Wat is de gemakkelijkste manier om een ​​breadboard aan te sluiten op een multimeter?

De meetsnoeren op mijn multimeter zijn te groot om in de gaten in mijn breadboard te passen. Hoe kan ik eenvoudig mijn multimeter aansluiten om de spanning op mijn breadboard te testen?

19

8 antwoord

Gebruik krokodillenklemmen voor uw DMM-meetsnoeren en pin deze op de draden van uw breadboard-draden (klemmen) waar u wilt testen.

Zie de onderstaande afbeelding om te begrijpen wat ik probeer te zeggen.

Breadboard + DMM

Alsjeblieft voor HEAVEN SAKE probeer niet om die testkabelpennen op de gaten in het breadboard te forceren, ze beschadigen de koperen strip aan de binnenkant. ( persoonlijke ervaring )

22
toegevoegd

Je zou een paar leads kunnen maken, met bananen jack aan het ene uiteinde (verkrijgbaar bij elke fatsoenlijke elektronicafabrikant) en header pin, krokodil clip of iets dergelijks aan de andere kant.

Of doe wat ik vele malen heb gedaan en pak gewoon een beetje massieve kerndraad (van een afmeting die geschikt is voor breadboard), strip aan beide uiteinden, wikkel het ene uiteinde een paar keer rond de testsonde met een neustang en kleef het andere uiteinde in het breadboard.

10
toegevoegd
Blijkbaar ben ik niet de enige die draad om mijn meetsnoeren hult.
toegevoegd de auteur Eloise Coramsfield, de bron

U kunt ook accessoires kopen die op het uiteinde van uw testsnoeren aansluiten, die een beetje grijper leveren voor het bevestigen aan kleine componentkabels en jumperdraden enz.

enter image description here enter image description here

Natuurlijk is een klein beetje onbekleed draad rond de sonde een stuk goedkoper :-)

5
toegevoegd

Geen krokodilleklemmen in mijn verzameling (ik moet dat overzicht rechtzetten) Ik slaagde erin elastiekjes te gebruiken om twee stukken metaal aan elkaar te verbinden. Waar een stuk metaal een draad was die op mijn breadboard zat en de andere de DMM-pin was:

enter image description here

Het werkte echt heel goed. De kunst is om het elastiek in een slipknoop te binden zodat je het zo strak kunt trekken als je wilt. Een knoop zoals je hier ziet:

schuif knoop http://www.themathlab.com/Algebra/linear%20functions%20regressions%20slope/regression%20lessons/barbie%20bungee/noose.jpg

4
toegevoegd

Noch goedkoop, noch eenvoudig, maar ik vind de micro-clips van de Hirschmann PMS 0,64 het beste geplaatst (op een draad geknipt):

http://www.sks-kontakt.de/components/ com_virtuemart/shop_image/product/PMS_0_64_4942267d7b138.jpg

U kunt de kabels ook rechtstreeks op de koppen aansluiten.

3
toegevoegd

Als je niet van plan bent om een ​​hoogspanningsmeting uit te voeren, raad ik je aan de standaardtips af te snijden en een paar mannelijke krimppinnen te solderen. U kunt ze isoleren met heat shrink om hun levensduur te verlengen.

It's been working great for me. Here is a picture of my setup and some crimp pins: crimp pin meter

Als u het moeilijk vindt om mannelijke krimppinnen te kopen, kunt u dit emuleren met een jumperkabel of een pin van een afgescheiden maaibord dat permanent in een BLS-behuizing is gesoldeerd.

3
toegevoegd

Als je een reserve set banaanstekker-draden vindt, soldeer dan een vierkante koppen en je hebt nu ongelooflijk eenvoudige sondes. Draai de draden voor een betere weerstand tegen meetruis.

2
toegevoegd

Waarom duwt u de testkabel niet tegen een van de pinnen van het onderdeel die u wilt meten? Als je het tegen het oppervlak van het broodplank drukt waar het plastic een beetje deuk heeft, blijft je testdraad in die deuk steken, net genoeg om niet weg te glijden. Natuurlijk moet je de meetsnoeren in je hand houden, je kunt ze niet helemaal induwen.

1
toegevoegd
Het probleem met deze aanpak is dat je handen niet vrij zijn om het belangrijke werk te doen. Het is veel handiger om de DMM gewoon passief de broodplank te laten volgen dan om uw handen in positie te moeten houden.
toegevoegd de auteur Dez Udezue, de bron