Het blad van de Spaanse peper krult naar beneden

I have few chilli plants in a medium sized pot. Last few days I could notice some of the leaves are curling downwards and there is no color change. I am unable to find other issues in the plant. I could see few leaves in the plant is like that and rest of the plants seems to be all good in the same pot. Can you please make me understand as what is the problem with my plant. And the plant is just one month old and there are no flowers right now. enter image description hereenter image description here

1
ja ru de
Kun je een foto toevoegen? Zeg je anders dat de bladeren verwelken, naar beneden hangen of ondersteboven draaien? En waar zijn deze planten, buitenshuis? In de zon of niet?
toegevoegd de auteur Nick DeVore, de bron
De foto's toegevoegd. Ik heb knoflook en neem pesticiden gebruikt om mogelijke plaagproblemen te vermijden.
toegevoegd de auteur user23599, de bron
Ja, de planten staan ​​buiten
toegevoegd de auteur user23599, de bron

1 antwoord

Er zijn een aantal verschillende mogelijkheden die zouden verklaren wat je ziet en hier op deze foto's hebt getoond; inclusief iets simpels als het tijdstip van de dag.

Hier zijn mijn top drie gissingen:

  • Te veel water geven: hangende bladeren, die van de stengel tot de punt naar beneden krullen.

De oplossing hier is duidelijk; verminder uw geplande bewatering en of geef de plant meer zonlicht.

  • Fosforgebrek: lagere bladeren zien er donkergroen of blauwachtig uit en zien er glanzend uit. Kan vlekken hebben die bruin of brons lijken. Getroffen bladeren krullen naar beneden.

A possible solution is to add a bone meal based supplement: LINK

  • Stikstofgebrek: lagere bladeren zien er geel uit en worden zacht en krullen naar binnen. Kan dan bruin worden voordat hij eraf valt.

A possible solution is to add a nitrogen fertilizing compound: LINK

Momenteel geloof ik niet dat de plant enig kwaad kan doen, maar met dat gezegd zijnde, zou ik voorstellen dat je in eerste instantie de hoeveelheid water die je chili planten krijgen lichtjes vermindert om het als de meest waarschijnlijke boosdoener te elimineren. Ervan uitgaande natuurlijk dat er geen bugs of andere symptomen zijn die u niet hebt genoemd.

0
toegevoegd
Hallo Rob, bedankt voor je antwoord. Ik heb de pot geplaatst waar het licht volledig tot zijn recht komt. Zal voor een paar dagen controleren en zal je posten. Maar vandaag is het bewolkt en zag ik geen zon.
toegevoegd de auteur user23599, de bron
Hallo Rob vandaag, ik was in staat om enkele kleine bruine vlekken in de top van een paar bladeren te zien, dat zou kunnen zijn vanwege wat je al verteld hebt - fosfortekort? Als dat het geval is, hebt u voorgesteld om een ​​bot-supplement toe te voegen. Kan u dit toevoegen voor alle groenten en bloemplanten die ik heb zoals tomaten, aubergines, okra, bonen? En bloemen zoals hibiscus en rozen? Laat me dit alsjeblieft weten. Bij voorbaat dank.
toegevoegd de auteur user23599, de bron
Bedankt Rob, hebben we hier metingen voor?
toegevoegd de auteur user23599, de bron
@ user23599 Ja, dat mag geen probleem zijn.
toegevoegd de auteur Misunderstood Salad, de bron
@ user23599 Ze maken dit spul specifiek voor tuinieren. Dus er zijn aanwijzingen op de tas die u kunt volgen. Zo niet, kom dan terug en plaats een nieuwe vraag.
toegevoegd de auteur Misunderstood Salad, de bron