in je wachtwoord gezet en heb je verschillende wachtwoorden geprobeerd?
toegevoegd de auteur Wilf, de bron
@SteveRobillard Ja caps lock is van. Dit is mijn 4e RPI maar de eerste met Jessie, nooit problemen gehad met andere distro's.
toegevoegd de auteur BSimulj, de bron
@SteveRobillard Gemakkelijk geld;) maar geen idee waarom dit een probleem is? Ligt het aan mij?
toegevoegd de auteur BSimulj, de bron
@Wilf Ik heb meerdere combinaties van gebruikersnamen en wachtwoorden geprobeerd. Dit is wat ik heb geprobeerd: lowercasetext, Camelcase123, Camelcase123character, UPERCASE123UPERCASE
toegevoegd de auteur BSimulj, de bron

1 antwoord

Ik had hetzelfde probleem en ik ontdekte dat het probleem was omdat mijn wachtwoord speciale tekens bevat en de standaard toetsenbordindeling Engels (VK) is, dus toen ik dacht dat ik aan het typen was, @ ik was echt aan het typen. "Ik veranderde de toetsenbordindeling in Engels (VS) met raspi-config en daarna het wachtwoord veranderd, en het werkte perfect. Ik hoop dat het helpt.

1
toegevoegd