AVRISP mkII leest de handtekening van het apparaat niet

Ik heb onlangs een tiental ATtiny85 MCU's gekocht en ik probeerde er een eenvoudig door te testen door er een knipperend programma op te zetten via de Arduino IDE met en AVRISP mkii (Arduino 1.0.5, Ubuntu 13.04). Ik kreeg steeds een foutmelding dat het niet goed was aangesloten, maar ik heb het meerdere keren gecontroleerd (en het wordt extern gevoed bij 4,8 V). Ik heb zelfs meerdere ATtinys getest, dus het is zeer onwaarschijnlijk dat ze allemaal blindgangers zijn. Toen ik overstapte naar het gebruik van mijn Arduino als ISP, programmeerde het prima. Ik heb geprobeerd met avrdude -c avrispmkii-p t85 -P usb -t om te zien of het een probleem was met de Arduino IDE-installatie, maar dat gaf me dezelfde fout. Ik heb alle /etc/udev regels correct ingesteld voor zover ik kan zien, en nog steeds geen dobbelstenen ...

Dus ik ben opgestart in Windows 8, Atmel Studio 6 en de drivers voor de AVRISP mkii geïnstalleerd. Ik heb de firmware van het apparaat bijgewerkt (naar 1.16) en vervolgens geprobeerd de handtekening van attiny85 te lezen. Dit is mislukt, waardoor ik [ERROR] kon invoeren in de programmeermodus. ispEnterProgMode: Foutstatus ontvangen: heeft 0xc0, verwacht 0x00, ModuleName: TCF (TCF-opdracht: Apparaat: startSessie mislukt.) . Ik heb het opnieuw geprobeerd, dit keer met de atmega328p van mijn Arduino, en opnieuw faalde het. De ISP-klok is gedaald tot 125 kHz (en ik heb het ook geprobeerd). Ik weet dat zowel de atmega328p als attiny85 nog steeds werken en er nooit met de fuse-bits is geknoeid (het knipperprogramma op de attiny van toen ik mijn Arduino gebruikte terwijl ISP nog steeds wordt uitgevoerd).

Betekent dit dat mijn avrisp mkii dood is? Alle LED-lampjes gedragen zich precies zoals verwacht (LED wordt groen met stroomtoevoer naar de MCU, rood anders USB-LED is continu groen en knippert wanneer er verkeer is). Bovendien wordt het herkend door Windows-apparaatbeheer en Atmel Studio 6.

Bedankt

2
We hadden verschillende keren problemen met de 6-polige lintkabel op de AVRISP mkii. Meestal veroorzaakte dit sporadische fouten en na het vervangen van de kabel werkte het probleemloos opnieuw. Maar sommige van onze programmeurs worden zeer vaak gebruikt (productie), dus het is niet zo onverwacht dat de kabel op een gegeven moment opgeeft nadat hij 1000 keer is gebogen en gedraaid.
toegevoegd de auteur Rev1.0, de bron

6 antwoord

Er zijn verschillende mogelijke problemen. De ene is eigenlijk udev. Als het prima call avrdude met sudo draait, moet je je udev dingen goed doen. In Debian Wheezy heb ik de volgende regel in mijn /etc/udev/rules.d/56-avr.rules bestand:

# Atmel AVR ISP mkII
SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="03eb", ATTRS{idProduct}=="2104", GROUP="users", MODE="0660"

Ik veronderstel dat je elke geschikte groep kunt veranderen.

Als dat niet jouw fout is, controleer dan je circuit. Een veel voorkomend probleem is dat andere dingen zijn verbonden met de ISP-pincode. Als je zeker wilt zijn, plaats de controller ergens, waar niets anders is aangesloten op deze pinnen en probeer het daar te laten flitsen.

En tot slot: controleer de kleuren van de LED in de mkII. Fouten of waarschuwingen worden aangegeven door geel/oranje of rode kleur. Als alles correct is aangesloten, is de LED in het programmeerapparaat groen.

1
toegevoegd

Het verlagen van de ISP-klokfrequentie naar 1,747 kHz loste hetzelfde probleem voor mij op.

1
toegevoegd
Dit antwoord is van vrij lage kwaliteit. Overweeg om uw antwoord te verbeteren om wat meer informatie op te nemen
toegevoegd de auteur Doodle, de bron

Wat is de geschiedenis van de ISP-programmeur? Als ze overbelasting krijgen, kunnen ze falen met de beschreven symptomen. Het is meestal het front-end IC in hen, het MAX-iets dat moet worden vervangen.

0
toegevoegd

If debugwire is enabled then ISP won't work. In the debugger run the program, and then choose Debugger->Disable Debugwire and close, and then after cycling power to the board, ISP will work again.

0
toegevoegd

Atmel Studio 6 (v6.2.1563 SP2), on Windows 10 (Build 10240)

Ik heb hetzelfde probleem gehad met een Attiny13A, met een AVRISPMKII.
Ik heb hier multiplye Attiny13A-kaarten en 2x AVRISPMKII-programmeurs. Het probleem zit bij al deze.

de Attiny draait standaard op de interne oscilator. Kon de doelspanning lezen, maar de apparaathandtekening gaf niet het juiste resultaat.
Heb de programmeersnelheid in de apparaatprogrammeringstool veranderd naar 64 kHz, op "set" gedrukt en vanaf dit punt werkt het lezen en programmeren van het apparaat goed.

Ik weet niet precies waarom dit zo is, maar ik kan nu tenminste blijven werken.
Ik hoop dat dit iedereen kan helpen.

Carl

0
toegevoegd

Ik moest de frequentie lager zetten om de juiste apparaatsignatuur "-B 5" te kunnen lezen, werkte voor mij.

0
toegevoegd