perspectief raycasting

kan iemand me wijzen op een aantal methoden voor perspectief ray casting. Ik heb ray-splitstechnieken gezien. Welke andere gietmethoden zijn beschikbaar? Welke is het gemakkelijkst te implementeren?

0
Het is het beste om een ​​link naar een paper of iets toe te voegen - 'perspective ray casting' betekent helemaal niet iets, zelfs voor de meeste specialisten. Ik ben bekend met computergraphics en ray tracing, maar ik moest een google-zoekopdracht uitvoeren om te raden dat je vraagt ​​naar aliasingproblemen met op voxel gebaseerde scènes.
toegevoegd de auteur comingstorm, de bron

1 antwoord

Volg deze zelfstudie over Ray-Casting voor spelontwikkeling en andere doeleinden door F. Permadi . Het beschrijft de eenvoudigste methode. Het werd ook beschreven in het Tricks of the Game-programmeergoerusboek van André LaMothe .

Ik heb het meerdere keren geïmplementeerd. Neemt ~ 1K regels code of minder (afhankelijk van uw programmeertaal en hoe geavanceerd u wilt dat uw raycaster is). Basisschool wiskunde.

1
toegevoegd
Over welke problemen heb je het?
toegevoegd de auteur Alexey Frunze, de bron
U wilt waarschijnlijk het probleem in de vraag uitleggen. Anders krijg je waarschijnlijk willekeurige antwoorden, een beetje zoals de mijne. Is dit het probleem van overbemonstering (1 schermpixel bestrijkt veel textuurpixels)?
toegevoegd de auteur Alexey Frunze, de bron
Ik zie niet in waar dit de problemen bespreekt die zich voordoen met het perspectief van raycasting. Het is gewoon de basisbeschrijving.
toegevoegd de auteur Mark, de bron
het probleem dat in standaard perspectief raycasting voxel-dekking slecht wordt als je ver weg bent van het nabije vlak. ik zoek een efficiënte manier om dit te voorkomen. er zijn een aantal aanbevolen oude methoden zoals ray splitting etc. Maar ik vroeg me af of er iets recenters is.
toegevoegd de auteur Mark, de bron