Kan kipskelet eetbaar worden gemaakt?

Ik hou ervan zo min mogelijk van mijn keuken en afval te behouden.

Met dat in gedachten:

  • Kan kipskelet eetbaar worden gemaakt?
  • of is er een manier voor het beenmerg om te worden geëxtraheerd en gekookt?

Of is er een reden waarom het een slecht idee is om kippenkelet te consumeren?

18
Zijn mensen zeker dat het eetbaar is geen woord? Het wordt zeker niet vaak gebruikt, maar lijkt in een aantal woordenboeken als geldig te verschijnen. Ik zou zelf dezelfde bewerking maken totdat ik dit ontdekte.
toegevoegd de auteur Daniel Broekman, de bron
@ tox123 Ik weet niet zeker of dit sarcasme was, maar ik heb de claim niet gemaakt 'Google zegt eetbaar is een woord'. Ik beweerde dat ik het woord in verschillende woordenboeken vond (inclusief Merriam-Webster, Oxford Living en Cambridge). Ik heb degenen gevonden die Google gebruiken, maar dat maakt de bewering niet minder waar.
toegevoegd de auteur Daniel Broekman, de bron
Ik bewaar mijn kippenkadavers (en ook rund- en beenderen) in de vriezer en als ik een stel heb, doe ik ze in een slowcooker voor ongeveer 2 dagen. Maakt een zeer bevredigende bouillon.
toegevoegd de auteur Guntis, de bron
Hallo Svintoo, ik waardeer het dat je probeert een samenvatting te maken van de informatie die je hebt gekregen. De site als geheel wil dat dit soort informatie gemakkelijk vindbaar is, maar het gebruikt een andere manier om hetzelfde doel te bereiken, door alleen informatieve antwoorden te plaatsen en alle donspanelen te verwijderen. Daarom zijn onze vraagpagina's veel meer gestructureerd dan forumthreads, en is uw eigen topbericht alleen gereserveerd voor de vraag, niets anders. Dus ik zal je bewerking terugdraaien om die structuur te behouden. Ik denk dat de lezers nog meer zullen profiteren van het lezen van de volledige antwoorden.
toegevoegd de auteur rumtscho, de bron
Waarom geen aandelen maken?
toegevoegd de auteur moscafj, de bron
En wanneer u de bouillon bestrooit, verzamel dan alle kleine stukjes vlees die van het karkas zweven, om in een soep of curry te zetten (volgens @ moscafj's commentaar)
toegevoegd de auteur Chris H, de bron
@MichaelMior Google zegt eetbaar is een woord, daarom eetbaar is een woord.
toegevoegd de auteur tibbe, de bron
rumtscho: bedankt voor de uitleg. MichaelMior tox123: "eetbaar" was het woord dat ik zocht, maar ik was niet zeker van de spelling en mijn spellingspoging werd gecorrigeerd tot "eetbaar".
toegevoegd de auteur RE60K, de bron

5 antwoord

Kippenbotten hebben de neiging om te 'splinteren' wanneer ze 'gepureerd' worden (zoals bij kauwen), daarom geef je geen kippenbeenderen aan een hond. Dit geldt evenzeer voor mensen, als we knagen aan een kippenbot, is het eerder een schadelijke splinter die zich op een willekeurig aantal plaatsen in je spijsverteringsstelsel nestelt.

Dat gezegd hebbende, zoals hierboven is opgemerkt, kan extractie van het smaakvolle beenmerg en die 'laatste kleine stukjes' uit het karkas worden bereikt door voorraad te maken. Als u het afval wilt verminderen, raad ik u aan de resterende botten te drogen en te malen om calcium in uw compost te krijgen.

[Edit] Interesting comments from @JohnEye & @Molot prompted a bit of research. Here is an article from WebMD that supports my original statement.

Andere artikelen suggereren dat sommige mensen dit doen, maar ik zou nog steeds concluderen dat het niet veilig is om dit te doen, hoewel blijkbaar het kan gedaan worden.

