Yosemite bevriest/blijft constant achter op 13 "MacBook Pro (medio 2012)

Ik gebruik OS X Yosemite 10.10.1 op een 13-bits 13 "MacBook Pro met de 2,5 GHz Intel Core i5-processor en 4 GB RAM. De harde schijf (de 500 GB, normale harde schijf) is ongeveer een jaar geleden vervangen (sluiten tot 10 maanden na aankoop) na een storing.

Op een ochtend, nadat ik wakker werd en de computer uit de slaapstand ontwaakte, stuitte ik op een merkwaardige hoeveelheid vertraging. Het was bizar omdat ik de machine de avond tevoren probleemloos gebruikte en nu stotterde het constant terwijl ik een film probeerde te spelen op Netflix. Het geluid zou spelen terwijl de video om de paar seconden bevroor.

Ik heb de computer opnieuw opgestart en het probleem is blijven bestaan. Bovendien blijft het achter, ongeacht wat ik doe. iTunes kan een nummer niet halen zonder 6-7 keer te bevriezen, VLC blijft ook constant stotteren. Het regenboogwiel verschijnt en draait wanneer ik een nieuwe pagina in Safari of Chrome laad, zoek met Spotlight, verander pagina's in SimpleComic, verander tabs in Finder, probeer en sleep een bestand van de ene map naar de andere, enz.

Het stottert constant, bevriest en hangt op elk moment dat ik probeer en doe zo ongeveer alles. Het duurt meestal maar 10-20 seconden, maar het gebeurt herhaaldelijk. Ik heb alle oplossingen geprobeerd die ik ken: herstarten, schijf/permissies repareren, transparantie uitschakelen, OS X opnieuw installeren, een Time Machine-back-up herstellen van vóór het probleem, zelfs schoon opnieuw installeren van OS X. Niets lijkt te werken, er zijn geen foutmeldingen en ik ben echt geïrriteerd.

Ik denk dat het een hardwareprobleem is, omdat een schone herinstallatie niet werkte, maar ik heb de Apple Diagnostic Test uitgevoerd en er is geen probleem gevonden. Bovendien werkt alles , alleen met gekke lag systeembreed.

Ik vraag me af of iemand anders dit probleem heeft, weet wat het is, of dat ik iets kan proberen dat ik niet heb.

- EDIT -

Na een paar tests heb ik het logicaraad en de HDD uitgesloten. Ik probeerde de harde schijf door een oudere MacBook te laten lopen en het leek in orde (een beetje langzamer dan normaal, maar het is een machine van 2008 die na ongeveer een jaar nog niet is ingeschakeld, dus dat is te verwachten). Ik startte ook OS X op een externe harde schijf en het werkt perfect (daarom vind ik het logicabord prima).

Op dit moment denk ik dat het probleem voortkomt uit de SATA-kabel, die mogelijk niet werkt. Ik heb een vervanging besteld en ik zal dit opnieuw bijwerken zodra ik het heb geïnstalleerd.

Bedankt voor alle hulp tot nu toe!

4
Ik wil graag dat mijn OSX wordt bijgewerkt en dat 10.6.8 tot 10.10 minimaal RAM mogelijk het probleem is. over het algemeen meer RAM = snellere machine
toegevoegd de auteur niaher, de bron
je lijkt de meeste dingen te hebben gereset, maar heb je PRAM & SMC geprobeerd?
toegevoegd de auteur Tetsujin, de bron
Ik deed het, helaas deed het niet echt iets. : S Ik ben op dit moment aan het denken dat het een falende SATA-kabel is, dus ik heb het systeem zogezegd op "levensondersteuning" - opgestart vanaf een externe HDD met OS X op een partitie geïnstalleerd en het werkt - totdat ik het kan krijg een vervanging binnen.
toegevoegd de auteur RafaelBP, de bron

7 antwoord

Het probleem bleek hier een falende SATA-kabel te zijn. Het had de emmer niet helemaal geschopt, vandaar dat de computer nog steeds normaal kon opstarten en draaien vanaf de interne harde schijf. Ik geloof dat de intermitterende vertraging werd veroorzaakt door de defecte kabel.

Het goede nieuws is, het vervangen ervan was gemakkelijk (zij het een beetje prijzig voor $ 40). Het is slechts een paar stappen meer dan het verwijderen van een harde schijf, en iFixit heeft een goede handleiding voor iedereen die dit probleem heeft.

Zorg dat u weet dat het de SATA-kabel is voordat u deze vervangt. Ik heb de harde schijf en het logicaraad zo uitgesloten:

  1. Hard Drive - I tested my hard drive in another Macbook. You could also try a USB enclosure or, in a pinch, remove your optical drive and try it there.
  2. Logic Board - I installed OS X on a USB drive and booted from it. Performance was normal (expect it to be a little slower).

