Detecteer de stroom in het handremcircuit van de auto

circuit

Using Arduino, how can I detect that the switch is on? I have access to the wire within the red rectangle only. That's because the switch is closely connected to the car body (ground). When the handbrake is up, the switch is pushed by a coil to touch car body and close the circuit. And when the handbrake is down, the switch go away from the car body and the circuit is open. switch

1
Als je letterlijk alleen toegang tot die draad hebt, kun je dat niet. U hebt toegang tot de grond of 12v nodig, of de lamp om te zien of deze brandt.
toegevoegd de auteur af., de bron
Dat is eigenlijk niet helemaal waar. Je zou het kunnen doen door de draad af te snijden en een weerstand in serie te plaatsen, en vervolgens de spanning over de weerstand te meten.
toegevoegd de auteur af., de bron
Als je dit in je auto doet, zoals je zegt, dan kun je gemakkelijk ergens een andere grond vinden (het hele lichaam is geaard) en gebruik je gewoon een spanningsdeler (twee weerstanden) om de spanning te meten.
toegevoegd de auteur af., de bron
Kun je een spanningsmonitor invoegen? Of andere delen?
toegevoegd de auteur Thomas Myron, de bron
@MegamindSaiko het zal de spanning controleren.
toegevoegd de auteur Thomas Myron, de bron
dit lijkt op een schoolopdracht. ... heb ik het goed bevonden?
toegevoegd de auteur jsotola, de bron
@CodeGorilla wat doet voltmeter?
toegevoegd de auteur user1252280, de bron
@jsotola Nee, het is een idee dat ik in mijn auto maak
toegevoegd de auteur user1252280, de bron
Het is de handremschakelaarknop, de schakelaar is direct verbonden met de grond, er zijn geen draden of ruimte om iets te plaatsen. terwijl de handrem omhoog is, duwt een spoel op de schakelaar om de carrosserie van de auto aan te raken, en terwijl de schakelaar omlaag gaat, verlaat hij de carrosserie en opent hij het circuit.
toegevoegd de auteur user1252280, de bron
Een vriend van mij zei dat ik alleen de spanning kan controleren (zonder shunts of andere gereedschappen). Hij zei dat als de schakelaar gesloten is, de spanning nul is als de grond, en als de schakelaar open is, zal hij 12 V lezen. Is dat waar ?? Ik zal het proberen met behulp van een multimeter.
toegevoegd de auteur user1252280, de bron

5 antwoord

Als je echt alleen toegang hebt tot de inhoud van de rode rechthoek, en niet de aarde of + 12V voeding, zou je een opto-isolator kunnen gebruiken, ervan uitgaande dat je genoeg van de draad in de rode rechthoek kunt gebruiken om een ​​spanningsdeler te vormen voor krijg ten minste 1-2 mA via de invoerzijde van de opto.

2
toegevoegd
Het wordt gemakkelijker als je ook toegang hebt tot het Grondpunt ...
toegevoegd de auteur Tarski, de bron

Op basis van uw opmerkingen:

"Het is de knop van de handremschakelaar ..." en "..als de schakelaar gesloten is, is de spanning nul als de grond, en als de schakelaar open is, zal deze 12 V. lezen",

je zou in de draad kunnen splijten en het gebruiken als input voor de Arduino. Je kunt het NIET rechtstreeks op een Arduino aansluiten omdat 5V de maximale spanning is die is toegestaan ​​op een digitale ingang (ervan uitgaande dat je Arduino op 5V werkt).

Er zijn verschillende manieren om het veilig aan te sluiten op de Arduino, zoals een opto-isolator, een level-shifter of met behulp van passieve componenten.

Dit circuit met 2 weerstanden en een zenerdiode kan voor u werken:

enter image description here

Zorg ervoor dat de voertuigaarde is verbonden met de Arduino GND.

1
toegevoegd

Als u de bekabeling kunt wijzigen, kunt u een shuntweerstand in serie toevoegen en de spanningsval tussen de terminals meten. Op deze manier kunt u de huidige trekking meten die 0 zou zijn als de schakelaar open is en iets als de schakelaar gesloten is. U kunt ook een ACS712-stroomsensor gebruiken.

0
toegevoegd

Wikkel de draad om een ​​ferriet of een ijzeren kern en detecteer het magnetische veld.

0
toegevoegd

Na het bestuderen van de antwoorden van "Jose can uc", "Alberto Perro" en "VE7JRO" en de opmerkingen van "Mark Smith", was het voor mij duidelijk dat er veel methoden te gebruiken waren, maar ik kwam erachter dat de eenvoudigste manier is om de spanning op elk willekeurig punt in de rode rechthoek te meten. Terwijl het circuit dichtbij is, leest het 0V en terwijl het circuit open is, leest het ongeveer 12V. En natuurlijk zullen we de spanningsdeler gebruiken om de spanning te verlagen tot ongeveer 4V, en 4.7 zenerdiode om de pen van Arduino te beschermen.

open circuit

closed circuit

0
toegevoegd