45
toegevoegd
@Svintoo Het spijt me, dit was jaren geleden en ik heb geen contact meer met de vriend. Zijn moeder was mijn leraar op de middelbare school, dus als ik haar ontmoet tijdens een klasreünie, zal ik het haar vragen. Het kan echter jaren duren, vrees ik.
toegevoegd de auteur Dominic Hopton, de bron
De moeder van mijn vriend kan kip zo in de oven koken dat sommige botten eigenlijk perfect eetbaar en zelfs enigszins smakelijk zijn. Ze splinteren ook niet. Dat is waarschijnlijk niet van toepassing op alle botten. Ik denk dat de sleutel een lange kooktijd is.
toegevoegd de auteur Dominic Hopton, de bron
Een anekdote op het internet is geen studie over veiligheid. Je zou honderd anekdotes kunnen vinden met betrekking tot mensen die verstikken in vleesbrokjes, maar het leidt niet tot de conclusie dat het onveilig is voor mensen om biefstuk te eten. Een volwassen mens is uitgerust met de intelligentie en de platte slijptanden om een ​​stuk biefstuk - of klein bot - te pureren tot het veilig is om door te slikken; een hond is daartoe niet in staat. Mensen hebben ook de technologie om botten veilig en eetbaar te maken door ze te koken, hetzij door ze zacht te maken (bijvoorbeeld in ingeblikte makreel) of door ze bros te maken (bijvoorbeeld bij frituren).
toegevoegd de auteur Lucas Pottersky, de bron
De verklaring "Dit geldt evenzeer voor mensen" is niet-ondersteund - menselijke tanden verschillen veel van hondentanden. Heb je studies die dit ondersteunen? Ook hebt u niet de vraag beantwoord of het mogelijk is om kippenbotten niet versplinterend te maken voor consumptie. Natuurlijk is het mogelijk, via verschillende kookmethoden, dus je antwoord is misleidend.
toegevoegd de auteur Lucas Pottersky, de bron
De discussie van de tweede link was erg van het onderwerp. We trekken de grens tussen veiligheidsvragen (als u in het ziekenhuis landt, kan de oorzaak mogelijk teruggevoerd worden tot het exacte deel van het voedsel dat het veroorzaakte) en mogelijke effecten op de gezondheid op de lange termijn. Dus ik heb dat deel en de bijbehorende opmerkingen verwijderd.
toegevoegd de auteur rumtscho, de bron
@JohnEye ken je een recept waarnaar je kunt linken. Ik zou graag willen zien dat.
toegevoegd de auteur quickly_now, de bron
@ J.Win. 1-Het is helemaal de aard van de botten om splinteren niet de tanden die op hen knagen. 2-Het artikel in verband met documenten werkelijke gevallen van een Dr. omgaan met precies dit probleem. 3 - Terwijl anderen later anekdotische verhalen hebben gegeven over het feit dat ze dit hebben gedaan, wat ik duidelijk heb erkend in de definitieve verklaring, heb ik direct en ondubbelzinnig verklaard dat "het kan gedaan worden" maar op basis van de beschikbare informatie is het niet veilig (noch wenselijk) om dit te doen.
toegevoegd de auteur quickly_now, de bron
@JohnEye gebakken of gebakken botten kan in orde zijn. Gekookte degenen vrijwel nooit.
toegevoegd de auteur Mołot, de bron
Als het bakken van een hele kip in een oven eetbare botten kan produceren, ben ik erg geïnteresseerd om meer te horen.
toegevoegd de auteur RE60K, de bron

Snelkookpannen zullen de meeste kippebotten snel verzachten. We maken de voorraad met onze kippenkarkassen in een snelkookpan en de resulterende botten kunnen met de vingers worden verpletterd, en niet versplinteren.

14
toegevoegd
Sommige hebben smaak en textuur, maar sommige zijn meer een zanderige stapel calcium (die nog steeds eetbaar is, maar niet zo leuk). We zijn zeker meer afhankelijk van de voedingsbodem voor voeding dan de botten. Het is meer een nieuwigheid en we kunnen er maar een paar eten voordat we onze interesse verliezen.
toegevoegd de auteur TheFaderJockey, de bron
Tegen de tijd dat het karkas door de snelkookpan is gegaan, is het zo dat, als de botten 'veilig' zijn om te eten, er nog enige smaak (of voeding) in zit? IMHO de botten die ik uit de snelkookpan trek nadat ik bouillon heb gemaakt zijn 'niet smakelijk'
toegevoegd de auteur quickly_now, de bron
@CosCallis Om een ​​idee te krijgen van wat u smakelijk vindt of niet, vindt u visgraten zoals die in sommige soorten ingeblikte zalm of makreel smakelijk zijn?
toegevoegd de auteur Dani, de bron

Absoluut!

