Snel schakelen van hoge belasting met behulp van een IGBT

Ik wil een hoge belasting regelen met snelle schakeltijden (motorontstekingsspoel) met behulp van een Arduino. Ik heb een IGBT gevonden die claimt speciaal voor dat geval te zijn gebouwd ( ISL9V3040P3 ). Deze IGBT heeft een Vge (th) max van 2,2 V, dus ik dacht dat ik eenvoudig de Gate kon veranderen met een Arduino Pin. Maar ik heb wat meer gegraven en de meeste mensen lijken een extra IGBT-stuurprogramma te gebruiken (zoals IR2127PBF ). Wat is de reden daarvoor? Komt het omdat de Arduino geen toereikende stroom kan leveren?

0
Ik stem om deze vraag als off-topic te sluiten, omdat het gaat om Elektrotechniek en niet om Arduino.
toegevoegd de auteur rossp, de bron
"Sommige mensen gebruiken een extra IGBT-stuurprogramma" Leg uit dat ...
toegevoegd de auteur user31481, de bron

2 antwoord

Een van de belangrijkste vereisten voor IGBT-stuurstroomcircuits is dat voldoende stroom wordt geleverd om op te laden en te ontladen de ingangscapaciteit van de IGBT en dus om de IGBT aan en uit bij zeer hoge schakelingen.

1
toegevoegd
@LookAlterno - integendeel, het verklaart het heel expliciet. Beide opmerkingen op deze pagina vragen om herhalingen van dingen die al duidelijk zijn vermeld. Het is ook de moeite waard om te overwegen dat het publiek van de vraag degenen is die iets weten over IGBT's en ontstekingscircuits (hoewel dat hier waarschijnlijk het onderwerp van uitmaakt).
toegevoegd de auteur rossp, de bron
Het verklaart niet de noodzaak van een extra IGBT-stuurprogramma (de vraag van het OP).
toegevoegd de auteur user31481, de bron

snelle schakeltijden

dat realiseer je je waarschijnlijk niet, maar een snelle overstaptijd is heel erg slecht voor je ontwerp en bij uitbreiding ook voor jou.

de nieuwelingen hebben de neiging om daarvoor te schieten. meer ervaren ontwerpers en ontwerpen proberen allerlei trucjes om de schakeltijd te vertragen zonder de switcher op te blazen.

doe dus een beetje meer huiswerk over uw ontwerpdoelen.

0
toegevoegd