Als u een USB-behuizing voor uw interne schijf hebt, kunt u deze beide tegelijk beslissen.

Bedankt iedereen voor hun opmerkingen. Ik hoop dat dit iedereen helpt die een soortgelijk probleem aansnijdt.

2
toegevoegd

Ik heb precies hetzelfde probleem en ik heb alles geprobeerd, net als wat je deed. eindelijk bracht ik het naar Apple Care en het was de harde schijf. het lijkt erop dat onze mac-versie problemen heeft met deze versie van osx. ik heb mijn harde schijf vervangen en alles loopt weer normaal

0
toegevoegd

probeer een nieuwe SSD, als je hetzelfde probleem hebt, kun je het terugsturen en dan weet je dat het niet de harde schijf is.

0
toegevoegd
ik hoor je, maar een goede SSD zou een van de goedkoopste oplossingen kunnen zijn ... OWC heeft een 240 gb voor $ 159. succes!
toegevoegd de auteur lillicoder, de bron
probeer een nieuw gebruikersaccount aan te maken en test of het beter werkt.
toegevoegd de auteur lillicoder, de bron
Bedankt voor de suggestie! Ik zou het graag willen proberen, maar ik heb nu niet echt $ 100 + op een SSD laten vallen. Ik bedoel, als ik echt had om (d.w.z., als mijn huidige harde schijf totaal faalde), zou ik een manier vinden, maar hopelijk is het een ander probleem. . .
toegevoegd de auteur RafaelBP, de bron
Ik heb dat eigenlijk al geprobeerd op aanraden van een vriend. Uiteindelijk heb ik OS X geïnstalleerd op een partitie op een externe harde schijf en het werkt prima. Ik heb ook mijn harde schijf in een opwelling in een oudere Macbook geplaatst en het lijkt ook goed. Ik denk dat het probleem waarschijnlijk met de SATA-kabel zit en ik heb een vervangend exemplaar besteld.
toegevoegd de auteur RafaelBP, de bron

Hoeveel van die apps gebruik je/houd je tegelijkertijd open? Als het antwoord "veel" is, kan uw RAM het niet ondersteunen. Ik raad u aan naar Activiteitenweergave te gaan en op het tabblad Geheugen te klikken om te zien hoe uw RAM-gebruik eruit ziet.

0
toegevoegd
Niet veel, eigenlijk; Ik gebruik meestal alleen Chrome, soms met iTunes of Berichten op de achtergrond. Ik heb de neiging om de voorkeur te geven aan een overzichtelijk systeem/werkruimte/enz. Ik heb Activity Monitor geprobeerd en het lijkt erop dat Chrome nu veel geheugen gebruikt, maar ik heb geprobeerd het systeem te gebruiken met Chrome verwijderd en nog steeds hetzelfde probleem. Geheugendruk ziet er altijd erg laag uit en Swap Usage is 0.
toegevoegd de auteur RafaelBP, de bron

Logic board - Ik heb OS X op een USB-station geïnstalleerd en daarvan opgestart. De prestaties waren normaal (verwachten dat het een beetje langzamer is).

Hoe sluit dit een probleem met een logicaraad uit? Wissel je niet gewoon het ene volume in voor het andere, maar gebruik je nog steeds hetzelfde logicabord?

0
toegevoegd
Lees het stukje 'ik ook'
toegevoegd de auteur Tetsujin, de bron

Bij het lezen van de eerste post schreeuwde ik naar je harde schijf kabel! (Ik ben hier te laat), want ze zijn altijd de oorzaak op deze machines van 09-12. Het lijkt erop dat ze falen en de Mac loopt traag of je krijgt uiteindelijk helemaal geen toegang tot de harde schijf en krijgt een wit scherm met boot opties bij opstarten zonder andere oplossing dan een nieuwe kabel.

Trouwens, heb je gemerkt dat het dimlicht op de voorkant van de Mac in de slaapstand niet helemaal helemaal uit gaat zoals het origineel, maar eerder dimt naar een heel laag niveau? Het is het enige verschil dat ik kan zien aan het vervangende oem-onderdeel

0
toegevoegd

Ik had wat klinkt als een soortgelijk probleem op dezelfde versie van Yosemite en opgelost met behulp van de volgende ...

Windows Server hoge CPU op Yosemite

Hoop dat het helpt.

0
toegevoegd
Bedankt voor de tip! Ik zal het later proberen als ik kan en je op de hoogte houden.
toegevoegd de auteur RafaelBP, de bron