Mijn vrouw maakt haar eigen hondenvoer van 1 pond rijst, 1 pond wortels en het garnituur van 1 hele kip. Nadat ze de kip heeft gebroken voor het vlees dat de familie tijdens de week zal eten, worden alle garnituren, inclusief de botten, in een pot gedaan en gekookt, zodat we ook het beenmerg en de gelatine uit de botten krijgen. Ik zou het beschrijven als het maken van aandelen, behalve dat de vloeistof niet wordt gescheiden om redenen waar ik later op terug zal komen. Zodra de 'kipstoofpot' gaar is, vindt ze alle botten en legt ze deze in een hoogwaardige blender om een ​​dikke pasta te maken die we een 'botshake' noemen. Ze stopt het gesmolten bot in de stoofpot/bouillon samen met de rijst en de wortels om het koken te voltooien. Zodra dat is gebeurd, voegt ze vitamines en andere supplementen toe aan de batch voordat ze porties uitfrist voor het invriezen en dan hebben we hondenvoer voor meerdere weken.

We hebben alles van de kip gebruikt, inclusief het skelet . We maken grapjes dat de hond beter eet dan wij en dat meerdere dierenartsen hun goedkeuring hebben gegeven.

Nu, voor degenen die zich afvragen wat dit met menselijk voedsel te maken heeft, is mijn antwoord ook al gebruiken we dit proces om de hond te voeden, er is niets bijzonders aan en zou volkomen veilig zijn voor de mens. De botten worden volledig weergegeven in de zin van kooktijd en veiligheid. Door ze in de bouillon te koken, zijn ze veilig voor bacteriën en met behulp van de blender worden ze in stukken gemalen tot zo klein dat ze problemen met versplintering elimineren. Mijn vrouw begon zelfs (honden) koekjes te maken door suiker, meel, zout, enz. Toe te voegen. Ik vermeld dit om de veelheid van toepassingen voor de botten te illustreren, dus er is geen reden waarom de botshake niet in andere kon worden opgenomen recepten voor mensen.

6
toegevoegd
Dus bewerkt, bedankt voor de feedback.
toegevoegd de auteur bill s, de bron
Hallo Kelly, ik ben bang dat huisdierenvoer off topic op de site is. Dus de vraag moet worden geïnterpreteerd als "eetbaar voor mensen". Wilt u uw antwoord bewerken om te zeggen dat uw bereiding ook goed is als menselijke voeding? Zo niet, dan zouden we het moeten verwijderen omdat het de vraag niet behandelt. Ik besef dat dit oneerlijk is, omdat je je hebt geregistreerd om een ​​goed geschreven antwoord met een interessant punt te geven, en je onze reikwijdte niet kende. Maar we hebben geleerd om geen compromis te sluiten over onze eigen kwaliteitsrichtlijnen, zelfs als we sympatiseren met de poster.
toegevoegd de auteur rumtscho, de bron
sorry, maar ik moest gewoon grinniken toen ik tot de onverwachte zin kwam "dan hebben we hondenvoer voor een aantal weken." :-D
toegevoegd de auteur Dani, de bron

We hebben onlangs een kippenbot gemaakt door een karkas in water te koken met een paar eetlepels azijn. Toen het klaar was, hadden de botten voldoende gedemineraliseerd zodat ze grondig konden worden gekauwd zonder enige moeite en waarneembare versplintering.

2
toegevoegd

Torigara (鶏 が ら ス ー プ) is een algemeen Japans recept dat meestal wordt geassocieerd met het maken van ramen. Het recept vraagt ​​meestal om een ​​hele kip karkas of kip botten en met behulp van een zeer lange kooktijd (bijvoorbeeld 5 tot 10 uur) om alles te verminderen tot een rijke bouillon die kan worden gemaakt in een ramen. Sommige recepten roepen op voor het weggooien van het bot, terwijl ik me bewust ben van een paar ramen winkels eigenlijk beukende de soep en het houden van de verpletterde botten (die wordt teruggebracht tot poeder) als onderdeel van de soep. Het recept is gebruikelijk in ramenwinkels over de hele wereld en is veilig om te consumeren.

PS, ik denk dat de toevoeging van rijstazijn in sommige recepten zou helpen om het calcium in de botten sneller te laten verdwijnen.

1
toegevoegd